Jag ska tänka bort allt regn!

Dom har stängt Landvetter flygplats, jag blåser nästan omkull och der regnar åt alla håll. Jag har ännu inte köpt något paraply och tänker inte göra det heller. Jag ser det som att jag då accepterar att det ska regna på mig och det tänker jag inte göra. Ett politiskt ställningstaganade mot gudarna alltså.

Kondomer

Varför har ingen tjej i hela kollektivet träffat en kille som föreslagit kondom vid sex?

How cute is that?

Åh, äntligen får jag börja räkna dagar!

10 dagar

Att placera pengar

...som någon sorts fortsättning på kommentarerna till jag är så kall o hård.

Jag tror att det är tur att det inte finns en person/enhet som fördelar pengarna till de fonder som vi har här i världen. Att placera pengar är individens möjlighet att påverka vart vi vill lägga in ekonomiska medel och vi kan på så sätt styra vilken utveckling vi tycker ska främjas. Jag förstår absolut att det är svårt att veta vart man ska placera pengar och det finns ju hjälp att få genom t.ex. banker. Ska man placera dom för något gott endamål tror jag man ska fundera på vad man är intresserad av, skogskövling, medcinsk forskning, djurrätt etc. Svårare är det ju vart man ska skänka pengar om man vill det. Generellt gäller väl att den som skriver högst (gör mest reklam) är den som behöver det minst.

Det går inte att ställa olika problem mot varandra och säga vilket som är viktigast för världen. Man får rannsaka sig själv och fundera på vad man själv tycker är viktigt. För mig som är intresserad av saker som rör sig utanför västs gränser är det lite enklare. Det är ganska många områden som försvinner. Jag kommer välja att stödja organisationer som jobbar med frågor som enligt mig inte är tillräckligt prioriterat av de som styr i världen. Som det känns just nu gäller det bl.a. drogpreventivt arbete, hiv/aids-förebyggande arbete, malaria, ungas möjlighet till inflytande, allt vad som rör sexualitet i tredje världen för att ge några exempel.

Varje person måste själv välja och själv känna att man vill stödja det man ger pengar. Inte bry sig om samhällets normer, vad som är rätt och fel. När man tänker efter så går det mesta att vrida och vända på så att det känns rätt.

ÅH jag får aldrig veta!

- jag vet inte vad din bil kostar
- nä det får du inte veta heller, det är för tidigt...

Jag är så kall o hård

Ingvar Oldsberg pratar om hjärt- och kärlsjukdomar. Om att vi måste besegra dom genom att ge pengar till forskning. Åh varför kan inte jag låta bli att tänka "Suck, sluta tjata om att ge pengar till sjukdomar i västvärlden, vi får skylla oss själva. Vi är själva orsaken till dessa sjukdomar. Satsa istället pengarna på sjukdomar som drabbar dom som inte ens har råd att köpa ett myggnät. "

Tredje världen perspektivet finns iaf, men den övriga humana förståelsen den har jag nog tappat bort.

Rastlös

Jag är rastlös, såååå rastlös så att jag nästan dör. Jag har ingenting jag måste göra, bara saker jag kan göra om jag vill ligga ännu bättre till i tidsplaneringen. Jag har en del kreativa saker jag kan göra men inget jag orkar ta tag i. Jag skulle kunna se på film men jag har ju slappat i tre dygn nu. Jag vill prestera och känna att jag gör något vettigt. Varför kan inte jag ta vara på den här tiden just precis ikväll när jag inte behöver, inte måste eller borde göra något?

Det känns som jag glömt något eftersom den här känslan aldrig infinner sig i mitt normala liv. I mitt normala liv finns det alltid någonting jag kan göra, alltid nåt på listan. Jag lever ett annat liv här i Tuve än vad jag är van vid och jag har inte riktigt kommit in i det än. Jag tror det är precis det här jag behöver men det är inte det här jag vill. Jag vill inte sitta still, jag vill inte göra ingenting. Jag vill utvecklas, jag vill skapa saker, jag vill göra skillnad, jag vill prestera.

Balansgången är svår. Klara av mina krav, ta hand om mig själv och samtidigt vara nöjd med mig och mitt liv. Tyvärr är det ju inte så enkelt att bara ta bort kraven eftersom jag blir nöjd med migsjälv när jag presterar och det kan jag inte göra utan krav, så dom kan jag inte ta bort. Ta hand om mig själv försöker jag göra mest hela tiden men ibland står kraven och ta hand om migsjälv emot varandra. Summan av kardemumman ska bli ett långt och lyckligt liv. Inte alltid så lätt, fast kom ihåg att livet är en fest. I alla fall mitt liv, nästan jämt!

Knuffar, dans och onda fötter

Planen var att vi skulle testa nåt nytt uteställe men det var stängt så då tog vi vårt säkra kort, stickys! Alltid bra musik och fläcktar i taket som gör dansgolvet lagom varmt. Det var dock väldigt trångt och knuffigt så jag var lite smått irriterad. Men mest less blir jag nog på killar (det händer säkert att tjejer gör det oxå, men det är ju inget jag märker av) tar sig friheter. Kanske är det bara jag på hela dansgolvet som har mycket issues med att dansa med andra människor som jag inte vet vad dom vill. Men vad annat ska jag tro att dom vill när dom innan jag ens sett dom i ögonen tar på mig och tror att jag ska vilja dansa med dom? Åh kan inte alla bara låta mig vara så jag får dansa med mig själv och mina väl utvalda danskompisar?!

The way you make me feel

Hemmafru

Jag skulle nog bli den bästa hemmafrun. Jag städar o fejjar, jag har bakat bröd och idag har jag även bakat kakor. Fantastiskt goda med dumle i och eftersom det är i en kaka så får jag äta hur många jag vill utan att det rälnas som godis. haha!
Hur som helst så spelar ju mina skills som hemmafru inte någon roll eftersom jag, oavsett framtida man, aldrig kommer bli en.

Kollektivet har ätit middag och ska ikväl ut o dansa. Ska se om vi vågar testa nåt nytt och se om våra fördommar om brats kan krossas.

Rickie kanske kommer titta förbi om några dagar, Sara flyttar in nästa helg och jag verkar få storbesök från flera håll på min födelsedag. Fullt hus kan man säga. Me like!

"måste du borsta tänderna, det är inte lik dig, du brukar ju vara lite mer alternativ"
Vet inte riktigt hur jag ska tolka Gardes ord....

Take away

- Vi kanske ska gå ut o äta nån dag, Thai eller nåt?
- Ja eller indiskt eller nåt annat språk.

Ikväll ligger jag o Emma o kollar på sex and the city och pratar om aktuella ämnen (alltså aktuella ämnen i serien, inte i våra liv) så som otrohet, pungkulor, ägglossning, kondomansvar, bh-storlekar och annat som på ett eller annat sätt är kopplat till sex.

Lite senare tog hungern över och jag bjöd Emma på ärtor, majs och makaroner mitt i natten. Hon gillart!

Lyckligast i hela världen

Vilken harmoi. Jag känner mig som en helt ny människa. Hansons helt fantastiska låtar har nu peppat igång mig så det känns som jag kommer ha energi hur länge som helst.
image280
Me and Emma doing yoga!

Vad sägs om en sån här galen text?
He says where he's from is called Albertane
There they use more than 10% of their brain
But you couldn't tell it from they way they behave
They run around in underwear and they never shave
Oh, Maybe I'm hallucinating, hyperventilating
Letting this big-toed bald man sitting here tell me about the sky
This is Mother Bird calling Baby Bird
Baby Bird come in, come in Baby Bird
For the love of Pete come in!
This is Baby Bird...sorry I was watching Court TV
Do you copy? Do you copy?
Of course we copy...
24 hours a day...in color

För att inte tala om Look at you där dom säger Rätt åt dig. Jag lovar!

Jag vet: cause you'll be with me in my dreams...
Motivation

Jag är sjukt duktig på att plugga, jag ligger bra till i lässchemat och tycker att det är roligt att ha kommit igång även om dagens texter om hurvida Rennäringspolitiska kommiten ställer sig för eller emot ett förslag om samernas markrättigheter är helt ointressanta så känns det ändå bra. Emma kom hem med bullar o kakor så vi satt o mumsade medan vi hängde lite på youtube o kollade in 90-talets bästa pop.
Nu är det dags för en timme Yoga!

Jag är en tönt

Idag kom jag på mig själv när jag stog vid busshållplatsen. Solen sken, jag blundade, jag fylldes av energi, bra musik i mina öron och ett fånigt leende. Jag såg säkert ut som en tönt. Men jag kände mig så lycklig! Jag har så mycket fina människor runt mig: Josefin, Emma, Josefin, Rickie och Jonas. Tack för att ni finns.

Skolan har börjat om. Det verkar vara en slapp första delkurs men en rätt mycket tyngre delkurs 2. Det ska nog gå bra, just nu känner jag mig hur motiverad som helst.

Igår var jag ledig och även om dagen började dåligt vände det rätt fort, Jag, Jos och Ji gick lite på stan. Vi såg till vår förvåning en modelldocka  på Åhlens som var normalt byggd och inte pinnsmal.Det finns hopp! Sen köpte två armband till min samling. Jag är en tönt.
armband
Kolla! Nu har jag tio stycken!

p.s Ibland är det coolt att vara en tönt.

Kaos i Kollektivet

Hemma igen efter en FShelg. Vi hade många väldigt bra diskussioner på alla plan och jag har fått massor med energi. Diskussionen om distriktsbidraget var spännande och det är precis sånna diskussioner jag känner att jag vill ha. Inte för jobbiga, inte för laddade, väldigt konkreta och ett beslut som kommer ge resultat.

Det är skönt att komma hem till mina finaste brudar i Kollektivet. En lätt stressad och mycket humoristisk stämmning har spridit sig i hela huset. Fyra tjejer försöker få sina röster hörda bland musik från datorer, TV-apparater som är igång, telefonsamtal och ett glatt surr. Vi har haft familjemöte och fyller på våran familjekalender. Vi är som en enda stor familj!


Att musik kan vara så bra

A-kursen är avslutad. Nu är jag ledig till tisdag. SÅ skönt. Har dock ett FS-möte i helgen men det känns bara roligt. Jag har varit på klassfest och helt plötsligt kommer jag på migsjälv ätande en massa chips. Vad tänkte jag med?

Det spelas massa låter som ger mig tusen tankar.
Amanda Jensen - Hallelujah. Bitterljuva minnen som min klasskompis uttryckte det. Ljuva minnen som just nu känns rätt avlägsna skulle jag vilja säga.
Takida - Curley Sue. Så bekant röst, så bekant förknippat med en viss person.
Eskobar och Heather Nova - Someone new. Så sorgligt men ändå så fint.

Tur att dom spelar peppad RnB på radion samtidigt som jag såg vildkaniner mitt i villaområdet under min promenad från bussen till lilla huset i Tuve.

Huset

Här kommer den utlovade bildvisningen:

image271
Mitt rum - inga kommentarer

image273
Matsalen - stilrent och dyrt

image272
Soffgruppen - MYS!

Adam Tensta

Adam han är ju en himla skön kille, gör grym dansmusik och dissar alkohol. Han föredrar trocadero istället.
Här kan ni se en intervju i eftersnack. (Det intressanta snacket börjar 21.30 minuter in i programmet)

Farmors kaka och Pappas bröd

Idag har jag bakat. Jag har varit full av energi och bakat bröd. Jag är så stolt!image268 image269
Här är jag med min överjästa deg/för liten bunke

image270
Här är resultatet, 46 stycken. Inte illa pinkat

In between

Jag känner mig som om jag står mellan två världar, ett ben här och ett där.
A-kursen håller på att ta slut och B-kursen ska snart börja.
Jag sitter på två stolar i min roll som både kassör i västerbotten och ledamot i förbundsstyrelsen för UNF.
I mina tankar är jag 75% i umeå och 25% i Göteborg och jag håller på att vänja mig av vid sockert eftersom mitt ettåriga godisförbud började igår.

Förhandlingsrunda 1

Sista momentet på den här kursen har börjat, ett rollspel där jag är civila samhället genom forum syd. Jag gillar det civila samhället, det är ju i den sektorn jag kommer jobba i framtiden. Just nu ser jag positivt på alla aktörer, IMF och Världsbanken, Kina, EU och Afrika. Alla har bra avsikter och goda tankar om de andra parterna. Jag tror vårt rollspel avspeglar verkligheten rätt bra, det låter bra men är inte lika bra i praktiken. Mycket snack och lite verkstad kan man säga.

Det är lite mycket just nu va...

Idag var första riktiga dagen i skola igen, skönt att vara tillbaka med alla fina männsikor men ändå jobbigt att börja om igen. Min hjärna är trögstartad och just nu känns det väldigt jobbigt att börja med allt. Packa upp prylar, handla mat och kånka hem den, tvätta, förbereda morgondagens presentation, fundera på nästa kurs och dess schema och litteratur (vem lägger en hemtenta över påsken?) få rutin på alla mejl från unf, följa upp att göra listan, gå igenom en månads post och sucka över a-kassan, skriva en fin lista och vara förbannad över att internet inte fungerar, få veta att jag fick vg på båda höstens kurser och känna mig allmänt trött, less och irriterad på allt just nu. Men imorgon är en ny dag, bara den här kursen tar slut nån gång och det "nya" livet börjar så blir det bra. Det ska sitta fint med en FShelg så jag kan suga åt mig lite pepp från mina kära kollegor.

Back in Götet

Ja så är det, tillbaka i det som är hemma och även om det är ett nytt hus och nya sambos så känns det väldigt hemma. Det kommer bli himla bra det här, bara jag kommer tillbaka till gbg-livet som jag vet att jag älskar. Att lämna Tvb var ännu jobbigare än sist. Ska det alltid vara såhär, att det blir jobbigare och jobbigare att lämna västerbotten varje gång jag varit där?

Jag gillar att åka tåg och då är det ju tur att jag kommer åka massa tåg hela den här terminen oxå även om jag kan gissa att det blir nåt flyg extra hem ;). Åkte dirket för att jobba med vårat grupparbete efter att jag kommit till centralstationen, sen åkte ut till Tuve och myste med mina sambos. Jag har packat upp alla min saker och vi har ätit linsgryta med efterrätt. Så gott!

Borde köra lite bildtime nån dag o visa mina fina brudar och vårat fina hus. Men det får bli nån annan dag.
Puss o Godnatt

Skiddräkt..ehm..

Efter lite äventyr i stan kom jag hem till ett tryggt tvb. Jag möts av greenday och en bror..image267 i
Min bror Tim, han är snygg, musikalisk och allmänt het men tyvärr inte singel.

Here by me

Att vara hemma i västerbotten är fullt av överraskningar. Första 10 dagarna var precis som jag beräknat: Ridning, te med sandra, puzzelbygge med bror, traditionellt julfirande med familjen och så lite snowboardhoppande i Tims hopp. Men den senaste veckan har varit över mina förväntningar. Jag har hängt hos Jonas och inte sett så mycket dagsljus. Vi har lyssnat igenom min playlist och hängt på youtube, ätit en hel chokladask och pratat om viktiga saker. Igår gjorde vi pannkokor, jonas stekte i en kastrull, och sen såg vi på film. Jag mår väldigt bra, ska hem till mor o far några dagar och sen tillbaka hit, för att sedan ta tåget på lördag. Och ännu en gång måset jag fråga mig, varför är Sverige så långt?

Brudarna har anlänt!

Mina brudar har flyttat ned till götet. Jag längtar efter att få komma ned, men jag längtar oxå till söndag. Gamla och nya bekantskaper väntar :)

Min nya adress är Kålsängegatan 7, 417 46 Göteborg. Jag kommer inte adressändra så från och med nu vill jag ha alla brev dit.

Så fint

Idag är min sista dag av officiell ledighet. Imorgon ska hjärnan startas igen och det är åter dags att dagligen kolla kalendern, mejlen, att göra listan och så vidare. Det känns tungt men jag vet att det snart går på rutin igen.

Tjejhäng med lite brudar, fint snack och bra update. Jag har vinkat av syster vid flyget och har såklart inte fattat att hon ska vara på andra sida jorden i 6 månader. Suck.

Jag är mittimellan två världar och som det känns just nu vill jag inte röra mig ur fläcken. Jag trivs hur bra som helst, den som trodde att Linda inte var en nattmänniska hade fel (inkl jagsjälv). Det beror uppenbarligen på underhållningen... :P

Utvilad

Sömn från 21.50 till 10.30.
Nu är jag repad efter nyårsfirandets underbara bravader.
Kärlek till er babes som gjorde festen bäst!

Mamma säger...

... att det man gör på nyårsdagen ska man göra hela året. Om mamma talar sanning kommer jag gå omkring i blöta öldränkta sockar, vara vaken halva nätterna, se ut som ett troll, se på spicegirlsfilmer och däcka först av alla dagen efter. Den som lever få se.

klockan är 21.10 godnatt!

Fina folket!

Så var det 2008! Det känns lika konstigt som förra året, då 2006 blev 2007. Ett fantastiskt gäng människor firade in det nya året. Kändes egentligen som en vanlig hemmafest fast folk var lite mer taggade än vanligt. Jag visste vilka nästan alla på festen var, en del för högstadiet, några kompisars kompisar och så vi, sp02b och omkringliggande löst folk. Jag är så glad att jag har så fina vänner. Vicke frågade om jag ville dela på gudmoderskap med räkis och jag blev rörd, vi dansade till basic element och snurrade tomtebloss på tolvslaget. Några få timmars sömn och en god morgon avslutade dygnet som grädde på moset. Fina människor med en enda sak i fokus - Bröst!!