Brightonbilder

35023-77
Jag, Sara och Lisa framför Trafalgar squaer

London eye
London Eye

Bigben
Bigben

harrods
Jag och en julgranskula från Harrods
Om man vill kan man få gissa vad den kostar, svaret står bland kommentarerna

Brighton II

Nu har jag kommit hem från ännu några underbara dagar i England. (bilder kommer senare)

Vi sov sista natten på flygplatsen men sa att det var "okej" eftersom det här är något man bara kan göra när man är ung. Resan började kaosartat när vi kom fram till London och hade hoppats på att vi skulle gå till våran anslutande buss, det var ju bara tre hållplatser om vi tagit tunnelbanan så vi tänkte att vi kunde gå, vi hade ju 45 minuter på oss. FEL FEL FEL. Efter 25 minuter gav vi upp och hittade tillslut en nedgång till tunnelbanan, tågen klaffade med en minut (vi var alltså tvugna att byta) och kom fram till vad vi trodde var busstationen 13.52 (bussen gick 14.00) men det visade att vi kommit till tågterminalen som inte var liten, vi sprang genom den, fällde människor, tappade väskan och kom tillslut fram till våran buss 13.59. YEY vi är bäst och det är det här jag älskar mest med att resa, att tillslut - efter att ha hatat allt vad resande heter - komma fram dit man ska och klara av att resa på egen hand!

Vi bodde hos den fortfarande konsvevativa tanten som kläckte ur sig årets mest rasistiska kommentar:
"Jag kan inte åka tunnebana i London, det är ju inte klokt, man förstår ju inte ett ord av vad  folk säger. Det är precis lika dant i Stockholm, är det inte tragiskt?"
Hon var mycket lycklig över den nya regeringen och tyckte även att den svenska median var riktigt usel som letade fram varenda fel på ministrarna. Jag bara skrattade innombords men log lite vagt och sa att det är synd att de inte kan fokusera på politiken.

Fredagskvällen tillbringades på en pub och avslutades på Event. Otroligt bra musik och stämmningen var på topp. Dancedancedance. Me like. På lördagen gick vi på stan och åt god chinamat och gick därefter till den svenska pubben Sweden made me där de bara spelar musik som är gjord av svenskar. På söndag var det traditionell fotboll och eftersnack på pubben, utflykt och tjejkväll med äkta tjejsnack på kvällen. Vi pratade om killar vi hånglat med och vi fick ett klockrent citat:
- Vad gjorde Lisa när hon gick i tvåan och trean på lågstadiet?
- Hon kanske var ett normalt barn som lekte.

Upp tidigt på måndagen och bussresa in till London. Jag har åkt traditionell dubbeldeckare och sett nästan allt man måste se: Hyde park, Buckingham Palace, London eye, Houses of Parliament, Bigben, Themesen, Covent Garden, National Gallery, Trafalgar squaer, Oxford street och Harrods.
Två frågor uppstod under denna dag:
Varför har Sverige så fruktansvärt ful arkitektur?
Varför blir jag äcklad av överklassen som är dom enda som har möjlighet att handla på Harrods?

En fråga (och tusen underfrågor) uppstod under hela min resa:
Hur kan engelsmän dricka så mycket öl?


Vi har hunnit planera göra möjliga och omöjliga resor som vi ska göra tillsammans framöver, jag och de bästa: Sara och Lisa! ME LOVE!

Ett liv på ett papper

Om åtta sidor har jag läst ut min fjärde monografi, jag är så stolt!
Den är mycket bra och jag tänkte jag skulle dela med mig av vad den handlar om:
"Travestis" är män i Brasilien som klär sig som kvinnor, använder kvinnonamn, äter hormoner från 12 års ålder, sprutar in fem liter industisilikon i rumpa, lår och bröst. De är homosexuella och säljer sex. De har gjort ett aktivt val som travesti och trivs. De är accepterade av samhället, till skillnad från "vanliga" homosexuella.
TV4:a har nollrasism vecka och jag har bara en sak att säga. Älska mer och hata mindre.


Idag har jag ritat upp mitt liv på ett A4. Det sitter i hallen och är ett konstverk som kommer säljas för miljoner den dagen jag är död och har räddat världen!

YES!

JAG SKA ÅKA TILL TANZANIA!!!!!!!!!!

Stockholm-Uppsala

Jag skriver upp allt jag handlar. Det är inte klokt vad pengar det går, tur att jag som min pappa sa "bara gör bra saker för pengarna". Betyder det att man får använda obegränsat med pengar om man bara använder det till bra saker? Mitt körkort och visakort försvann. Jag hann tänka fler tankar på 20 min än vad jag gjort under den här helgen. Jag hittade. Kennie blev av med sin börs och en man ringde upp honom och sa att han hade den, alla pengarna (1200 spänn) låg kvar och då känner jag hopp för mänskligheten. Jag har varit i uppsala och ätit tacos o dansat med schyssa människor. Jag somnade på max och vi såg fucking åmål till frukost. Jag vill oxå på Arken, men götet är fortfarande bäst. Jag trivs med livet men resor borde vara gratis.

Helgens I-landsproblem får Rickie stå för. Han tycker att det är jobbigt att han inte kan bli tillsammans med min syster Lisa för att det skulle vara jobbigt att berätta det för min pappa. Tur att han kan vara lugn, pappas kommentar på detta "kärleken är blind."

Kulturernas helg

Oj vilken kulturell människa jag är, inte nog med att jag läser om kulturer dagarna i ända och läst klart min tredje monografi i helgen. Lördagen tillbringade jag på Wendelsberg och såg på två teatrar, var på en gaybar som är en egen kultur i sig och idag har jag varit på världshistoriska kulturmuseet. Bra jobbat.

Jag kan inte låta bli att njuta lite av våra ministrar. Vilken bra och representativ regering vi har! Tv-licens, svart arbetskraft, skattefusk och allmänna lögner. Tur att det är våra skattepengar som ska betala Borelius avgång. Hon verkar ju ha bidragit med sin del av skatten i alla fall! Jag tror Leijonborg är nöjd över att fokuset flyttats bort från honom.


Jag har tappat bort mon magkänsla.

Geologen Maja och Frankfürt!

Bloggar jag om helt ovettiga ochointressanta saker?


Kvällens blogginlägg handlar om när jag och min klasskompis Maja satt på en bänk och väntade o på en försenad buss. Hon berättade att hon tyckte att det var tråkigt att vi troligast inte skulle få vara med om någon geologisk händelse. Lösning på detta är att några offrar sig för någon jordbävning, istid eller något annat spännande. Hon tycker även att de enda sättet som är häftiga att dö på är om man dör i samband med en lavin eller en glaciär. Hon är inte bara lite konstig och tjejgänget jag hängt med hela kvällen är enormt trevligt. Vi ska åka till frankfürt i november.


 

sjalar?

Var det någon som sa att träningsvärken skulle vara värre dag två? Att ha träningsvärk i magen när man har ridit är en sön känsla. Då vet man att man ridit med rätt muskler!!

Idag har jag fundera över vart alla mina sjalar som är stora nog att ha som halsdukar på hösten är. Sen när jag tittade mig omkring i rummet insåg jag att den ena hänger på bokhyllan, söndertrasad efter att den åkte in i kugghjulen på cykeln och den andra hänger som gardin. Nu måste jag alltså välja mellan följande: Köpa en ny sjal eller vara utan gardin.

En helg med min syster

Såhär kul hade jag och min syster Tove under helgen när hon var här :)

hypnos
Jag vet inte om jag behöver kommentera den här bilden. Hon är söt

linda i bilen   tove i bilen
Jag och tove sitter i värsta bilen på Liseberg

tove seglar sig
Man skulle kunna säga att i vissa speglar kändes det riktigt bra att titta,
i andra kändes det inte lika bra. I just den här var det roligt.


En dag som denna

Vakna innan väckarklockan och känna lugn. Vara ensam online på msn. Läsa 88 sidor kurslitteratur varav hälften på krånglig engelska. Vara mycket nöjd över vad jag tagit mig igenom. Se på nya tider och känna att det är okej att ha laster. Umgås med Ida och ligga i min säng o snacka. Äta god middag med fetaost och gå en rask promenad. Rida en mycket trevlig häst och känna smärtan i musklerna när kraften är slut. Vara medveten om träningsvärken som kommer existera i minst tre dagar. Sitta på min säng och dricka nyponsoppa och äta mandelbeskvier. Prata med folk på msn och känna att livet är bra.

Syn på min värld

Idag har jag och Stina kommit fram till att i Min värld tror jag att allt måste leda till sex...
Det är inte sant och det är inte bra.

Feminsim

Jag har precis sett ett program om feminsim på tvåan.
Dom sa att ingen vill se sigsjälv som ett offer och att det
är därför som så många kvinnor finner sig i den här världen.
Om jag inte ser migsjälv som ett offer är jag blind då?


Kommentarer och telefonsamtal alternativt fika för
diskussion mottages tacksamt.


Bjursåssönerna

BROR:

chioo Bella I love you säger:
linda kan du skaffa fram texten till bjursåssönerna

chioo Bella I love you säger:
och musiken på papper vi har ett pojekt i skolan

chioo Bella I love you säger:
vi ska gör egna instrument och sjunga

Min bror är söt, tänk att bjursåssönerna kan imponera så mycket på en kille :) Det är inte för intet

jävla göteborg

Jag cyklade världens omväg o det började spöregna.
Nu är alla mina kläder dyngsura och här sitter jag o torkar.
Om inte göteborg varit så svårlokaliserat (eller om jag inte vore så korkad) o det inte var så omväxlande väder, skulle jag vara torr som pampers :)

Impulsivitet

I onsdags for jag till en kompis o såg på film halv tolv på natten, efter att jag redan bortstat tänderna.
Igår gick jag ut o dansade i vardagskläder osminkad. Me like och göteborg är bäst.