Smile

Alla som känner mig vet att jag egentligen är en glad person.
Här kommer en motvikt till förra inläggets fina hår med dystra miner.

image220
Härnösand, februari 2007

Det kostar en kram

Idag har jag besiktat familjens bil, den gick igenom felfritt. Bra jobbat Linda, Vuxenpoäng till dig. Jag åkte till ordenshuset i stan och gick fram till de nyktra alkoholisterna och frågade om jag fick parkera min bil där. En av dem vräkte ur sig att det kostade en kram. Glad ihågen gick jag fram och gav hon en kram, och kvar stog fem förvånade gubbar och sa att jag gärna fick komma tillbaka och parkera där fler gånger. Sen lunchade jag med en mycket efterlängtad Sara. Vi provade glasögon och satt i hennes nyckelpigebil och pratade om värdsliga saker. Hon är en helt fantastisk människa.
När jag kom hem gjorde vi en sats saft till och sedan såg jag på idol 2005 med min syster Tove.

Idag har jag oxå hunnit klippa mig.
image218    image219
Före                                                                                     Efter

Parningsdans

I höst ska jag läsa Utveckling och Internationellt samarbete, jag hoppas denna kurs ska kännas som ett steg i rätt riktning, något som socialantropologin inte gjorde. Men så då när jag stod på dansgolvet (antagligen innan jag började känna mig tråkig) så insåg jag hur gärna jag skulle vilja göra en antropologisk studie om dans. Inte vilken dans som helst utan parningsdansen. Dans i olika kulturer runt om i världen och jämförelse med olika arter av djur med frågeställningen "Är all dans början till reproduktion?"
Intressant.

I'm so fucking boring

Den för mig ansiktslöse killen tar sig friheter på dansgolvet och lägger händerna på mina höfter. Jag stöter bort dom och får jag dåligt samvete. "Fan va tråkig jag är" tänker jag.

Usch vilket äckligt samhälle vi lever i. Inte för att killar tar sig friheter utan för att jag över huvudtaget funderar på att lägga skulden på mig själv. Konkreta känslor kring hur samhället formar kvinnor.

leopardpost

20 mejl på två dagar, det märks att jag sitter i FS. :) Det är roligt men jag är i akut behov av strukturering. Den som känner sig hemma på Sobernet kan ju höra av sig. Jag borde kanske orda så att outlook funkar oxå. ÅÅÅH va jobbigt.

Kräftsaft

Jag trivs här i Tvåräbäck. Augusti månad är den bästa, då kan jag äta lunch direkt från landet: Morötter, ärtskidor, vinbär, gurka, vitkål, blomkål, broccoli, majs och rabarber. Här om dagen plockade jag 30 liter svarta vinbär och idag har vi gjort saft. 42 liter god svartvinbärssaft, koncentrat blir ca 170 liter färdig saft, inte klokt!

En annan bra sak med augusti är att det är kräftskiva tider. Förra veckan åt jag en med FS i dalarna, ikväll en med sp02b brudarna i stan och på måndag en med familjen här i tvb. Kalas!

Screem

Tove skriker för att mamma o pappa vill ha en önskelista som oxå innehåller billiga presenter och Tim skriker för att Sverige gör mål mot USA. Valparna gnäller och vill ha uppmärksamhet och jag sitter här vid datorn och känner mig lite lost samtidigt som jag vet att allt det bästa händer mig och jag kommer hinna med allt innan jag flyttar. Galet.

Pictures back!

Efter några otåliga år av väntan på om bilder och dokument går att rädda från vår kraschade dator kan jag nu med glädje meddela att allt finns i säkert förvar utbränt på en cd. Alla mina bilder från 2005/2006: balen, studenten, vänner och ryssland är åter där de hör hemma. Jag börjar med att lägga upp två av mina favorithästar.

En fin sommar hade vi, och potential det har du haft hela tiden, men varför är du så tjurig? Var inte mamma snäll när du föddes?
image216
Allas vår kung: Lord Jolly

Många gånger har jag undrat och ifrågasatt varför det inte tajmade med mitt liv när du blev till salu. När du bråkade som värst blev jag erbjuden att köpa dig för 5 000. Ett halvår senare såldes du för 30 000. Jag kommer nog aldrig få något svar men gudarna ska veta att jag grät.
Queenie
The Queen of my heart: Queenie.

Värvning

UNF:s kongress vilja var tydlig, målet 2009 är att vi ska vara 10 000 medlemmar. Efter en arbetsvecka av spånande och diskussioner om värvarstrategier känns det faktiskt som mål som vi kan lyckas med. Tillsammans är vi starka och tillsammans kan vi lyckas. Jag som enskild medlem kommer göra allt jag kan för att inspirera fler att gå med, FS kommer jobba stenhårt med att skapa förutsättningar och peppa distrikten att värva och jag hoppas alla föreningar är med på att vi tillsammans ska kämpa för att bli stora och starka.

Det kommer bli värvarbarometrar på hemsida, FS ska duellera mot olika distrikt och mycket mer. Först ut är FS mot Göteborg under september månad. Vem värvar flest? Upp till kamp!!!

Everybodys freeeee

När arbetsveckan var över stannade jag en eftermiddag hos Morgan i Gävle. Vi spelade minigolf (det gick faktiskt rätt bra!) och jag fick ett efterlängtat svar på vart ifrån jag känner igen strofen "everybodys free" som finns med i Bob Sinclairs låt Sound of freedom. Det är Rozella som för många år sedan gjorde låten Everybodys free. Tack för det. Följd frågan är när jag har hört den låten och i vilket sammanhang för jag har den knappas på nån skiva.

Nu har jag haft en välbehövlig sovmorgon och det är dags att börja beta av listan med saker jag har att göra och personer jag måste träffa innan jag flyttar igen.

Need for Speed

Igår körde vi Go-cart. Jag var ruggigt feg första omgången men den andra ryckte jag upp mig och avslutade med att vinnan B-finalen. Lite stolt.

Arbetsveckan

Här sitter jag i dalarna på arbetsveckan med FS. I flera år har jag längtat efter att få åka på arbetsveckan, det lät ju så coolt på kongresserna att FS får åka på arbetsvecka, och nu är jag här! Jag håller på att ta på mig en massa uppdrag och ser verkligen fram emot att få lägga ned två år av mitt liv och ge tillbaka av allt UNF gett mig genom åren. Vi är en bra grupp människor som har schyssta diskussioner (om än lite långdragna).

Jag försöker att inte fokusera på det som händer efter arbetsveckan i mitt privata liv, jag har massor att göra, folk att träffa och grejer att fixa inför flytten. Men just nu ska jag bara vara här och koppla bort allt som inte heter FS, utskott och hur vi ska  bli 10 000 medlemmar.

Enkelsnurr, karusellen och kråkan

Hej Dagboken
Igår var jag på årets happening här i byarna - Stärkesmark musikfest! Livemusik i tolv timmar med mycket gung. Jag och Rickie dansad bugg med pappa Lennart som lärare och lärde oss sex nya turer. Shit vi röjde i slutningen framför scenen där underlaget bestod av halkig flis och stora grästovor. Inte bästa förutsättningarna för att lyckas göra snygga turer men vi klarade det. HUUUR roligt som helst, han är sjukt bra den där Rickie. Han har kvar all sin charm, det är inte konstigt att jag föll pladask för sex år sedan, my first love forever!

 

Jag har arbetat klart på gruppboendet och packar just nu till arbetsveckan i dalarna med FS. Hur coolt känns inte det? Det här med hästköp är svårt, jag är stressad men man måste ha is i magen. Jag litar på ödet och vet att allt det bästa händer mig, skön inställning.

 

Sara kommer hem om 15 dagar, Helena åker om tre. Jag flyttar om några veckor och Lisa drar till USA om fyra månader. Om organisering på gång.

 

Det är inte ofta jag bryr mig om musik och kanske debatterades det om detta när denna låt släpptes, men lyssna på introna till dessa två låtar och fundera på om de inte låter väldigt lika varandra. Frågan är om det är en slump eller ett medvetet val av Mika?

 

Mika - Relax, Take it easy
Cutting Crew - (I just) Died in your arms tonight

 

Sen har jag en olöst musikgåta. Bob Sinclairs nya låt "sound of freedom" har en bakgrundsstrof som repeteras flera gånger och jag känner igen den "everybody's freeee, feel good". Nånstans i minnet kopplas det ihop med Blümchen men jag kan inte sätta fingret på vad eller ilken låt. Hjälp någon?

 

Jag har skrivit på kontraktet till enkelrummet, men det blir svårare och svårare att säga nej till valpisarna, vi har sju hanvalpar kvar och de måste säljas. Tur att jag inte kan ta nån eftersom det är förbjudet med husdjur i enkelrum.

 

Reeeespect

 


Slööö

Jag är heeelt slut i både knopp och kropp. Att jag är trött i kroppen beror på att jag ridit en häst (storlek större) samtidigt som min fantastiska vän Sandra sa åt mig att sitta stilla med skänklar och rida lite mer med min sits, för att inte tala om att hålla handen stilla. Åh vad jag önskar att jag kunde rida varje dag för instruktör, shit va grym jag skulle bli. Varför jag är trött i knoppen vet jag dessvärre inte.

Imorgon hoppar jag på mitt sista arbetspass för den här sommare, visserligen inte värt att jubla förrän lördag förmiddag eftersom jag ska jobba 24 timmar. Direkt efter jobbet på lördag är det snabbdusch hemma och sen musikfest i Stärkesmark, en tradition som inte går att missa! Nästan allt är precis som det ska, Rickie är här, Lisa kommer dit och det verkar som solen ska skina hela dagen. Det enda som saknas är Sara.

Jag har fått bostad i Göteborg. Är inte det galet? Enkelrum möblerat i masthugget. SÅ BRA!

image215
Förlåt om jag verkar tjatig, men är inte Tyra söt, så säg?

Relax, take it easy


Scared
It?s as if I?m terrified
Are you scared?
Are we playing with fire?

Relax, take it easy
For there is nothing that we can do
Relax, take it easy
Blame it on me or blame it on you
Ge mig tre bra saker med porrindustrin..

Valpiii

valpi
Typ sötast i hela Tväråbäck. Vill du ha en? Den är till salu!

Kastades in i baktiden för en minut eller två

Kivuri ringde här omdagen. Konstig känsla av att höra hans röst så nära när jag vet att han är så längt bort. Men skönt att veta att han har det bra iaf. Jag har varit hemma en månad fast det känns som mycket längre. Jag saknar frukten och mama i garden som serverade mig lunch i flera månader. Jag saknar Trizah och hennes ömmande nyp i armen när man får henne att skratta. Och jag saknar Annas förstående miner och blickar när det var hon och jag mot all kultur som finns.

I fredags var jag på fest och träffade grabbarna från gymnasiet. Efter utgång och lite electrodance for vi till statiol och köpte glass grädde och bananer och firade Samme som fyllde 21 år! Spontant och gott.

I helgen är jag hundvakt och Rickie har äntligen kommit hit. Jag har gjort hälften av min tid här i tvb för den här sommaren och tiden går alltid för fort. Vart är solen? Jag har ännu inte badat i snårtjärn och om det inte blir varmt i vattnet snart så kommer detta bli min första sommar utan bad i den sjön. En vecka kvar på jobbet, sen arbetsveckan med fs i dalarna, en vecka hemma i tvb och sen är augusti slut och jag ska flytta igen. Vart ska jag bo?

Alla säger att det ordnar sig, att jag inte ska stressa över livet, låta tiden utvisa och göra det bästa av varje stund. Men det är sannerligen lättare sagt än gjort, but Im trying.