Lite blandade reflektioner från dagens hundprommenad

Det krävs tålamod när man har hund. Eftersom det här inte ska bli en hundblogg blir det inga utlägg om det här. Men att veta vart gränsen mellan "men matte jag förstår inte vad du vill" och "matte jag skiter i dig" är svårt.

Under hundprommisen nu på kvällen hörde jag o Jonas en kvinna bli misshandlad. Kan inte säga med hundraprocentig säkerhet att jag hörde rätt men det var inga lyckotjut jag hörde iaf. Tyvärr lyckades vi inte lokalisera från vilken lägenhet det lät ifrån innan det tystnade. Förjävligt, 100 spänn på att det var alkohol inblandat.

Jonas sa att han tyckte att det skulle vara roligt att vara efterlyst. Har han ett tråkigt liv? Är han inte riktigt frisk i huvudet? Hursom är livet en fest när man har världens bästa man i sitt liv.

Imorgon börjar årets sportlovsläger, i'll be back on thursday.

Det är ett gott liv!!!

Jag har gjort tentan o det gick bra
Jonas tycker om mig
Emma och Isaac kommer på middag ikväll
Det är 90tals tema på TC på fredag (tagga!!)
Sara ringde o frågade om jag vill hänga med till Ryssland.

Me like life!

Curly Sue

Idag la jag mitt hår i Carins händer. Gammelmorfars efternamn Krulle passar numera utmärkt på mig!




Lek med Lejba

Idag har jag och min fantastiska vän Emma varit på hundprommenad längs älven i bedorande skönt väder. Väldigt mysigt och Lejba är lätt att ha med sig överallt.
Helena efterfrågar lite fler bilder och här kommer det några ur vår vardag


Puss på matten och lek i soffan med en knäpp husse

Life in short

I helgen var jag på ett grymt utskottsmöte där vi gjorde arbetsplansförslag för det internationella området och åt nedrans god mat med väldigt trevliga tjejer. På kvällen låg vi alla i Linneas vardagsrum och vill helst inte sova för det var så mycket trevligt att prata om. Lördag kväll var jag på en intressant 40 års hos Jonas kompis, kände mig inte alls bortkommen om jag ska vara ärlig.

Efter dålig sömn och hämtning av Elin vid tåget 0637 är jag rätt trött efter en lång dag, men det är fantastiskt att min Göteborgsvän varit här under dagen. Nu väntas lite tentaplugg o massa andra viktiga saker i veckan. UNF tar massor med tid och det mesta är roligt. Lejba mår bra och utvecklas lite varje dag. I helgen var hon i tvb och i söndags hade hon sin första totalt rumsrena dag! Hon är fantastiskt.

Jonas har formaterat om min dator så det är lite kaos just nu. Märker ni av något konstigt i mitt liv eller beteende så skyller vi allt på det. Men snart kommer nog allt gå dubbelt så lätt när datorn inte är segast på jorden och outlook kan börja funka. Jippii.


Soffliggare?

Jag är inne i en konstig period då det enda jag egentligen vill göra när jag gjort alla måsten är att ligga i soffan med Jonas. Jag har aldrig varit en soffliggare och får på nåt konstigt sätt dåligt samvete när jag ligger för mycket stilla, som att det finns så mycket 'mer värda' saker jag borde göra. Fast efter samtal med syster och bästis så har de båda bekräftat att jag är fullt normal och borde ta vara på att jag känner så här och alltså ligga still all den tid jag känner för.
Det har jag gjort ikväll. Filmkväll med jonas inkl. chokladbollssmet, nougatkakor, gamla chips och godis. Vi såg klyschfilmen Mamma mia och tänkte att det måste varit sjukt roligt att spela in den filmen. Vi ska gifta oss i grekland. Sen nån gång.

För två dagar sedan var nästa vecka en rätt tom vecka, nu har den lyckats fyllas av besök av elin, tandläkartid, telefonmöten, tentaplugg, sportlovslägerförberedelser och ridning. Så det här med soffliggande blir det nog inte så mycket av kommande vecka. Imorgon åker jag till Gävle och på lördag är vi bjuda på 40års kalas hos jonas bowlingkompis.

Addicted

Jag är beroende av att andas in en annan persons doft.

Discobowling

Hittade lite bilder från senaste FShelgen där vi discobowlade.


Vidar, något crazy. Sanna, Salam och Therese är glada. Oskar och Vidar gör varsin strike, samtidigt.



Vad jag hunnit på tio timmar

Idag har jag:
Gjort pannkakor
Varit på skogsprommenad
Handlat
Slumrat i badkaret (var svårt att hitta en skön ställning, utan att näsan sjönk under vattenytan)
Läst lite kurslitteratur
Haft koppelträning (hon är riktigt trevlig att gå i koppel med nu)
Snackat med vänner i telefon
Dammstugigt
Tränat ligg och inkallning
Diskat
Fixat med traktamenten

Lejba och jag firar tvåveckors dag idag. Hon är så himla duktig och det är så skönt att se att det går frammåt med relationen. Godis en himla bra grej vid inlärning måste jag säga, det ska inte underskattas. I fredags sov hon nästan tre timmar i bilen helt själv, idag när jag badade så gnällde hon bara i 15 sekunder sen gick hon o la sig (för henne spelar det ingen roll om jag är bakom stängd dörr eller om jag är 10 mil ifrån henne, ser hon mig inte känner hon sig ensam) och hon satt snällt o väntade på mig medan jag handlade på konsum utan att se minsta orolig ut. Bra hund alltså!!

Är man ensam och går upp kl 9 för att hunden vill vakna, då hinner man en jädra massa saker på 10 timmar. Det är nog dagens insikt! Just nu längtar jag mest efter att älskling ska komma hem.

Min alla hjärtans dag

Fredag och lördag har jag spenderat i övik med sportlovslägerledarna. Det är ett bra ledargäng och Lejba har skött sig exemplariskt. Bara en pöl på golvet i hallen, inget gnäll och hon finner sig lätt i situationen med 15 nya personer.

 

Alla hjärtans dag spenderar jag med migsjälv, min knähund Lejba som än sålänge bara väger 13 kg, melodifestivalen och godis. Alla mina vänner är på Tc och min pojkvän jobbar i övik fram till söndag kl 8. 

 

En liten kommentar om melodifestivalen: Vilket uruselt startfält! markolioo var pinsam och oseriös, Lilli & Sussie är föråldrade kvinor i för småkläder och för mycket smink som inte ens sjöng bra och låten var gjort för en 23-åring. Amy är inte söt längre och borde nog sjunga lite mognare låtar, fast jag gillar Amy så jag hejjar ändå lite på henne. I expressen stog det att Månz skulle ha avancerade danssteg. Jag sökte med mina hökögon men tyckte inte att något såg speciellt svårt ut, vanlig fyrtakt. Melodifestivalen verkar numera handla om vilken manlig låtskrivare som får med flest bidrag (det är i princip bara män som är med) och vilka som kan göra mest ickeschlageriga låtar, dålig glamrock ala Europe,countrytrams med överdriven inlevelse och disco. Tonartshöjningen finns iofs med överallt.

 

Jag är inte bitter för att jag sitter här ensam måste jag ändå säga. Även om jag helt klart hellre hade legat i soffan med min prins och glott på SATC. Men jag har ju trots allt fått tre pussar på en parkering idag och det är inte fy skam!!


Drömmar

För två nätter sedan var Lejba dålig i magen och väckte oss flera gånger under natten. Då drömde jag följande:

  • Att Lejba hade bajsklumpar i pälsen som jag tvättade bort i handfatet, varje bajsklumpa visade sig vara en fästing och i samband med den upptäckten kryllade handfatet av stora myror som jag tillslut spolade ned. 
  • Att det kröp upp en iller ur papperskorten
  • Att jag och Robert var i en butik och värvade med hjälp av utgånde sortiment av värmeljusoch Vitjul.pepparkakor, behöver jag tillägga att vi inte lyckades så br?
  • Att Vidar som inte gillade min och Roberts värvningsteknik valde att värva på stan istället. Efter ett tag kom han tillbaka och jag frågad hur det gått. Då öppnade han jylfen och visade sina värvartalonger. Behöver jag tillägga att det fanns fler än tio talonger där?
  • Att jag fick en halv rexonadeo i födelsedagspresent av Mi. "Du får den här för jag hinner ändå inte använda hela innan jag åker på semester. Men den är oöppnad så det är inge fel på den" Jag förstog inte rikigt logiken, men så drömde jag..

Jag väljer att inte kommentera de här drömmarna.


Lejba i snön

Lejba tycker om att pulsa i djupsnö, leta efter sorkar och gräva gropar. 

Fintjejen!

 

 

 


Kalaset

Jag ligger lite efter i bloggandet, men det ska jag snart styra upp. Jag firades av vänner och bjöd på en fantastisk tårta, en av de snyggaste jag gjort i mitt liv faktiskt. Och god var den oxå!

Tack alla som kom förbi med blommor och blad.

Snaky


Femårsjubileum

Idag är dagen då jag fyller 23 år, det är -5 o strålande sol. Vilken fantastisk dag det ska bli! Jag bakar sockerkaka o ikväll kommer det massa blandade vänner, det blir nice.

Att fylla 23 innebär femårsjubileum. Fem år sedan jag blev myndig, tog körkort, gick ut på krogen första gången och piercade tungan.

Neger, fitta och en glass

I den senaste hemtenta skrev jag följade mening: "Att vara genusforskare och homofob känns ungefär som att vara rasist och neger, det passar helt enkelt inte." Med genusforskare och homofob syftade jag på de normer jag upplever inom genusvetenskapen, man får inte tycka vad som helst utan det finns rätt- och feltänk. Till exempel bör man vara mycket öppen för olika sorters sexualiteter. Jag fick en kommentar av min lärare, ordet neger var understruket och det stog "väldigt starkt ord". Jag kan inte släppa den kommentaren.

Neger är en beskrivning av hur någon ser ut, precis som kort, brunett och mullig. Hade jag skrivit mörkhyad hade hon säkert inte kommenterat det överhuvudtaget. Men jag inser ju att sålänge poliserna i rosengård använder neger som skällsord så kommer det ha en negativ klang precis som fitta kommer fortsätta ha samma negativa klang sålänge folk använder det som svordom. Fitta som egentligen betyder våt strandäng och är mitt kvinliga kön. Jag har full förståelse att folk tar illa upp när poliser och folk använder ordet neger på samma sätt som en svordom, precis som jag inte vill att fitta på något sätt används i sådan sammanhang.

Människan formar orden genom språket. Jag tror att alla ords innebörd kan förändras om det används på rätt sätt och det är därför jag blir så förbannad när min lärare kommenterar att jag användt ett starkt ord när jag använt det helt neutralt. Det är ju hon som omtolkar ordet och lägger in hennes negativa värdering, eller hennes samhälleliga värdering i ordet. Det här är precis samma sak som för några somrar sedan när GB lanserade glassen nogger black. Då blev det ett jävla liv om att de var rasister, GB som aldrig ens tänkt i dom banorna.

Om du hade en glass som hette nogger som skulle få lakrissmak, skulle det då vara väldigt onaturligt för dig att döpa den till nogger black? Om du hade en glass som hette nogger som skulle få vaniljsmak skulle det då vara väldigt onaturligt för dig att döpa den till nogger white?

Snööö

Nu har jag haft helg. Jokkmokk blev inställt och tur är väl det eftersom de hade 30 minus och Lejba fryser om tassarna efter 15 minuter. Istället har jag o Jonas haft kvalitetstid med varandra och Lejba. Vi har lekt i skogen, hon är söt när hon druknar i snön. I fredags blev det spontanmiddag hos moster, i lördags bilfärd till Jonas morbror med familj o idag har min familj o moster med man firat mig med tårta och presenter. Väldigt bra helg måste jag säga. Lugn och behaglig.

Men det här vädret?!? Jag kan inte minnas att jag sett såhär mycket snö samtidigt nån gång förut, förutom på fjället i åre eller i schweiz men det gills inte. I Australien dör folk av skogsbränder och hela landskap blir helt ödelagda, här vräker snön ned och det blåser från alla håll o kanter, trafikkaos i söder och lite översvämningar här och där på jorden. Hallå, klimatpåverkan? När ska folk börja agera på riktigt?

Hunddop

Efter lite velande fram och tillbaka har vi nu efter konstens alla regler döpt våran lilla hund i kärlekens namn (istället för i Guds). Tack mamma för namniden!

 

Linda

Engström

Jonas

Brändström

Afrodite

 

Lejba blir döpt


Det går frammåt

Nu har vi kommit på det. Hunden utan namn tycker inte om att göra ifrån sig med koppel. Men nu har vi hittat en plats där vi kan ha henne lös. Senaste dygnet har hon kissat och bajsat ute, det är så skönt när det går frammåt. Inatt sov hon även hela natten förutom en kisspaus på tidningen. Det är mer än godkänt. 
Känns som det blir mycket hundbloggande nu ett tag.

The dog

Nu har vi varit hundägar i lite mer än två dygn. Sen dess har vi, åkt hiss, torkat kiss och bajs, sett henne slicka sin egen spegelbild, sovit tre timmar i stöten för att sedan vakna av en gnällande hund som vill ha uppmärksamhet, kastat bollar, haft henne sovandes i knät, försökt förstå hur man får en hund rumsren och varit i tväråbäck och lekt med Tindra.
Det här tar tid kan man säga. Just nu försöker vi få några slags dygnsrutiner av mat och sömn

Vi vet fortfarade inte vad hon ska heta.

Kärleksförklaring

Vad gör man när det känns som man har hittat mannen i sitt liv..?

...man köper en hund ihop.

 

Afrodite


Håll tummarna

Det är sista rycket för denhär FShelgen nu. Lite härliga bilagor att ta ställning till och förhoppningsvis bra beslut. Igår var delar av FS ute o dansade (men lite sömn har ju inte hindrat unf-folk att ta beslut, se bara på kongresserna)
Klockan 1545 ska jag köpa hund till mig och Jonas. Vi ska åka tåg till sundsvall och sen bil. Jag har förberett med att packa ned vattenflaska, burk med lock som vattenskål, bundben, bajspåsar, htoapapper, handduk och leksak. Det här kommer gå galant om valpen bara sitter vid centralen som avtalat.