SchlagerPride

Igår invigde jag mig själv i pridevirvlet. Kärlek överallt och massor med fina människor som för en gångs skull får vara norm och inte onormal. Grymt bra. Först var jag på ett alkoholfriadrinkarseminarium och fick göra en virgin mohito!! Sen ned till Pride Park där det var schlagertema. Väldigt rolig kväll.


Ellinor ställer upp så Vidar ser scenen lite bättre. Jag och Ellinor har roligt. DJ Kim och jag



Skratt


Foto: Emet

Lägenhet

Vi har fått en lägenhet! Är det inte fantastiskt så säg? Det tog mig fyra dagar att hitta en lagom stor, fräsch, bra belägen, möblerad (med både dubbelsäng och stor soffa) lägenhet. Halvdyr hyra men det får det vara värt. Den som sa att det var omöjligt att hitta lägenhet i sthlm hade fel.

8000 i hyra?

TuveReunion med Emet, Jori och Jos. Trevligt var ordet, snabba dialoger, skratt och minnen. En natt i tvb med lugnet själv, bara glida med, fika på sommarcafet och fotboll med Lejba. Sällskapsspel med familjen och nymålade dörrar på ladugården. Tältande på Starberget, grilla korv på elden som tändes på första försöket, sova sista timmen i solen och njuta av vinden. Med sin bästa partner. Leta lägenheter och inte veta hur kräsen man kan vara. Avstånd eller pengar, fräschhet eller pengar. Alltid ska allt jämföras med pengar. Men hur kul är det att betala 8 000 i hyra? Inte ett dugg. Men hur kul är det att inte veta vart man ska bo? Konstant sitta framför datorn för att vara först och bäst. Inte ett dugg. Såg på Brüno och vet inte om jag tyckte om den. Smårolig skulle jag säga men inte gapflabb. Fanns en vettig poäng någon stans, men det är ju knappast därför man ser den. Måste man tycka att den är "så sjukt jävla rolig"? Arbetsveckan är under kontroll och jag är lugn. Rex med Michael Jackson tema på fredag. Tagga! Systerhäng imorgon med erfarenheter från livets alla hörn. Ge mig en utlandsresa. Inte nu, men i höst. Lejba är fantastisk på alla sätt, sägs att hon kanske är o spökåldern just nu. Google nästa. Jag vill ha sushi till middag.

Intensivdag 2

Vidar gnäller på mig för att jag inte håller koll på RSS, twitter, hänger på Facebook och har stenkoll på dusten.se. Men jag säger lugn, jag ska ta en dag nästa vecka och komma ikapp sen ska jag hålla mig uppdaterad resten av mitt liv. I ♥ teknik.
På en balkong, under en markis, te och chokladboll, kommunikation, våra roller, rutiner, förhållning mot kansliet, strategiediskussioner, arbetsveckan, och massa mer.

Intensivdag 1

Efter lite tågkrångel kom jag äntligen fram till mysiga Gemla två timmar försent. Jag och Vidar har börjat intensivjobba med arbetsveckan, FS arbetssätt/organisationsstruktur och våra roller. och massa mer. Jag trivs med familjen Aronsson som är väldigt öppna och välkomnande. Imorgon fortsätter vi med FullPatte.

Söker numera även officiellt en bostad i sthlm.
Har du eller känner du någon som har en tvåa eller trea ganska nära Stora Essingen? Hör av dig!

Insikten kommer sen

Det känns lite som studenten, eller som när man fyller år. Det känns egentligen ingen skillnad alls fast tiden kommer ikapp en. Det kommer en dag när jag faktiskt kommer inse att jag är vald till UNFs vice ordförande. Det är sjukt och helt makalöst på samma gång. Jag tror insikten kommer någon gång i mitten av september, när jag är installerad i sthlm och har en vardag som betyder kansliet på essingen.

De kommande veckorna kommer präglas av arbetsveckanplanering med Vidar och bostadsletande tillsammans med Jonas. Har du eller vet du någon som har en bostad över i sthlm. Allt är av intresse. Hör av dig.

Nu ska jag isolera mig i skogen i 24 timmar med min andra hälft och två hundar.

Invald

Jag är invald som vice ordförande för världens bästa ungdomsorganisation UNF.
Sjukt pepp och tacksam för förtroende.
Nu kör vi!

Idag är dagen

Idag är det dagen jag väntat på sen april, som jag väntat på sen summercamp eller som jag väntat på hela mitt liv.
Upp till bevis.

Uppladdning

Jag hade haft sovmorgon i en vecka plus eftermiddagslur om jag velat. Uppladdningen inför kongressen har varit komplett, men, jag förstörde all pigghet när jag delade soffa med jonas hemma hos rickie o sov 5 timmar. Eller så var det kanske precis den sista uppladdningen jag behövde inför kongressen. Magiskt var det iaf att se honom och nu är jag på plats i göteborg och ska sova för att imorgon vara fit for fight för att ta hand om, umgås med och inspirera 370 UNFare.
Det är nu det gäller!

Lite kärlek mitt i allt!

Jag ska träffa Jonas ikväll.
Vad gör man inte för en natt tillsammans?
Allt.

Senaste dagarnas höjdpunkter


Oprovocerat våld

En kvinna har blivit brutalt våldtagen i gammlia i umeå, några hundra meter från jonas föräldrar. Överfallen, nedslagen, avsvimmad, våldtagen med fullbordad våldtäkt och knivskuren. Upphittad av joggare som larmade. Förövarens signalemente: skelar på vänster öga och saknar del av höger lillfinger. Do you know him?
Man misshandlad med käpp och skyffel av ungdomsgäng när han bad dem sluta kissa på hans staket, ersboda, Umeå.

Vad är det för fel på Umeå och övriga världen? Oprovocerat våld. Jag blir så trött.

Det rör på sig

Nu har vi lämnat lägenheten och det känns helt okej. Vi bor i Jonas gamla rum hos hans föräldrar med alla grejer i 15 flyttkartonger intryckta i bastun och väskor med kläder överalllt. Lite kaos i början men nu känner jag att kontrollen är tillbaka.
BL är på golfturne och vi ska vara ifrån varandra i 12 dagar. Sen väntar två veckor tillsammans och sen kommer den efterlängade augusti då jonas är bortrest 80% av dagarna och jag ska bo i umeå/sthlm o styra upp en ny FS.

Kongressen börjar på måndag, galet att den äntligen är här, men helt sjukt att det var två år sedan jag blev invald i FS och numera är typ 10 dagar innan jag är vice ordförande. Om allt går som det ska. Jag är inte orolig!

Idag har Emma, Frida och Ida varit och ridit. Vi lekte att jag var anställd av länsstyrelsen och hade dagridläger för unga tjejer som hade problem med missbruk, kriminalitet och för mycket attityd. Jättetrevligt var det. Sen kom Jossan till snårtjärn och vi åt gofika!

Nu ikväll har jag varit huspysslig och vattnat landet och styrt upp. Och sett Mona Sahlin hålla tal på almedalsveckan. Hon gjorde bra ifrån sig. Dagens tumme upp är EU som bestämt sig för att knöliga morötter och böjda gurkor även ska godkännas till försäljning. Den här regeln tror jag vi kommer kunna förstå på något sätt om 15 år. Jag kan iofs inte förstå det över huvudtaget. Nu ska jag sova.