Förnuft

Jag gick på introduktionen i morse av den extrakurs jag skulle läsa men magkänslan blev dålig så jag hoppade av. Kursinnehållet  var inte alls vad jag förväntat mig och det är ju inte som att jag har brist på saker att göra.
Så nu blir det Makt och Kön B fokus hela terminen, och så UNF, och Jonas, hund, häst och vänner!

Jag är stolt över mig själv annars har jag ju en förmåga att göra allt jag planerat även om det inte ger mig något alls.

Produktiv

Idag har jag: varit på två timmar seminarium, blivit godkänd på första delen av första momentet i feministisk teori, läst 120 sidor skrivna av Wollstonecraft, Mill och Wägner, haft synkmöte med Aron, haft fältmöte i Uppsala och gjort en fruktsallad.
Dag ett är avklarad!


Afrodite

Helvetesveckan har börjat

Det här kommer vara den värsta veckan i mitt liv, med värsta menar jag då galnaste, inte mest sorgsna eller tragiska. Idag är det måndag och lugnt före stormen, jag har försökt förbereda mig, göra bort skolgrejer, storhandlat, ta det lugnt och umgåtts med vänner (sett bonde-emma o bondemagnus gifta sig). Imorgon börjar det.
Tisdag: Seminarie 9-12, FLyg till sthlm o unf-möte 13-22.
Onsdag: Intoduktion + seminarie 08.30-16, Flyg till sthlm o unf-möte 16-22.
Torsdag: Föreläsningar 9-17, Lugn kväll med Jonas 17-22.
Fredag: Basgruppsarbete 9-15, Flyg till sthlm o FSmöte 16-22
Lördag: FSmöte 9-18, utgång 20-02
Söndag: FSmöte 9-16

Den här veckan är extrem, men fröken har planerat och styrt upp så jag ska nog överleva det här oxå. Det är tur att inte alla veckor ser ut såhär. Men egentligen tycker jag ju det är rätt trevligt att vara businesstjej och gå på möte i sthlm, lära mig om feministisk teori och rädda världen. Men inte varje dag.

Så vänner och bekanta: Håll till godo denna vecka och ring mig på måndag o fråga om vi ska hitta på nåt. Nästa vecka tänkte jag ta det lugnt. Förhoppningsvis med en 14 veckors valp.

Let me be myself

I guess i just got lost
Bein' someone else
I tried to kill the pain
Nothin ever helped
I left myself behind
Somewhere along the way
Hopin to come back around
To find myself someday


Lite identitetskris såhär på lördagmorgon medan jag läser en fantastisk text om att man inte föds till kvinna, man blir det.
Idag är det jag, min dator, soffan, mina feministiska texter och förhoppningsvis lite Age of Mythology som belöning.

Bil vs Hund

Jag: Det är ingen investering att köpa en ny bil

Vän: Det är ingen investering att köpa en hund heller

Jag: Fast en hund får man kärlek av

Vän: Det kan man få av en bil oxå..

 

Snälla säg att min vän Rickie har väldigt fel i hans resonemang.

Bilar består av en motor och hundar av ett hjärta. eller?


Sover i texten

Vi har en 25 sidig text på engelska som ska läsas två gånger och sen ska vi skriva läseprotokoll, leta ut teser och argumenten till dessa. Min grund filosofi vad gäller läsande är att det inte lönar sig att gå upp tidigt och läsa för då somnar man bara i texten. Idag ska jag på DSmöte i Skellefteå och lärare sa igår att vi skulle räkna med minst 8 timmars arbete så jag var tvungen att gå upp vid åtta, och nu sitter jag här, klockan är 9.44 och jag håller på att somna.
"Kom ge mig din styrka, ge mig kraft att (läsa denna text) försvara mitt land" Roger Pontare!

kärlek utan kön

Moderaterna, centerpartiet och folkpartiet har lagt ett förslag om att äkteskap inte ska vara kopplat till kön. Om förslaget går igenom så kommer homosexuella kunna ingå äkteskap från första maj. Kristdemokraterna kör ett eget tåg i den här frågan.
Det här trodde jag aldrig att jag skulle säga men "Hejja moderaterna"
(Att den socialdemokratiska regeringen inte lyckades få igenom ett liknande förslag under sina 12 år i maktens korridorer är pinsamt)

Magont

Idag är min mage dum i huvudet och det är inte mensvärk. Jag hatar att inte veta orsak. En alvedon hjälpte inte och inte att sova heller. Det fick bli dubbeldos nu på eftermiddagen o nu sitter jag här och måste plugga kl åtta på kvällen för att jag hela dagen idag legat utslagen framför Titanic. Det ogillas att ha det såhär, jag vill alltid ha belöningen efteråt!

Vännervecka!

Jag har så fina vänner och på sista tiden har jag faktiskt hunnit hänga riktigt mycket med dom.
En myskväll med Emet, Froy och Sarek inkluderande taco, saffranskaka och lets dance. En efterlängtad spadag med Sisters på Iksuspa med tillhörande snack om alla livets ämnen och film (denna gång inklusive godis för ovanlighetens skull). Jag och Jonas har badat och bastat och imorgon är det panncakes med Sara and Lisa.

Rottisuppfödare

Jag och Jonas ska köpa hund. En rottis. Jag hade inte tänkt blogga om det förrän allt var helt klart och den lila tjejen sitter och viftar på svansen. Men nu måste jag för jag håller på att få ett vredesutbrott.
Försök 1: Timrå, trevliga föräldrar till valpen. Allt verkade frid och fröjd tills det visade sig att den inte var reggad i SKK utan i HR vilket är en oseriös valpfabrik enligt alla som är insatta
Försök 2: Sundsvall, 7 valpar var bokade innan de ens var födda
Försök 3: Arvidsjaur, underlig kvinna som inte släppte in oss i huset, som inte förstått att valparna måste vetrinärbesiktas innan leverans och som var allmännt seg och ointresserad av att sälja sina sex valpar
Försök 4: Stockholm, efter besök och träff av både matte, hundmamman och valparna kändes allt bra och vi lovade att ringa tillbaka dagen efter. Nu har det gått en vecka sen jag var där och jag har smsat, ringt varje dag, lämnat meddelande på mobilsvarar, ringt på hemtelefonen, ringt från jonas mobil och ring från skydda nummer utan framgång. Hennes annons på blocket uppdaterades senast idag.
Alternativ slutsats1: Alla rottweiler ägare är dum i huvudet? Troligtvis inte
Alternativ slutsats2: Vi har väldigt mycket otur? Troligtvis

Godis

Godisförbudet är över. Jag vet inte om jag ska vara överlycklig eller besviken över att det faktiskt inte var så gott som jag trodde att det skulle vara.


Dagens inköp men inte dagens intag. Det här ska räcka länge, helst fram till sommaren.

Galor och alkoholhelveteskulturen

Grammisgalans första sekvenser som visades för svenska folket bestod kändisar som skålade i champang, en efter en. När filmen "Låt den rätte komma in" vann fem guldbaggar fick inte de två 13-åriga skådespelarna vara med på efterfesten. Det var ju 18-års åldersgräns.

Helvete jag blir så jävla less på den här massiva alkoholkulturen som ska vara i centrum överallt. Anledningen till att det var 18-års åldersgräns var knappast för att man inte vill ha med barn på efterfesten (det är ju ingen risk att de blir i majoritet) utan det berodde självklart på att alla de vuxna ville kunna dricka alkohol. Barn och alkohol hör inte ihop, det är helt rätt men att konsekvenserna blir att barnen stängs utanför är bara att sätt att göra det enkelt för sig. Detsamma gäller konserter och festivaler. Stäng dom unga ute, slipp ansvaret och låt ungdomar ha tråkigt och dricka folköl istället för att gå på de aktiviteter som finns. Jättebra jobbat era lata jävlar.

Ungdomar vill vara vuxna. Bästa sättet att uppfattas som vuxen är att bete sig som en vuxen o därmed konsumera drogen alkohol. Ingen ungdomsfylla är någonsin ungdomarnas fel och det ska alltid ses som ett vuxenproblem.

Jag blir så trött.

Utmaningen 2009

Jag blev väldigt inspirerad av migsjälv när jag skrev min 2008-års sammanfattning med fokus på nya saker. Jag tänkte låta 2009 bli året då jag varje månad testar minst en ny sak. Det kan vara allt från att laga en ny maträtt, resa till något nytt ställe, lära sig en ny dans, utsätta sig för något läskigt eller vad som helst.
Jag har blivit utmanad av andra bloggare flera gånger men jag kommer mig aldrig för att ta tag i det där, men nu kommer en utmaning till alla mina läsare: FS-kollegor, mamma, systrar, bloggare, farmor, randomläsare, svärmor, vänner, bekanta och alla andra som läser: Se till att 2009 blir året där du testar något nytt varje månad. Vore grymt om kommentarer om vad ni hittar på för något.

Sista lovdagen

Jag har bränt mig i gommen på en het potatis, det är inte så skönt. Idag har varit en härlig dag. Jag o jonas har storstädat hela lägenheten med både skurhinken och dammtrasan, jag har skrivit klart det sista på hemtentan och bränt ut JLsoundtrack II.
Imorgon kommer min kalender hem efter lite semester i fjällen o det betyder att lovet officiellt är slut och att hjärnan måste startas på rikigt.

Kontoutdrag

Jag sitter för ovanlighetens skull o kollar igenom mitt kontoutdrag. Det finns flera småsummer som jag inte vet vad det är för något. Det tycker jag är läskigt. Jag visste inte att man måste ha koll på sånt här. Vad är tex
LAM CHAN WAH -145,00
SADEK, FAROUK -420,00
HOST SCHIPHOL -52,94
SSP AB -78,00
Nån av de uttagen är gjorda utomlands men de flesta är gjorda i sverige. Hjälp.

Samboliv

Igår när jag skulle somna i min dubbelsäng insåg jag att tre av mina viktigaste människor i mitt liv sov i min lägenhet samtidigt. Jonas, Sara, Lisa ni är mina bästa.
Idag ordbajsar jag en tenta, tvättar kläder, lagar storkok, köper en korg på lagerhouse med en levande spindel och tillhörande nät i, ser på grammisgalan och försöker sakta men säkert starta min hjärna efter julledigheten.

Men det viktigaste idag är att det är en vecka kvar tills mitt godisförbud är över. ME LIKE!!!

Sambo!!!

Glömde visst bort att blogga om det viktigaste som hänt senaste veckan. Jag har blivit sambo. Det är det bäst, ingen protest.

VG!

Jag fick vg på tentan. Fruktansvärt skönt eftersom det betyder att det räcker med ett g på nästan så nu ska jag försöka vara så lite seriös som möjligt med den sista. Är hemkommen från fjällen, efter tre bra dagar med isande kyla. Jag har helt sjukt ont i kroppen, tror aldrig jag haft så mycket träningsvärk av snowboardåkning. Ikväll är det kladdkaka o SATC med Sara och Sis vilket ska bli väldigt trevligt. Tjejkväll is the shit.

Coldness

Vi är i hemavan o myser i soffan framför hockey. Det blev 7 åk idag. Ganska stolt med tanke på de 28 minusgraderna.
Jag undrar när världen ska sluta dalta med Israel o säga ifrån.

First time of 2008

Jag älskar att läsas alla bloggar nu i nyårstider med alla summeringar och årskrönikor. Jag vill också ha en men vill helst inte behöva skriva en för det är så svårt.

2008 var året då jag för första gången
 • träffade världens finaste kille Jonas
 • besökte USA, Frankrike och Malaysia
 • bodde i ett fantastiskt kollektiv med tre grymma tjejer
 • älskade sticky fingers i Göteborg varje gång vi var där
 • såg både three doors down och foo fighters live
 • tog dressyrlektioner på Aggis
 • levde i en relation där mottot var ‘det jämnar ut sig på en 10års-period’
 • var caddy
 • drack glögg och såg på bonde söker fru
 • var businesstjej och åkte till Stockholm på unf-möten ibland fler än en gång/vecka
 • firade min farmors 70års kalas med hela släkten
 • åkte på loveweekend till Paris
 • flyttade från Göteborg till Umeå
 • var på SummerCamp08 med grymma UNFare
 • insåg att Corona är det bästa utestället i Umeå
 • läste b-kursen i utveckling och internationellt samarbete med en kanonklass
 • lyssnade på Hanson med Emet
 • solade och blev brun på altanen i maj
 • funderade på vad jag ville med min framtid i UNF
 • körde skoter
 • sprang ner för 12 trappor i ett brinnande hotell 
 • var ledig 8 veckor på sommaren

Men 2008 har också varit fyllt av ovärderlig tid med vänner och familj som alltid är viktigast.

SSS-nyår i bilder

Nyår med maskerad och s-tema. Trevligt på alla sätt och vis med god mat, fint folk och traditionellt som det ska vara.


Senap. Sprängd. Sjöjungfru. Skadad och Skelett.Sömntuta och skurk. Spölands IF.


Sjöjungfru och Sjuttiotalet. Skidtjej och Skolpojk.