Sprid bloggen

Försöker ge mig in i det här med att sprida min blogg till fler läsare, sånna som tex inte känner mig men ändå är intresserada av nykterhet, alkoholpolitik, relationer eller reflektioner.
Jag har placerat min blogg i
Brommabloggkartan.se!

Svacka

Jag har varit i en svacka men inte insett det förrän nu när jag tagit mig ur den.
Jag gissar att saker som orsakade svackan var
 • Många dagars intensiva jobb och lite vila
 • Omotiverad och skadat självförtroende
 • En dryg hund
 • För lite tid med Patrik
 • För långt till mina vänner
 • Den lagrade energin håller på ta slut efter en lång vinter
Jag gissar att saker som gjorde att jag tog mig ur svackan var
 • Kickade igång med tre träningspass på tre dagar
 • Fina stunder med Lejba i skogen
 • En jönköpingshelg med fina medlemmar
 • Sara som flyttat ned
 • Flera roliga aktiviteter och goda middagar med Patrik
 • Vårsol och vårvärme
 • Funderande på vad som verkligen ger mig energi och försök till att göra mer av dessa saker istället för att bara vila/hänga så fort jag är ledig.
Om ni inte redan visste det så är livet en fest.

Mediacredd

Aldrig annars får jag så mycket credd som när jag gör mediaframträdande. Blir verkligen glad av alla peppade medlemmar och en och annan mer eller mindre okänd person som hör av sig. Mamma sägs fälla en tår av stolthet.
Här är två mail jag fått:

Hej Linda.

Såg dig på kvällsöppet i går och blev imponerad över ditt framträdande, bra argument som gick hem.

Hälsningar Sven-Erik Alfredsson, förbundssekreterare för UNF i mitten av 70 talet

.

Hej! Kanonbra på Kvällsöppet i kväll. Du är vass, klar och säker, tycker jag. Fortsätt så och låt inga gubbjävlar trycka ner dig och göra dig foglig och "politisk korrekt" så att du ska passa in i någon mall. Mvh. Benny Haag

 Hen-debatten

Emelie Mire ordförande för RFSL ungdom skriver idag på svtdebatt om vad hen egentligen handlar om. Mycket bra skrivet. Detta är mitt favoritstycke
Vi ser inte hen främst som ett uttryck för en feministisk strategi att öka jämställdhet mellan två kön. Vi ser hen som ett ord som fyller precis den funktion ord ska göra i språket: det ökar förståelse. Hen ger möjligheten att kunna signalera till andra språkanvändare att personen som omnämns inte identifierar sig som man eller kvinna, är neutral i förhållande till tvåkönsmodellen eller befinner sig mellan eller bortom den. Orden kan också signalera att den som talar inte känner till könsidentiteten på den som omnämns.

Alkoholskattdebatt i kvällsöppet

Kvällsöppet igår. Roligt format med 3 inlägg a 30 sekunder var men det finns så mycket mer jag hade velat säga, såklart frågan är stor. På ett sätt är det en mycket komplex fråga om hur alkoholkultren är en del av prissättningen och hur svensk prissättning påverkar den totala konsumtionen kopplat till smuggling och införsel. Samtidigt som detta är en av de mest okomplicerade frågorna som finns inom alkoholpolitik. Högt pris är en av de mest effektiva metoderna som finns för att reglera konsumtion, tillsammans med tillgänglighet och åldersgränser. All forskning säger att höjd skatt ger längre konsumtion och därmed mindre skador. Hur kan regeringen ens tveka att genomföra en utlovade höjningen?
Men som sagt
Hoppas mitt budskap nådde ut genom rutan. Kolla på inslaget i sektion tre i programmet, 16.15 in. (bli arg på TV4 för all reklam)
Jag redo efter sminket. Hade tänkt ta fler bilder från studion men lämnade kameran i fikarummet.
Frågan är om själva sminkningen är en del av att bygga självfötroendet hos de medverkande. Det är lättare att debattera om man känner sig snygg.

Demokratiska DÅM

UNF är party och politik. Igår var det party med verksamhetsmässan och idag var det politik i form av ett distriktsårsmöte. Jönköping har 800 medlemmar, 27 föreningar och omsätter 1.7 miljoner. Fett jävla stort!
En ny distriktsstyrelse avgick och en annan blev vald. Hela helgen genomsyrades av gemenskap och framåtanda. Stolt fadder är jag!
Josefin för sin talan i talarstolen
Intäkterna i budgeten
Avgående DS. Jonas, Skrea, Emma, Adelissa och Hampus
Nyvald styrelse: Sabina, Tim, Marcus, Thea och Julia. Lycka till!

Verksamhetsmässa i UNF Jönköping

I Jönköping gör man en jävla massa verksamhet. På DÅM:et hade de en verksamhetsmässa för att UNF-föreningarna skulle få visa upp sin verksamhet för Junisar, Iggisar och andra UNF:are. De är fett duktiga på det dom gör. Se bara här:
Rickard och Viktor från UNF Brainstormers rappade
Lil Sam och Mohammed från UNF Brainstormers poppade.
UNF Urania pysslade som en del av sin fritidsgårdsverksamhet
Tim och Jonas från UNF Lotsarna presenterade sitt projekt Snabelan
Gå in på www.snabelan.se för mer info. Nästa lan är 5-7 april i Mullsjö!
Hampus Blom och Josefine Carlsson berättar om Trivselgerillan för en iggis.
Robert från UNF M1 var fullt utrustad i sin Lajvutstyrsel
Axel bikade lite framför UNF Styrätts enga husvagn.
På kvällen visade UNF Spitfire upp en eldshow av rang. Otroligt duktiga. Här är Henke
Jakob jonglerade
Här är alla fyra. Kaveh, Henric, Henrik och Jakob
Jag är otroligt stolt över att vara fadder för UNF Jönköping

Några dagar i uppsala

Kom till Uppsala i onsdags. Tränade Flex på Friskis&Svettis med Jonas och Martin, hängde i Patriks soffa och somna gott. Ägnade torsdagen åt diverse UNF-jobb och en springtur med Lejben 40 min rakt ut i skogen utan riktig riktning. Träffade Anja över en etiopisk injera och såg mästerkock på tv4 play. Jag har trott på Sigrid och Patrik på Josefine, nu är de båda i final. Igår jobbade jag lite mer från soffan, har aldrig haft så få ohanterade mail/puckar/att-göra-saker som igår, bra uppstryt Lindy! Lek med Diesal i hundhagen i Flogsta och prommis med Robert och Himla i solskenet. Kånkade hem 12 kg hundmat och åkte mot stan för att käka Indiskt med Patrik. Hemskt trevlig kväll, snackade om vilken förälder vi är lik och kom från till att vi fått sidor från båda. Surprise!
Sånna här dagar älskar jag mitt flexibla jobb, inga kontorstider och ingen placeringsort. Tar ledigt när det behövs när jag ska jobba helg. Jag gör som jag vill så länge jag gör världen lite mer nykter varje dag. Nu är jag på väg till Jönköping för att delta på DÅM 1 av 3 för den här våren.

Alkoholreklam

Alkoholreklamen i Sverige omsätter 800 miljoner kronor per år i Sverige och ökar varje år. 8 av 10 svenskar vill inte ha alkoholreklam i TV. Trots det gör regeringen nada i frågan. En del alkoholreklam är verkligen "bra gjord" och väldigt säljande. Andra är helt värdelösa, ungefär lika dåliga som ÖB:s ordvitsar. Detta fick jag i min inbox idag.

Tväråbäcksbygden

Bo billigt 30 min från stan, det är parollen. På söndag är det familjedag i Tväråbäck och visning av lediga hus och lägenheter. Här kan ni se ett av de finaste husen om jag får säga det själv. Har spenderat mängder med timmar där.
Både absolut och relativt sett är det stort mediapårdag idag för Tväråbäck. Pappa har blivit intervjuad av VK idag, västerbottensnytt berättade kort om projektet igår, expressen har en notis om det, metro likaså. Dessan blev uppringd av Lotta Brome i P4 extra (4.45 in) idag och Kristina Ulvkrona var med i P4 västerbotten (1 min in) imorse. Jag kan ju inte vara annat än stolt både över mediadelen och över att ha vuxit upp i en by som ligger så mycket i framkant!

Run baby run

40 min rakt ut i skogen. Litade på min magkänsla och kartsinne. Drog på mig t-shirt och kortbyxor, tog min hund och sprang. Solen strålar, luften är fräsch och omgivningen vacker. Energi på det!

Vad man får stå ut med som tjej

Oklart hur jagg ska kunna blogga om detta utan att göra mig själv till ett offer, men det är väl en del av problematiken så jag skippar att tänka på det nu.
Filip&Fredrik artikeln upprör folk. Vissa kallar det moral, för mig handlar det om att följa svensk lag och ta ansvar när man är en förebild. Kommentarsfälten på tidningarna online är inte kända för att vara sakliga eller hålla en hög nivå. Det gäller både DN, SvD, Aftonbladet och Expressen. Oftast orkar jag inte ens försöka debattera.
Gjorde ett undantag och bemötte några av de motargument som fördes fram. Och vad får jag tillbaka? En del intressanta vinklar, överlag helt orelevanta argument och en del sexistiska kommentarer. Varför ska jag behöva stå ut med detta? De kan gärna tracka ned på mina argument eller mitt perspektiv på samhället men skippa sexismen.
En snubbe hävde tex ur sig detta: "Tycker du kan ta ditt pick och pack, raka skrullan och vara arg någon annanstans." Kommentaren verkar vara borttagen nu, vilket ju är bra, men ändå. Jag hann läsa, andra hann läsa.

En annan snubbe sa: "Kära Linda. Jag älskar Filip & Fredrik. Dom är komiska och väldigt allmänbildande, Antagligen mer än du." Detta kan väl inte direkt härledas till att vara sexistiskt men ändå nedlåtandet. Inte okej.

Trött blir jag.
Vill ni läsa alla kommentarer kan ni göra det här.

Rattfylla=strumpbyte

Filip och Fredrik ser ingen skillnaden mellan rattfylla och byta strumpor.
Jag har två uppenbara skillnader:
1. Det ena är olagligt
2. Det ena kan döda människor
De har höga tankar om sina tittare. De tror att de kan tänka själva. Bra grundtanke men ett klassiskt svar från en förebild som inte ser sin egen roll i samhället.
Se programmet här: 26 min in.
Läs vad jag tycker om det i aftonbladet

Senapssill

Jag tycker överlag inte om inlagda saker: oliver, saltgruka, rödbetor etc. Jag tycker inte heller om senap. Däremot senapssill är jag väldigt förtjust i. Både inlagt och senap, hur kunde det bli så?

Sytt en gräddbakelse!

För ett par år sedan påbörjade jag denna kjol och ikväll blev den klar! Utan mönster, fritt taget ur min egen fantasi har jag skappa denna gräddbakelse. Väldigt stolt över mina skills även om inga sömmar som är dolda borde synas. Noggranhet har aldrig varit min grej. Ta kort på sig själv med mobilkamera blir aldrig bra men jag tror ni ser vad det är :)

<3

Molly åmar sig och låter mest hela tiden och Patrik är fantastiskt fin.

Varför nöjer jag mig inte?

Jag kan jobba 20 dagar i streck, älska varje dag men känna att det tar på krafterna. Jag kan se fram emot en ledighet där jag antingen gör ingenting eller massa roligt, ofast ser jag fram emot att göra inget för jag orkar sällan mer än det när jag jobbar så intensivt. När jag väl är ledig och inte orkar göra annat än inget så känns det ganska skönt men varje gång när ledigheten är över och 20 dagars arbetande till väntar så får jag lite ångest av att jag inte gjorde mer av ledigheten än ingenting.
Varför kan jag inte bara vara nöjd?
Jag önskar att jag träffade mer kompisar, gjorde mer spontana saker och styrde upp mer roligt, men jag orkar inte. Eller jag gör det iaf inte, antar att det beror på att jag inte orkar. Kompisar som vill ses finns det gott om. So, what to do? Är det 8-17 jobb som är lösningen eller handlar det bara om att organisera sig?

CAN-dagen - vem dricker för mycket

Idag har jag deltagit på CAN-dagen och kommenterat ungas alkoholvanor. Mitt budskap är tydligt, attityderna går framåt och alkoholpolitiken går bakåt.
Detta basserar jag på följande:
Attityder
 • Alkoholkonsumtionen bland unga går ned
 • Antalet nykterister ökar
 • Systembolagets försäljning av alkoholfritt ökade under 2011 med 26 procent
Politik
 • Regeringen bangade på att/tyckte inte det behövde höja alkoholskatten (en av de mest effektiva åtgärderna för att få ned alkoholkonsumtionen som sägs vara målet)
 • Det finns trots två utredningar fortfarande en diskussion om vi ska ha gårdsförsäljning eller inte. Kenneth Johansson (C) ordf i socialutskottet har idag sagt att detaljhandelsmonopolet ska bevaras till varje pris, det är prio ett. Om han tycker det, varför ska gårdsförsäljningen då fortfarande utredas?
 • Svenska politiker låter alkoholreklamen flöda i Sverige utan att agera
 • Vi vet fortfarande inte om näthandel av alkohol via vinklubbar etc är lagligt eller inte. När tänker de sätta ned foten?
Varför tar inte politikerna tillfället i akt och förbättrar vår alkoholpolitik när de har opinionen med sig? Just nu finns det till och med svenskt stöd för att ha alkoholfria flygningar.
Som sagt, attityderna går åt rätt håll, politiken åt ett annat!

För nästa två år sedan..

..var jag i Alvik för första gången för att kolla på lägenheten jag och Jonas senare köpte. Då mötte vi Tickan och Sandra av en slumpt. Tickan som då bara var nåt halvår. Igår kom jag över de här bilderna som Sandra letade fram. Idag är Lejba och Tickan bästisar eftersom de bor på samma gatan och vi går som bekant på prommisar flera dagar i veckan. Så himla gulliga, särskilt Tickan!

Kvinna nr 2 Kristina Ljungros

Jag har träffat Kristina Ljungros över en kopp varm choklad (mycket god) på Cafe Rival. Kristina är ordförande för RFSU - Riksförbundet för sexuell upplysning och därmed kvalificerad för att vara en intressant, stark och genusmedveten kvinna. Vi pratade mestadels om våra respektive organisationer och olika vägar in för att engagera sig i RFSU. Jag har alltid varit intresserad av sexualitet och imponerats av RFSU. Jag skulle hemskt gärna jobba där. Kristina berättade att de har en tjänst/år utlyst, lycka till önskar jag mig själv!

366 dagar senare

För 366 dagar sedan började jag och Patrik prata med varandra på match.com. Det har hänt så mycket det här året och match som jag la ganska mycket tid på gav reslutat. Jag gjorde en matchbok som jag tror kommer vara rolig att visa för barnbarnen :)
Jag hittade Patrik eller Krokodilen och under året har vi båda gått från att vara nyseparerade till att dejta och vara övertygade om att det aldrig kommer kunna bli vi till att Patrik var redo för att ta steget vidare medan jag inte var det alls. Några månader senare kunde jag inte förneka oss längre och vips så såg jag oss som officiella.
Så här skrev jag på linda.dusten.se 31 mars.
Krokodilen - en kille som inledde sin press med att säga att han nyss separerat. Perfekt tänkte jag och vi började chatta. Sen dess har vi chattat typ varje kväll och förra veckan gjorde jag det alla säger att man inte ska. Jag bjöd hem han på lite käk, skippade stegen ses på offentlig plats. Tänkte att jag har ju både kombo och vakthund hemma och att jag inte haft några ungdomsfyllor i mitt liv så jag ligger på plus på antal risker jag utsatt mig för. Sagt och gjort vi sågs och det var hemskt trevligt. Vi satt i soffan och snicksnackade länge och jag fick pussas. Wohey  Vi sågs i förrgår igen och ska ses på söndag. Den här gången känns det spännande på riktigt och inte som nån övning. Kravlöst är ordet och jag gillar det.

Patrik, du är helt magiskt bra. Jag älskar dig.


Hysteri i top model

Igår i Top modell Sverige blev de svenska deltagarna hysteriska så de började gråta över att designern Lars Wallin hade sytt upp klänningar som de skulle bära. Jag tyckte de var överdrivna och töntiga. Men så insåg jag. Om Malin Baryard skulle låna ut sin häst till mig och hålla en hopplektion för mig så skulle jag oxå bli lite hysterisk. Det skulle vara det största som hänt mig i min "hästkarriär". Jag skulle inte gråta hysteriskt men jag skulle vara förundrad och överlycklig. Olika saker är viktigt för olika människor. Inget mer med det.
Vad skulle vara det största som du skulle kunna vara med om inom ett intresse du har?

Mötet med Mona

I söndags var som sagt Mona Sahlin med på Maktsalongerna och Sara Haraldsson förde ett samtal med henne om jämställdhet och ledarsskap. Det här tog jag med mig.

Monas ledarskap
 • Ta ansvar för organisationens beslut, skyll inte ifrån dig
 • Skapa en stämning i styrelsen där alla säga vad de tycker
 • Lev efter devisen att det privata är politiskt och se dina egna privata erfarenheter som viktiga erfarenheter
Mina tankar: Låter klokt, är bra på del ett och två, sämre på numer tre.

Monas tips
 • Våga misslyckas!
 • Bilda en kräkklubb med några få människor du verkligen litar på och häv ur er allt ni behöver för att lätta på trycket.
 • Fortsätt vara förbannad
 • Lär dig retorik och våga erkänna att du vill ha makt.
 • Var stolt om/när du bryter en norm. Det betyder att du går före och är en förebild.
Mina tankar: Jag är ganska ofta arg både över alkohol och jämställdhet men gör inte alltid något konstruktivt av det. Men det är hela poängen, det går bra attt bara vara förbannad. Kräkklubbar har jag vilket är skönt och bli bättre på retorik är ett måste.
Monas kloka ord
Bestäm dig för vad du inte kan kompromissa om.
För min del i UNF är det sällan jag behöver tänka den tanken, oftast är vi så överens att jag inte känner att jag måste reservera mig eller avgå. Men däremot inom jämställdheten i samhället och i mina privata relationer så finns det saker jag vet att jag inte kommer kunna kompromissa om. Exempel är:
 • Köpa utomsvenskt kött
 • Bjuda mina barn på alkohol
 • Behandla mina barn för flickigt eller pojkigt
 • Att slänga batterier i soporna
Ju högre upp i karriären och ju mer förtroende du får desto större blir förväntningarna på dig.
Min fråga till mig själv blir om jag vill ha det. Jag räknar inte med att ordförande för UNF kommer vara det största uppdraget jag kommer ha i mitt liv. Kanske det som jag är mest stolt över men inte det svåraste. Frågan blir om jag vill ha större utmaningar, klättra i karriären och därmed leva under ännu större press. Jag vet inte än, vissa dagar vill jag bara ha min gård med hästar och andra dagar vill jag förändra världen och stå i framkant. Det visar sig vilken väg jag kommer gå.
Vi måste skapa systerskap där tjejer stöttar varandra. En kvinnas framgång är alla kvinnors framgång, precis som - en förtryckt kvinna är ett bevis för att alla kvinnor är förtryckta.
Jag måste skärpa mig. Jag måste sluta se kvinnor som rivaler och bara glädjas på deras framgång jämt. Om det ska bli jämställd måste kvinnor utvecklas, kliva fram, ta plats. Och jag måste stötta dem oavsett om jag inte håller med dem i deras politiska åsikter, tycker att de lever roliga liv eller har en skön personlighet. De förtjänar framgången och jag är glad för dem. punkt.
Köp aldrig söthetsstämpeln!
Det är svårt att vara snygg och kompentent samtidigt. För på ett sätt blir jag ju glad varje gång nån kommenterar att jag är snygg men samtidigt så tar det uppmärksamhet från min kompetens. Jag vill bli sedd för det jag gör och den jag är inte hur jag ser ut samtidigt som jag ju vill se bra ut och tycker om att piffa till mig. Det viktiga blir att fortsätta vara snygg, inte anpassa mig för att passa in i en norm om hur en person i en ledande position ska se ut och samtidigt aldrig låta mig nedvärderas för att jag bryr mig om hur jag ser ut.
Vilka kvinnor!!

Armhålshår

Det är 2012 och en kvinna blir nätmobbad för att hon har orakade armhålor i TV. Det enda jag har att säga om orakade armhålor är att för dem där orakat innebär att det blir svårare att lukta fräscht så kan rakning vara en bra ide. Av estetiska skäl finns det ingen som helst anledning och den normen är störd och ett bevis på att vi inte låter personer se ut som de vill. Man får helt klart tycka att det är fult och oattraktivt, ingen tvingar någon att vara ihop med någon med orakade armhålor, men att hänga ut och mobba någon för att ensjälv inte tycker det är snyggt är oacceptabelt.
Skämmes tamefaan!

Slalomnatta

En av UNF Västerbottens stoltheter är denna aktivitet. Slalomnatta i Åsele. Åk dit, kommer bli en unik upplevelse vill jag lova!
Här reportage i Västerbottens Folkblad.

Vänd blad

Jag är slut som artist. Jag ser ut som kvinnan i Turn the page-videon. (viktigt att notera är att hon är ganska söt under all hennes slitenhet, precis som jag). Jag har hört på Mona Sahlin idag och hon sa så många kloka saker att jag är tvungen att fundera över dem ännu en dag. Återkommer med självreflektion imorgon.
Först sova, sen sovmorgon och sen är det en ny dag och jag kommer vara fräsch och klartänkt igen.

Outfit

En dålig och en bra bild fick jag ihop på min outfit för dagen. Det är möte med IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund så kan jag inte komma i min onepiece (det kan man iof aldrig).
Tema rött. Snyggbyxorna som jag börjar älska, (tack LisaF) och en gammal sliten skjorta som jag använder till alla möjliga tillfällen och så det obligatoriska halsbandet och läppstiftet. Vilken babe jag är!

Oordning på dagarna

Det är ingen ordning på dagarna. Idag känns det som en söndag och jag har haft en seg dag med diverse jobb, wordfuedspelande, telefonsnackande och städning. Men det är fredag och det väntas några intensiva dagar med FS-möte och sen är det en vecka till av möten och att bocka av saker på att-göra-listan.
Såhär är vårtider i UNF. Det är jobb nästan alla helger och ofta lugna veckor. Ibland längtar jag efter att vara ledig när alla andra är ledig men samtidigt förstår jag inte hur livet går ihop för dem som jobbar 8-17. När ringer de banken och gör annat som bara kan göras på dagtid? Tacka vet jag flexibla arbetstider!

Debattartikel om festen som frizon

Med anledning av internationella kvinnodagen publicerar Dagens Samhälle min debattartikel om Festen är ett frizon eller ett fängelse. Här är kan du läsa artikeln och här är uppsatsen i sin helhet.

HD:s dom i Samurajmålet

Så kom HD:s dom i Samurajmålet. Straffet sänks från åtta till fem års fängelse. Exakt vad den här domen kommer få för framtida konsekvenser är svårt att säga. Vissa kommer tolka det som att tillräckligt stor berusning av alkohol eller andra droger ska ge strafflindring, medan andra kommer göra en annan tolkning. Att hugga någon 10 gånger med ett samurajsvärd varav några gånger mot huvudet kan i min värld inte vara annat än att avsiktligt försöka döda någon. Men jag har inte läst dommen i detalj. Accent skriver om det.

Oavsett juridiska konsekvenser (som är nog så viktiga) så signalerar hela den här cirkusen att om du är tillräckligt alkoholpåverkad så blir påföljderna mindre. Oavsett om påföljderna är fängelse eller av mer social karaktär. Åter igen ger alkoholen en jävla massa ologiska fördelar där den som dricker slipper ta ansvar för sina egna handlingar.

Hur ska vi kunna bygga ett samhälle där juridiken och media sprider en sån inställning? Hur ska unga tolka detta och vad får det för konsekvernser på mindre snedsteg som görs på fyllan. Otrohet, slag på käften, stöld. äh, jag va så full. Det var inte meningen. Ta lite ansvar för helvete!

Jag blir väldgit ledsen över att mitt förtroende för vårt rättväsende minskas radikalt av detta. Jag har sett på många filmer där folk behandlas illa och inte är lika inför lagen och alltid känt mig lugn inför att vi i Sverige i alla fall har ett rättsväsende som fungerar näst intill felfritt. Men icke. Utöver detta är jag för hårdare straff på allt som gäller våld mot kvinnor. Spärra in dom, (de som slår kvinnorna alltså) vårda och utbilda dem och släpp ut dem när de är redo att bete sig som folk. Tur att det är internationella kvinnodagen imorgon!

Ettbrautelivhelg + DN

Vår Ettbrautelivhelg blev fantastisk. 24 taggade deltagare, en väl förberett upplägg med spännande innehåll och Tollare som levererar bra mat, lokaler och boende.
För någon vecka sedan kände jag mig omotiverad men jag visste att om bara den här helgen kom så skulle peppen vara tillbaka. Så sant. Jag är dyngtrött efter att ha varit igång länge men ändå så himla glad över att vi med stor säkerhet har skapat 9 drogpolitiska grupper!
Igår testade vi det alkoholfria utbudet på krogar i Stockholm och sen gick vi på på Klubb sobeer. Det resulterade i denna artikel i DN. Vi testade 14 ställen och på 8 av dem testade vi åldersgränserna. 6 sålde alkohol till minderåriga. Det är uppenbart att de som fått förtroende att servera alkohol inte förvaltar det väl alla gånger.
Louise, 17 år, har precis fått beställa ett glas rött