Studentrummet

Nu är rummet nästan helt i ordning. Jag har satt upp tavlor, hämtat hem de flesta av mina kaktusar och fyllt  rummet med ikeaprylar.

 image224
Vinrött och marinblått

image225
Lime :)

Rythm of the night

(Det är fredag och fest överallt utom här hos mig) Det är storm utanför, gatulampans varma gula sken gör att det skulle kännas mysigt att gå ut, om det bara var varma vindar. Men här sitter jag med en  bok som kritiskt granskar utvecklingen i världen de senaste århundraderna och youtube. Corona och Rythm of the Night gör livet lite lättare. Jag är inte bitter,  det ska ni veta. :)

Jag tror på belöning

Det finns tre stadier som upprepar sig kring varje tenta; kaloriintag i form av sötsaker:

* Inför tentan: massor med plugg och godisätande
* Direkt efter tentan: om det kändes som det gick bra firas det med godis
* Vid resultat: Belöning/tröstätande beroende på hur tentan gick.


Frånvaro

Viss frånvaro här på bloggen kan bero på att jag tentapluggar, hänger med Viktor som är på besök och förbereder inför äskningsmötet med det internationella utskottet.

Hoppas på återaktivitet och update den tredje oktober

WCtankar

Linda sitter på toaletten och funderar på om hade velat vara utanför Lunarstormlivet och sen funderar hon i samma baner gällande apberget. Så kommer hon fram till att svarat är nej på båda och inser att hon alltså inte heller vill vara utanför Facebooklivet. Att även om hon inte vill vara en del av det just nu, kommer bli det så förr eller senare. Så då bestämde hon sig, nu ska hon sign up. Så försöker hon och det funkar inte. Varför?

Idioter

Nu är det andra gången jag blir lurad/folk som inte hör av sig om hästen blir såld trots att vi bestämt. Jag blir så jävla less på den här världen, jag är så arg att jag snart börjar gråta. Kanske är det jag som måste sluta hoppas och lära mig tolka vad andra säger.

FUCK YOU

FS

En helg med FS är inte dumt. Vi har diskuterat några tunga frågor som personal. Det är känns läskigt att jag är en av tolv som har hand om så stora frågor, där min röst gör skillnad och där jag har ett ansvar och ett förtroende mot medlemmarna.

Massor med mat och härliga pratstunder, inspiration och pepp att bli Tiotusen medlemmar. image223
Oskar, Sergio och Salam. Ja det är roligt att sitta i FS!

Everything in order

Marinblått, vinrött och ljus lime.

Jag har varit på Ikea och färgmatchningen är total. Som vanligt i mitt liv .

I en box

Jag har flyttat till Göteborg som de flesta säkert redan vet vid det här laget.
Min nya adress är Kjellmansgatan 13 rum 104, 413 18 GÖTEBORG.

Snigelpost. me like

Sagan om Doris är slut

I helgen har jag varit på semester i värmland. Jag  har blivit ompysslad av min farmor och umgåtts med min vän Sara! Jag har varit studiemodell, eftersom sara ska bli fotograf, skitroligt. Min farmor är cool, vi satt i vardagsrummet och kollade på idol samtidigt som hon berättade om hur hon som 18åring gifte sig, byggde hus och ett år senare fick barn. Den kvinnan är helt otrolig.

När jag kom hem idag finner jag ett uppklippt lås och ingen Doris. Någon jävel har stulit henne. FAN. Tio år fick vi tillsammans, men bara ett halvår där du hade din välförtjänade identitet.
Doris R.I.P


Prestation

Jag måste komma på ett  nytt sätt att plugga, jag fattar inget av att skum/snabbläsa engelsk litteratur. Man kanske inte måste läsa allt? Tiden räcker inte till för allt jag vill och nu när jag funderat lite så är det skolan som kommer prioriteras bort, men då måste jag lära mig att sluta kräva av mig själv att jag alltid ska prestera bra. Tror det här blir höstens projekt. Jag kan nog räkna på mina fem fingrar prov jag inte pluggat till eller läxor jag inte gjort. Så det blir ovant att plötsligt skita i att läsa böcker vi blivit tillsagda att läsa.


Dagens i-landsproblem: Fullkornsmackaroner är faktiskt inte gott. Klubbat och bestämt.

Coop/hemköp/minihandel

Jag har gått omkring och varit lite fundersam på hur jag ska lösa problemet med att jag inte har nån coop nära mig, bara massa hemköp. Dessutom bor jag på ett berg och alla hemköp ligger längst ned vid backen. Men så idag när jag cyklade från skolan såg jag en frukt- och gröntkravbutik och gissa om jag blev glad, bra priser på svenska/kravodlade varor. Affären ligger dessutom på berget så jag måste inte släpa maten upp för backarna. Detta får kompensera min övergång till hemköp från att inte kunna handla på coop. Länge leve kravmärkt mat och koperativa företag :)

En fantastisk lördag och en värdelös söndag

En trip till skåne var helgens plan. Halva planen genomfördes med bravur. Jag pluggade på tåget ned till Malmö, väldigt många sidor blev det och jag var så nöjd. Yatzy i storm på ett fik (jag vann) i Malmö och sen lite update med finaste Lisa. På kvällen var det fest, Lisa fyllde 23 men framförallt fyllde Carola 41! En väldigt härlig tillställning med god stämning trevliga människor och singstar.

Fyra timmars sömn, jag pallrade mig upp för att åka tåg till helsingborg. Lyckades med kartan hitta OKQ8 och hyrde bilen som jag hade bokat. Tack vare trevlig personal ordnade sig allt fint, jag red den första ponnyn men det passade oss inte riktigt. Sedan åker jag till Maddes stall där Petruska står som jag och Tove har spanat in i sex veckor. Vi hade bestämt tid men när jag kommer dit är ingen där bara 20 hästar. Jag får tillslut tag på madde som berättar att petruska är såld och hon är på möte. Jävla kärring. Kunde hon inte ha ringt o sagt det? Och den andra hästan som jag skulle rida, utgick det oxå. Jag satt i bilen och var så jävla förbannad, ville bara släppa ut alla hästar. Fan Madelene, du förstörde min dag. Personangrepp på blogg är ful och onödigt, men att jag ska offra en hel söndag för ingenting är fulare.

Jag har tröst ätit en magnum, en påse godis och köpt en korsordstidning. Jag har pratat med Sandra, Milli, Pappa, Carin, Rickie och Maths men jag är fortfarande arg. FAN.

image222
Lisa med finaste tårtan (som jag gjorde)

Maktgalen?

Idag har vi haft en dålig och en bra föreläsning. Den dåliga fick mig visserligen att vilja blogga, det är ju alltid lite positivt. Hon sa att människan är maktgalen. Då började jag fundera på följande: Föds vi maktgalna eller blir vi formade till det? Skulle vi bli maktgalna om vi levde issolerade i skogen? Är djur maktgalna? Är människan ett djur? Om inte vad är då skillnaden? Blir människan någonsin nöjd?

Sen pratade vi om välfärd och lycka. Så funderade jag på om man kan ha en enda universiell mätningesmetod på välfärd...antalet självmord kanske..?

Alltså det här med facebook, om det inte har med makt att göra så är det definitivt något som folk har blivit galna i. Måste jag oxå?

Moving in

Axlar och Biceps värker, känslan är bekant, samma sak var det i december förra året. Då flyttade jag ut, nu flyttar jag in. Allt är perfekt förutom att jag bor på en kulle/berg (resultat: Jag är sjukt äcklig svettats som en gnu i två dagar av kånkande och slit), imorgon har jag duschat (resultat: Välkommen till kjellmansgatan 13 rum 104.)

image221
Ett litet fint rum, snart hur mysigt som helst

Resursfördelning

Varför får jag alltid inspiration att skriva en blogg när jag inte har tillgång till dator. (Jag hade till o med skrivit upp det jag skulle blogga om i handen men det hann försvinna innan jag hann till datorn)

Tänk hypotetiskt:
Funderade på det här med resurserna som finns i världen, om hur snedfördelat det är: Paris Hilton - Kvinna 45, Etiopien, åtta barn. Nu tänker jag alltså på ekonomsika resurser. (Jag är övertygad om att den etiopiska kvinnan är lyckligare än Paris) Problemet här i världen är ju inte att det inte finns resurser så det räcker utan att vissa människor överkonsumerar i sjuka mängder. Jag tror aldrig vi kommer nå en nivå där det är lika för alla, det finns för många egoistiska människor för det. Hursom så tror inte jag att den hypotetiska nivån är när alla har samma standard som vi har i sverige idag. Vi i sverige och övriga västvärlden måste sänka vår standard rätt mycket. Undrar vart denna nivå skulle hamna?

Detta kommer såklart aldrig hända så länge vi har folk som gillar att glassa runt i snygga kläder och äga fyra hus, och inte sålänge som vi har politiker som ser till sitt egna land först, och inte heller sålänge den vanliga svensson inte orkar källsortera.

Sen funderade jag på en annan sak som rör mig mer privat. Dom som känner mig vet att jag är rätt anti märkeskläder, inredning, mode etc. Jag brukar försöka inbilla mig att jag inte är intresserad av sånt samtidigt som jag säger att jag ägnar mig åt vettigare saker. Mina tankar kring detta har gått långt, jag ser nästan ned på människor som orkar vara en del av konsumtionssamhället och hysteriskt betala 800 för en t-shirt och 1200 för ett par jeans. Nånstans i mig finns det en avundsjuka till dom som är insatta i innegrejer, på nåt sätt vill jag oxå vara det men så fort jag är inne i dom tankebanorna så kommer moralen och intresset för att bry mig om andra människor ikapp mig och jag inser att jag inte vill vara en del av den där världen, den fåfänga världen. (En paradox i detta är ju att de dyra kläderna kan vara gjorde i sverige, producerade av kravbomull etc medan de billiga kläderna på H&M knappast kan tillhöra kategorin "solidaritetskläder", och det är ju där jag handlar mina kläder)

Folk måste få vara som dom vill, det är viktigt tycker jag. En del väljer att bry sig om sig själva, sina nära och kära, andra väljer att bry sig om annat. Alla kan inte bry sig om hela världen men jag väljer det.

Ja det är inte lätt att fundera över så komplexa frågor som dessa, jag bollar gärna tankar och ideer så kanske vi båda bli än mer klarsynta!


Med risk för att fler inlägg kommer handla om detta ämne då nästa delkurs heter: Resurser fattigdom och fördelning.

Allt det bästa händer mig!

Idag har jag varit på introduktionen till min kurs. Vi är 30 personer i klassen det känns skönt. Det är många som frågat vad för kurs jag egentligen ska läsa och jag förstår att folk frågar eftersom jag svarat olika varje gång.
* Internationellt samarbete och utveckling
* Utveckling och internationellt samarbete
* Utvecklingsstudier
* U-landskunskap
* Persperktiv och problemområden.
Efter dagens introduktion har jag fått klart för mig att de bytt namn igen. Det slutgiltiga svarat på vad jag ska läsa är
Globala utvecklingsstudier. Jag verkar ha bra lärare men kurslitteraturen är FET! En av böckerna är på 530 engelska sidor. Men jag hittade alla tre böckerna på biblioteket och har alltså tjänat in ganska många kronor. Jag tog det sista exemplaret av en av böckerna.

Igår irrade jag omkring i Elins lägenhet. Jag var stressad över att inte veta hur jag skulel ta mig från punkt A - D via B och C så jag var tvungen att planera min cykeltur i detalj. Detta kan jag tacka mig själv för då jag idag kom till nyckeluthämtningen 10 minuter innan det var 8 pres i kö.

Jag har kollat in mitt nya rum. Det ser rätt trisst ut men det ska jag nog snart kunna liva upp. Köket är jättefint, jag han hejja på två av mina korridorskompisar och de verkar trevliga. Sen kollade jag in badrummet: Jag har badkaaar! Jag bor fyra minuters promenad från Milli, 10 minuters cyklandes till skolan och 20 till centrum!

Nu fattas det bara att jag flyttar alla grejor till mitt rum, får äta tårtbuffe med mina antropologibrudar och belönar migsjälv med Lejonet och Björnen glass sen är jag göteborgsbo på rikt!

Allt det bästa händer mig. Jag tycker jag har en fin inställning till livet.

Jag och min cykel Doris

Innan jag åkte till Tanzania lovade Elin att vakta min cykel. Under min resa fick min fina gröna cykel ett namn - Doris. Det var många år sedan Doris mådde riktigt bra, trots att hon var på service hos pappa för ett år sedan. Bromsarna gnisslar, växlarna hoppar och däcken är både skeva och har lite luft. Jag pumpade däcken på en mack, vi får se hur länge de håller. Jag och Doris har lite svårt att acceptera att vi räknas som ett fordon, vi tycks inte passa in nånstans. På vägen känner vi oss minst i vägen och på trotoaren är vi stora och klumpiga, gångarna tittar konstigt på oss och stackars däck slits när trampar fram över kullersten, vattenrännor och trotarkanter. Göteborg försöker framstå som en cykelstad men de lyckas inte riktigt. Det finns lika många trafikregler för cykeltrafikanter som för bilister även fast man inte tror det. Nu har jag cyklat omkring i två dagar och det känns inte helt bra, vart är min cykelhjälm? Men jag tror på Doris, man måste tro på sina nära och kära. Hon ska ta mig fram genom hösten i vått och torrt!

SKF, läppstiftet och Goa gubbar!

Jag är framme i Götet. Efter många timmars sömn (på riktigt) på tåget och inte allt för mycket sittsår i rumpan kom jag fram till göteborg. Jag är lite förvirrad över allt som ska fixas med introduktion och flytt men det kommer nog ordna sig snart. Jag har träffat Milli och kollat in vart jag ska bo. Det känns skitbra, imorgon eller tisdag får jag tillgång till rummet. Jag bor hos en fin Elin tillsammans med fyra andra tjejer. Här är det lugnt och tryckt. Elin försöker intala mig att jag inte måste ha kontroll på allt hela tiden. Det är en sanning men en sanning som linda bara blir stressad av. Så nu har jag beräknat och kollat upp hur jag ska cykla imorgon för att hinna med att registrera mig på kåren, betala kåravgift, hämta ut nyckeln för att kl 13.15 gå på introduktionen till Internationellt samarbete och utveckling. Jag tror jag kommer klara det.


En något full men mycket bra vän sa till mig härom natten att jag faktiskt måste leva mitt eget liv. Klok kille!

Go again

Nu är dagen här igen, dagen då jag återigen flyttar. Det senaste året har jag bott på fyra helt olika ställen och på tisdag intar jag det femte!

Alla är hjärtligt välkomna till Göteborg för en visit.