handikappad

Halebop är dött och jag ska ha telefonmöte. Jag kan inte ringa och ingen kan ringa mig. Gäller även Jonas telefon med halebop. Värdelöst.

Förfesten

Förfesten är över och jag är en aningen trött, sommartiden gjorde det inte bättre. Jag tog aldrig med datorn och det gjorde jag rätt i. Det känns om jag kan arbetsplansförslaget utantill, vision, konkretiseringar, delmål och arbetsplansmål fram och tillbaka, upp och ned, ut och in.  Fältkonsulentsystemsförslaget är presenterat och budgeten har illustrerats i mariekex och choklarkakor och fått feedback. Trubaduren har spelat, Vidar har sjungit, alla har luktat likadant efter bodyscrubben som fanns i relaxavdelningen, det har droppat om mitt hår efter snön som föll vågrätt under fredagen, jag har nästan åkt till fel flygplats på hemvägen, jag har gått på prommenader och snackat med massa bra människor om det mesta inom UNF.


Lite blöt tjej, lära-känna-lekar


Arbetsplansdiskussioner, Mariekexen med chokladutdelning, Vidar och Josef sjunger för full hals.

Bränt papper

Nu ska jag snart åka på Kongressförfesten. Förbundskurser är ju bland det bästa som finns, kul att träffa alla grymmalandet folk. Frågan just nu, ska jag ta med datorn eller inte?

Lejba har lekt med Freja idag, dom är söta och Jonas gjorde en lapp med busstider åt mig, som han skulle göra till en piratlapp med brända kanter, men halva lappen råkade brinna upp..

När drömmarna börjar bli till verklighet

Valberedningen har bestämt sig. De har bestämt sig för att föreslå mig och Vidar till ordförandepar för kommande mandatperiod. Det är helt galet, känslorna är i någon sorts blandning av otrolighet, spänning, pepp, kaos och total lycka.

Det är en ära att bli föreslagen även om ingenting är säkert förrän ombuden har röstat. Men min inställning kommer, tills motsatsen är bevisad, vara att jag kommer bli vald. Det känns helt makalöst att jag ska få möjlighet att lägga ned hela min själ i denna fantastiska organisation UNF som betyder så mycket för mig. Jag är sjukt peppad på att tillsammans med resterande FS driva den här organisation till sin fulla potential, maximera distriktens kapacitet genom att stötta DSar och andra grymma medlemmar, och ge fler svenska ungdomar möjlighet att välja ett nyktert alternativ.

Tryggheten själv i det här min kompanjon Vidar vars bästa uttryck är Full Patte!
Jag och Vidar!!

Min lediga helg

Jag har haft en ledig helg. Helgens viktigaste mål var att se min otroligt duktiga pojkvän spela bortamatch hemma i umeå. Han snittade 216 på åtta serier, inte illa pinkat och jag är stolt! Fredagen spenderades i soffan och lördagen på Rex. Åh jag har så mycket bra kompisar. Jag har oxå hunnit med att umgås med Lejba (vi hittade en 10veckorsvalp att leka med), fixa lite DÅMhandlingar för Västerbotten och formulera lite UNFtankar om framtiden.

Helgens insikt: Min vän Emma är min förebild.

Isn't lovley?

Idag är det vår i luften och jag är glad. Jag har:
Skottat balkongen med ett plåtlock så den kan bli upptorkad o fin
Gjort klart grupparbetet som skulle ta tre dagar på en dag.
Varit på prommenad med Lejba och Jonas längs älven utan jacka!
Pratat kroppsuppfattning och pojkvänner med syster Lisa
och
Insett att Jonas är borta de två första helgerna i april och jag de två sista. April har bara fyra helger och det betyder att vi inte har någon helg tillsammans. Isn't lovley?

Ansiktsbok

Alltså det här med Facebook. Jag fattar inte grejen. Vad är det som är så bra? Jag blir bara stressad över att inte kunna ha koll på en gästbok och det känns som man måste vara inne 14 gånger om dagen o skriva vad man håller på med. Hallå, mitt liv består av betydligt mer än att skriva vad man tänker på, gå med i konstiga grupper och hålla koll på alla andra.

Men att min Farmor skaffat Facebook det tycker jag mest är coolt. Hela hon är cool om man säger så.

UNF är grymt!

Nu har vi haft FSmöte och jag är aningens trött. Väldigt många bra beslut är tagna o det har varit en fantastisk helg på nästan alla sätt och vis. Tex var vi på schlagerkväll med Uppsalas Trots allt! o hejjade på svenska bidrag. Alltsång, glitter, god mat och skratt.

Paljettbygge. Långbord med god mat och trevligt folk. Allsång med lite tontagande kör i full hals.

Dagens insikt

Fråga: Varför har Lejba plötsligt blivit som förbytt i allt som luktar. Nosen är konstant i marken och det tar väldigt lång tid att gå på prommis.
Svar: Det är plusgrader och allt luktar mer än vanligt.
Här bjuds det på lite ljuvliga filmer från dagens krig med handduken


Dagens insikt..eller utsikt

MarsFS

Så var det dags för det näst sista FSmötet med den här förbundsstyrelsen. I helgen ska vi skriva arbetsplan och diskutera fältkonsulentsystemet. Viktiga och svåra puckar att ta hand om alltså. Men det kommer bli bra det här.

Det går bra nu

VG på salstentan där jag för en gångs skulle aktivt pluggade till endast G. Skönt att jag tar in kunskap.
Ikapp med restuppgifterna och igång med hemtentan. Flow is the shit.

Läsaläsaläsa

Det här med att skriva blogg i punktform kanske ska bli min nya grej
  • Lejba vägde idag 18.5 kg. 6.5 kilo mer än vad hon vägde för en månad sen, med andra ord. Hon växer precis som alla andra säger även om jag o Jonas verkar vara lite blinda.
  • Dagens kurslitteratur har bland annat innehåll följande: "Den kristna kvinnan ska vara passivt lagd, hon ska vara positiv, mjuk, villig att ta emot, öppna sig, men hon ska inte vara... En del gånger då hon legat under mig, har hon liksom hävt yp underlivet mot mig, förstår du? Det kan inte tolereras. Som om hon söker upp mig. Så då tar jag och håller henne nere, och så vänder jag på henne, och så tar jag henne bakifrån i stället, för det tycker hon inte om. För då får jag liksom understruket att det är jag som bestämmer hur. Men hon får ju vad hon ska ha, hon får ju in mig i sig, och det är ju det som är det bibliska." Ur Gud och alla andra Karlar av Eva Lundgren. Texten är tagen från en av intervjuerna med män som misshandlat sina kvinnor. Visserligen är männen kristna och använder Gud på ett väldigt konstigt sätt men se inte religionen som orsak till misshandeln. Det skulle lika gärna kunna vara en annan man.
  • Idag har jag suttit still 80% av min vakna tid.

Highlights

Mitt liv är fyllt av roliga saker. Bloggandet ligger inte högst upp på listan, vilket jag tycker är sunt. Men här kommer lite höjdpunkter.
  • Fredagen var grym, 90tal is the shit. jag, min pojkvän och några av mina brudar njöt av dagen vi peppat efter i typ 6 månader
  • Lördagen avnjöt jag i solskenet tillsammans med Sara Bargell med utsikt från varsin hästrygg
  • Söndagen slog jag en Yatzy på första kastet (Jag och Jonas är inne i en intensiv besatthet av Yatzy, vi snittar på 3 omgångar/dygn)
  • Måndagen värmde vi korvar på spisen, fyllde en termos med kokande vatten och varmkorvar och en med blåbärsoppa, sedan åkte vi till skogen och umgicks med varandra och valpis. Ikväll har vi även sett på Män som hatar kvinnor och jag just nu är jag inne i fasen 'det är den bästa film jag sett'. Fantastisk storry, oväntade vändningar, sjukt spännande, grymma skådisar och snyggt gjord.

Lejba.  Jonas (observera färgmatchningen: världens vackraste blå ögon, mina egenstickade blå klumpiga tumvantar, hans blå jacka och mössa). Guldkorn.

Den 8 mars..

..är det internationella kvinnodagen. Visst är det fantastiskt att vi kvinnor får en hel dag och männen 364 alternativt 365 var fjärde år?!?
Det firades med kladdkaka på mekka med mammor och systrar med jämställdhet som genomgående tema. Känns bra att ibland prata om vardagsjämställdhet även om jag hela tiden faller in i universitetstänket "Vad hade Simone deBeauvior tänkt om det här?" "Håller Judith Butler med om att genus kan konstrueras?" bla bla.

i love UNF

Ibland inser jag hur mycket jag älskar något. Idag har jag insett att jag älskar UNF och att det skulle kännas förjävligt att behöva bryta med FS. Det suger.

Lite zombie

När man kommer hem från ett fantastiskt bra arrangerat sportlovsläger med grymma ledare, härliga deltagare, stabila konsulenter och bra kursledning så är man ändå rätt mör. Och för mig som ideell på flera nivåer så måste jag nu prioritera bland mina måsten.
Läsa ikapp sidorna jag missat från skolan, mysa med min Jonas, läsa mail och FSmappar, leka med söta Lejba, skriva restuppgifter från Genusvetenskapen, sova och umgås med vänner.

Nu är jag mest trött och vill bara sova.

p.s I min värld är inte måste alltid negativt, jag vet att jag skriver om att jag har många måsten men de flest av mina måsten är väldigt roliga måsten eller måsten som leder till något roligt. Men hursom så måste de göras, men när jag är trött, då är det mesta bara jobbiga måsten.