Show some love

KP - KamratPosten - världens bästa tidning

Läs och Lär

Kanoting

Vi drog på Hajk, jag o min kille. Listan på allt som skulle med var lång; blåbärsoppa, tändstickor, tält, sovsäckar, falukorv, ved, messmör morakniv och mycket till. Vi tog gammskruttvolvon o kanoten på taket o gav oss iväg. Paddlade till en ö o slog läger, hittade bävergångar o försökte göra eld. Vi glömde tidningar o yxan hemma men löste det ändå. Satt framför elden till midnatt o pratade om viktiga saker, sov gott i dubbelsovsäck o vaknade utvilade trots liggunderlag. Efter en seg morgon packade vi ihop o paddlade iväg längs vindelälven o in i Rödån. Vi åt kakor o jägarsnus njöt av den lilla solen som tittade fram ibland o insåg att om det är nåt vi kan så är det samarbeta.

Jag är kanske lyckligast i världen. Jonas är bäst o jag kan aldrig få nog av att umgås.

'
Typ snyggast i flytvästar


Lycklig kille i kanoten o lyckligt par tar paus

Det här med lägenheten en gång till

Det går snabbt i svängarna. Vi dissade lägenheten på nydalahöjd o har tackat ja till en lägenhet några hundra meter från universitetet på tunnelbacken istället. En ljus o fin lägenhet på 6e våningen med utsikt över älven, balkong o kvällssol. Underbart är ordet och nu äntligen kan vi bli sambos på riktigt. Jag o Jossan.

SmartSmink

Jag o Jossan gick på stan igår, vi gick en sväng på the body shop o jag frågade mig själv varför jag inte handlar alla mina produkter där. Lite senare bestämde jag mig för att köpa ett rött läppglans. Jag gick på H&M, tänkte att där har jag ju medlemskort o där är det billigt. Så när jag stog där bland hyllorna o valde mellan ett skitkasst, äckligt och billigt rött läppglans från divided o ett dyrt, säkert rätt bra från max factor så slog det mig. Body shop, body shop. Jag gick genast därifrån, raka vägen till The Body Shop, rådfrågade med en kassörska o köpte ett skitsnyggt rött läppglans och ett puder. Mitt första i mitt liv. Inga djurtester, inget barnarbete, anpassade efter miljömässiga krav, rättvisehandel och stärkande för de mänskliga rättigheterna. Hur kan det vara ett svårt val för mig, solidarisk som jag är, biståndsintresserad o smart? Jag har nu lovat mig själv att från och med nu bara handla hudprodukter och kosmetiska på The Body Shop.

Lady in Red

Det där med att färgmatcha, ja det är ju min grej. Här är mina senaste inköp


Rött läppglans, tröja med rött tryck och röda skor.

Det här med lägenhet

Jossan fick en galen ide för nån månad sen, en galen ide som nu blir verklighet. Fast egentligen var det inte så galet, det var bara det att det inte fanns som alternativ i mitt huvud innan. Hursom: Vi ska flytta till en tre på nydalahöjd i Umeå. Vi vet att vi är grymma på att bo ihop, bara det är ju fantastisk förutsättningar. Innan vi fick den på nydalahöjd så har jag varit o kollat på några o varit med om en del underliga samtal. Vad säg om detta:

Husvärd: Hej det är Eva-Marie
Linda: Hej det här är Linda Engström, jag ringer angående din annons på blocket om lägenheten på Mariehem. Finns det möjlighet att få komma o kolla på den imorgon mitt på dagen?
H: Nja, imorgon jobbar jag..
L: Aha okej..
H: Men kan jag lita på dig?
L: Ja det är klart du kan.
H: Va bra, jag lägger ut nyckel i igelkotten som sitter utanför min dörr så kan du gå in o kolla själva imorgon
L: Okej, det låter bra
H: Så kan du ringa efter att du varit där och lägga nyckeln i brevlådan sen när du är klar
L: Okej, då säger vi så.

Vilken underbar kvinna, sjukt naiv men ändå. Jag kollade upp henne på facebook. Facebook är typ hur bra som helst.

Umbrella

Idag har jag målat jonas föräldrars kökstak med hans mamma, vilken grej! Sen långprommis med Hellan, (jag fick söt rosa thaisjal) underbara syster. Åkte hem o följde med en kaxig rickie på en ridtur för att nu snart vara påväg i säng o bara sova. Jonas åkte på säsongens sista långtävling i golf, 6 days to go. Ibland är det jobbigare än andra gånger att se honom åka.

Jag har lite panik över att sommaren snart är slut, samtidigt som jag precis har kommit fram till att jag ska ha sommar hela hösten. Jag o Jossan letar 3:a (vet du nån som vill hyra ut en till oss?), det är snart dags att dra igång hjärnverksamheten o gå tillbaka till det strukturerade livet som student o fortsätta lägga 15-20 timmar/vecka på unf.

SaraLisaHelenaRickieTimToveJonasJossanEmmaCarroAnnaVickeJohanElin
Vänner är det bästa du har

Just dance

En trevlig förfest hos emma o sen några timmar på dansgolvet. Tre av mina bästa runt mig, Sara, Rickie o Jonas, i love you. Jag fick dansa med käresta till the way i are igen, exakt sex månader senare. Då: Min födelsedag o sticky fingers. Nu: Bara kärlek o TC. Lördagen var seg men kom igång. Stärkesmark musikfest o bugg med far, bror o rickie. Lerig till knäna, sand o träflisor i håret men ändå så lycklig. En snabb snurr och ett gott skratt förlänger livet.

Summercamp

Svårt att sammanfatta en hel vecka som vanligt, men summercamp har varit fantastiskt. Konceptet var: tält, laga mat med scouter, aktiviteter på dagarna, konserter o häng på kvällarna.

Jag gick omkring som Buddie on duty o såg till att alla fick i sig vatten eftersom solen stekte på rätt bra, jag hade speed friending med 75 deltagare samtidigt som var sjukt lyckat, fick adam tenstas autograf efter hans spelning, körade på en av alla spelningar, tog kort på fjärilar och alla JLmärken jag hittade, hängde med folk i nattcafet, pratade godnattsamtal med babylove varje kväll, kollade att min bror mådde bra o var impad av att jag har en så bra bror, värvade scouter till att bli unf:are, kollade in förhandlingarna o njöt av att alla underbar unfatmosfär och laddade batterierna för i höst. Det är under sånna här veckor som unf är som bäst och jag älskar det.

1. Tältbyn
2. Massa folk
3. Speed friending
4. Mi och Jag
5. Korvätning
6. Min bror o hans kompisar är trötta o sover i mattältet