Det händer konstiga saker på glunten

Det började med oskyldiga pappershjärtan på alla träd längs cykelvägen från universitetet. Sedan upptäckte jonas samma hjärtan på insidan av ett fönster i ett av grannhusen. Förra veckan blev en av de närliggande parkerna klädda med dessa hjärtan, både på träd och sprejat på stenar. I mitten av gräsmattan restes en mast och det stod en skylt om "gluntens dag". I afton sitter det första "gluntensbladet" på anslagstavlan utanför tvättstugan..

PB

Jag har sett sista avsnittet av Prison Break. Någonsin.
Jag finner inga ord.

Ljuset

Jag har haft en fantastisk helg när jag ser tillbaka. Solen är här dygner runt och man måste kolla på klockan för att inse att det är sovdags. Jag har spenderat den mesta tiden med mina underbara vänner emet o jori och lite andra sköna tjejer. Tjejsnack is the shit, i love.

Lejba sköter sig utmärkt och har den här helgen testat på agility, passitivitetsträning, sin första löp och kulturnatta med konserter och tusen människor, miljöträning så det räcker.

Snart kommer solstråle nr 1 hem. Åh!

Ljudet av en fis

Idag är det perfekt väder för att skriva uppsats. Jag hoppas att nån grekisk gud ska jag mig massor med inspiration och motivation och jag har precis konstaterat att författare är inget jag ska bli. Jag ser på reprisen av så ska de låta och nu har Lejba två gånger hoppat upp ur sin sömn på golvet och kollat konstigt på TVn när Pernilla Wahlgren skrattar sitt gälla skratt. Och igår låg hon i soffan och vilade, sen fes hon ljudligt och vände på huvudet och tittade på sin bak av förvåning. Det tycker jag var roligt!

Att leva med en hund i samhället

Om min hund morrar för att folk kommer för nära, då är det fel på min hund.
Om en okänd person på gatan kommer fram och ger någon en kram, då är det fel på den personen.
Om min hund bajsar vid cykelbanan och jag inte plockar upp efter mig då är det fel på mig.
Om en person lämnar en ölflaska vid cykelbanan är det ingen som bryr sig.
Om min valp blir rädd och skäller när någon kommer runt hörnet då är min hund farlig. Den är ju en rottweiler.
Om min dotter skriker till av rädlsa när någon kommer runt hörnet då är det helt naturligt.
Om en liten hund hoppar och skäller då är den mest söt.
Om en stor hund hoppar och skäller då är den livsfarlig.


Eller?

Slappna av

Jag är ledig i helgen och ensam, eller nåt. Jonas är i på golfresa till på söndag. Det är jag och Lejba och alla mina möjligheter att göra precis det jag vill och väldigt få måsten. Plugget är mitt enda måste och jag är sjukt omotiverad trots att jag lyssnar på Enya som är min bästa pluggmusik. Jag vill göra meningsfulla saker men allt känns jobbigt att ta tag i. Allt det jag annars önskar att jag har tid med, skumbad, långa prommenader, zappa mellan kanalerna och sånt känns bara som slöseri med tid.
Varför kan inte jag vara passiv?

Bloggambivalens

Jag gillar att blogga, när jag vill, hur jag vill, om vad jag vill. Men med tanke på all den hysteri som är kring bloggar så blir jag lätt avtrubbad. De mest lästa bloggarna handlar om livsstil och mode, same shit with different name, och jag fattar inte vad grejen är. Jag är så sjukt trångsynt i den här frågan o kan inte förstå hur det kan vara kul att följa en annan person blogg som handlar om vad den personen har på sig idag. Det handlar om, dagens mat, mina nya naglar, senaste skorna osv. Det är tjejer som bloggar och dom är unga. Deras liv går ut på att få så många läsare som möjligt, nicha sig och blogga så ofta som möjligt så det fortsätter vara intressant. Ibland känns det inte som jag får klaga, jag är ju en av dom, en av dom som bloggar och vill ha så många läsare som möjligt. Men själva problemet blir ju att bloggarna blir ett ideal om hur man ska leva. Förebilder för alla deras läsare och aldrig (eller väldigt sällan) skriver de om när de pluggar eller gör andra måsten i vardagen. Visst verkar det gå bra för en del bloggare, sponsorer, röda mattan osv men sen då, när bloggtrenden är över, vad finns då? De bygger sin identitet kring sin blogg. Är jag avundsjuk? Ja kanske lite, men vill jag ha hela paketet? Nej, jag vill inte vara tvungen att uppdatera min blogg fyra gånger/dag, jag vill inte att hela min tillvaro snurrar kring min blogg.

Jag tror att det riktiga problemet för mig är att fel saker får för mycket uppmärksamhet. Unga tjejer både bloggare och läsare fokuserar på fel saker, allt handlar om pengar, för det är klart mode funkar inte utan pengar (om man inte heter Clara och bloggar om second hand!) Men allt som har med pengar att göra är ju intressant, klart Sex and the City inte hade varit så roligt om de inte delvis handlat om Carries alla shoppingrundor. Men trots det så älskar ju jag SatC och skulle kanske trivas med att följa några modebloggare. Men jag låter bli av princip. Principerna i mitt liv är många, de låser mig men samtidigt så ger det mig massor med bra beslut och ett fantastiskt gott liv utan massa skit.

Det här är min sanning, min åsikt, rakt upp och ned. Och i den här inlägget väljer jag att inte länka till några personer eftersom allt handlar om det generella bloggandet och inte om X eller Y:s bloggande. Jag tror på frihet åt alla, att alla borde få göra som dom vill, men glöm för Guds skull inte bort att det finns lycka utan pengar och att folket på Sri Lanka flyr livet och barnen i Zambia dör i malaria för att de inte ens har myggnät.

I Julklapp önskar jag mig 10 nya bloggare som skriver om vettiga saker.
Tack för mig.

Det här blev en av mina bästa helger

Det är söndag kväll och helgen har varit fantastisk! Allt som var planerat blev av även om utgången blev riktig dålig, men vad gör väl det när grillningen innan med trevligt sällskap blir jättebra?
Idag strålar solen, det har jag o jonas firat med solning på en filt i skogsgläntan med Lejba som springer omkring och luktar för att sedan avsluta med glass och krossade hallon på balkongen. Det är ett gott liv!

Det här ska bli min bästa helg

Dåtid:
VG på tentan och där med hela Makt och Kön B!!
Sushi med Lisa och Sara i parken
Glass med Emma och Sara på stan med en Lejba som miljötränar

Nutid:
Skriva på min uppsats

Framtid:
Sällskapsspelskväll
Hoppa Aggis
Träna Lejba med Tindra som störningsmoment
Grillning och utgång
Allmänt häng och mys.

I LOVE.

Vardagslivet

Jag fick som jag ville igår med både hoppträning och firande av Helena. Båda två var fantastiskt roliga och givande.

Idag har jag varit på en workshop "att formulera genuskompetens". Låter flummigt men var väldigt nyttigt. slutsats: Jag kan sjukt mycket saker o även om det inte känns som jag lärt mig något under mina 2.5 år på universitetet så har jag det om jag bara tänker efter lite.

Nu har jag precis bakat en vinbärskaka till kvällens tjejfika och tankarna snurrar kring vardagsjämställdhet. Ibland vill jag bara kopiera en randommänniska och sätta in i flera olika vardagsliv och studera skillnaderna på hens utveckling i förhållande till de hen har kring sig. Åh, varför är alla människor unika?

Gnäll

Jag är trött fast jag har haft sovmorgon.
Jag har träningsvärk i axlar och nacke.
Jag har ont i mitt knä.
Jag får inte som jag vill.

Göteborgsresa

FSmöte hela helgen. Massor med bra beslut, budget antagen och arbetsplan likaså. Smörgåsbord och femkamp på Liseberg (mitt lag vann) sen två timmar effektivt karusellåkande med Vidar och Aron, alla häftiga minst en gång, Vidar blev åksjuk, jag sprang i klackar och skrek till ibland. Nu är jag hemma och har skrivit B-uppsats hela gårdagen och ridit Aggis för Katta och så valpkurs ikväll. Nu är jag helt sjukt trött och ska se på senaste PrisonBreak innan jag stupar i säng.
Det är ett gott liv som syster säger och det känns som livet är tiptop!

Det som är konstigt är att trots att det regnar i Göteborg när jag landade i torsdag så satt jag på flygbussen leendens och återigen kom den där kärleken som jag har till Göteborg. Hur kan man vara kär i en stad? Men när både häggen och syrenen blommar och doftar så spelar regnet ingen roll och någon dag ska jag flytta dig. igen.
Tårtbuffe med Elin och lunch med Cecila, det är vännerna som består.

24 wonderful hours

Så har vi firat ett år, vilken fantastisk känsla!
Vi har ätit Tapas, (ruggigt gott) varit på picknick (räkskinkmackor, avocado, grape, juice och toblerone) och byggt en koja som vi sov i. (Jag älskar att vi har barnasinnet kvar.)

Kojan i sin helhet. En av mina mer avancerade upphängningskonstruktioner.

Fun pic!

B-uppsatsen har börjat och nu väntar en månad av diciplin.

Jag ska skriva om alkoholreklam riktad mot kvinnor och se vilka identifieringsattribut som alkoholindustrin använder sig av för att få kvinnor att dricka. Med anledning av detta har jag googlat bilder som jag kan analysera och hamnade tillslut på funpic och det här bilden. Fantastisk rolig bild med tanke på vad den gör reklam för.
Hejja kondomanvändande!

5 Maj 2009

Ett år av kärlek och total lycka

 

Kärlekshunden Lejba                                                  Foto: BL


VB

Visste du att VB står för sjukt många saker?
VerksamhetsBerättelse
VärldensBarn
Valberedning
VärldsBanken
VidareBefodra
VästerBotten

Sunset

Tur att det finns solnedgångar och att jag bor på sjätte våningen med den bästa utsikten.

Sunset

Första maj 2009

Idag är det första maj, i 21 minuter till. Och det har varit en fantastisk dag!
Jag började dagen med att vakna upp bredvid det vackraste som finns. Sen gjorde jag några mycket halvhjärtade försök att skriva på min hemtenta för att vid halv elva gå ned på stan, mötte upp mor, far och tindra. Vi har demonstrerat för socialismen! Det var en sjukt härlig känsla och det var säkert 12 år sedan sist. Vi vandrade genom Umeå med röda flaggor i topp och Lebja skötte sig utmärkt bland allt folk.
i-n-t-e-r-n-a-t-i-o-n-e-l-l s-o-l-i-d-a-r-i-t-e-t

Sen firade vi mamma på temat orange, spelade fotboll, tim och moa mot mig och lisa och med en söt valp mitt i allt som körde taktiken, alla på bollen. Vi åt tårta och njöt av solen, jag och Jonas hoppade studsmatta och systrarna hade tjejsnack i bilen. Vi grillade i snårtjärn och Tindra badade och njöt Tim badade ofrivilligt och skrek. Blött och med tre gafflar för lite fick vi tillslut i oss maten och sjöng alla verser av ja må du leva för mamma. Sen åkte jag hem och här sitter jag, pluggandes. Är det inte ljuvligt vad man kan ägna sin fredagskväll åt?

Matte i rosa och Lejba i rött. Upp till kamp!!


Tim före han har varit i badet och Tim efter att han varit och slagits med isflaken.


En hund som kan och en hund som så gärna vill. En utter.

Hemtentamensregler

1. Beröm dig själv varje gång du skrivit ett nytt stycke
2. Gör många och korta pauser (tex ta kort på en magnifik solnedgång som aldrig blir lika bra på bild)
3. Belöna gärna dig själv med att shoppa sommarkläder på stan (obs du måste inte vara klar med tentan, bara du känner att du har kontroll på läget)
4. Du förtjänar obegränsade mänger av godis under tiden du skriver. Särskillt när du skriver en fredagskväll kl 21