Fem mål fisk

 • 38 skickade mail mellan 8.00 och 15.30
 • fem av sex mål de tre senaste dagarna har bestått av fisk, varav två sushi
 • tre dejter idag: unfs alkoholpolitiksdiskussionslunch med sanna, hembjuden elin och en snabbvisit av rickie.
 • min kommande blogg på dusten.se funkar inte som jag vill. Om någon kan något eller känner någon som kan något om wordpress. kontakta mig!
 • Sjukt matt, varför är politik så svårt?
 • Lejba har gjort framsteg idag, tre kiss och två bajs på en dag, hon har ökat med 100 % jämfört med de senaste dagarna
 • Min sambo skulle laga min msn som inte funkat. Han behövde bara kolla på när jag tryckte på inloggningsknappen så funkade det. Why?
 • Imorgon ska jag jobba 17 timmar och nu vill jag bara sova. Klockan är inte ens tio.

Att bli visiterad

Jag behövde bli visiterad när jag gick genom säkerhetskontrollen sist. Killen som stod och passade vid kontrollen vinkade dit tjejen om satt bakom skärmen. Hon gjorde en snabb visitering och sen gick jag. Jag gick till min gate och funderade på varför det var tvunget att vara en tjej som visiterade mig. Klart jag fattar vad det handlar om men måste det verkligen vara så? En visitation handlar inte om något sexuellt över huvudtaget. Om en visitatör (heter det så?) tar på mig sexuellt spelar det ingen roll om det är en tjej eller kille, det är fel och den personen borde avskedas. Hursomhelst. Jag är så trångsynt, jag kan lixom inte fatta varför det ska spela någon roll. Vem som helst som utför sitt jobb väl får ta på mig i den utsträckningen den behöver om det inte är sexuellt. När läkarna behövde kolla hjärtat innan knäoperationen var det bara att knäppa upp och visa brösten. En manlig läkare såg mina bröst och det var ju inte så mycket att diskutera. Jag fick lov att finna mig i det och det vore ju galet om jag krävde att bara kvinnliga läkare fick se mina bröst. eller? Jag har tom gjort en gynundersökning av en manlig gynekolog. En aning obehagligt men det är det väl alltid när man ska slänga upp sitt kön i någons fejja. Samma sak här, det är en ickesexuell handling så varför spelar det roll?

Varför antar man att tjejer helst vill bli visiterad av tjejer och killar av killar. Jag kan tänka mig att det finns massor med killar som hellre blir visiterade av tjejer än av killar. Kan man be om det då? Att man vill att någon av motsats kön gör visiteringen? Det är heteronorm rakt igenom. Det vore väl en sak om jag fick möjlighet att välja, valfrihet är alltid bra och finns det dom som känner sig obehag ska detta såklart tillgodoses, eller? Men jag fick inte välja. Det antogs att jag var heterosexuell och hellre ville att en tjej skulle visitera mig.

Hjälp mig att förändra världen. Ifrågasätt heternormen och se till att den inte bara får glida med och fylla vardagen.

SLkort

Jag blir lite irriterad när man tjänar 110 kr på att köpa säsongskort på SL istället för att köpa månadskort under samma period. Men jag ska väl ändå köpa det, av bekvämlighetsskäl. Fast det är inte så bekvämt att tappa bort ett säsongskort, då är det mer bekvämt att tappa bort ett månadskort.

Min lillasyster

Min lillasyster Tove är 12 år. Hon är helt fantastisk på alla sätt och vis, varje dag och jämt. Men ikväll var hon lite bättre än vanligt. Vi pratar om killar. Hon säger: "Måste man göra så stora misstag om man ska göra misstag?" Lite senare i snacket om killar: "Alla i min ålder heter ju typ det dom känner på msn"

Vi har väl alla varit unga och visst känner vi alla igen oss? Eller?

Puss Tove!


Tove för typ tre år sen. Hon är unik!

Paintball under arbetsveckan

2009 års arbetsveckan är slut. Jag är inte helt utmattad men en aning seg. Det har varit otroligt givande och jag måste säga att det varit en mycket lyckad arbetsvecka. Det känns som vi är en ihoparbetad grupp som diskuterat interna frågor från morgon till kväll. I några frågor var vi inte överens på långa vägar men nu när veckan är slut är vi alla överens om att vi alla vill åt samma håll och att vi har kommit fram till ett bra sätt att arbeta! UNF ska bli starkare, större och bättre!
Sjukt roligt har vi oxå haft. Här är två bilder från paintballen.

p.s jag har hittat mitt leg!


Alla! Jag prommenerar från krigsområdet


Ägglandare

Arbetsveckan har börjat.
Uppgift: Bygg en ägglandare så att det råa ägget kan släppas från tredje väingen utan att krossas mot asfalten.
Hjälpmedel: Balonger, tejp, piprensare, stearinljus, tändstickor, tuggummi, okokt ris, plastpåse, plastficka, coco-choklad, gem, kuvert, klädnypa, serveter och lite annat krams.


Team rookie: Simoin, Karin, Lisa, Adrian, Lina. Uppgift utförd med gott resultat
Team Oldie: Therese, Oskar, Jonas, Linda. Uppgift utförd med gott resultat
Team anställda: Aron, Andrea, Elin, Astrid. Uppgift utförd med mindre gott resultatImprovisation på jobbet

Har jag ett jobb? Eller är allt bara ett uppdrag hela tiden? Jag tror på en mix.

Anlände 07.30 till kansliet, ensam i korridoren. Styr upp sista inför arbetsveckan, hittills går allt som planerat. Sen hände det ett antal oväntade saker och helt plötsligt satt jag och lunchade med Johannes som snart ska åka till Bryssel som politisk sekreterare. Sen presenterar jag kansliet och pratar om UNFs drogpolitiska arbete. Hejja Linda. Inte helt insatt riktigt än men det gick bra. Sen en sväng på stan för akutshopping och en kille från en tidning som ville prata om att unga dricker mindre. Professionell som jag är sa jag att jag gärna svarar på frågor men att jag satt på t-banan och bad han ringa om 10 minuter. Jag gör som mina företrädare sagt att man ska göra :) Akutringer Andrea och frågar vad vi tycker i frågan, har jag missat nåt pressmeddelande? Han ringde upp och vips kom jag med massa smarta svar om att ungdomar har fattat att man inte måste supa som dom vuxna och att det börjar bli häftigt att vara nykter.

Idag har jag gjort en himla massa saker som jag inte alls är van att göra, utmaningarna kommer på led och jag älskar det. Idag har jag växt som människa och det tänkte jag fortsätta göra resten av mitt liv.

Peace!!!

Dagen i presens

Jag går upp klockan sju och hinner sjukt mycket grejer. Jag äter lunch med mammas syster Birgitta, blir bjuden på köttfärspaj. Hittar något som går att mosa i gommen med hjälp av tungan eftersom jag lider av värk i visdomstanden (eller i det hål jag har där tanden ska komma ut där matrester trivdes och infektionen var ett faktum). Problemet fixat efter lite hjälp från syster Monica och lite bakteriedödandemedel från apoteket. Tar körkortfoton eftersom jag tappat bort mitt körkort. Passet borta bland allt flyttande. Jag blandar fil och hallon till frukost imorgon, nattåg ikväll. Fixar med facket, a-kassan, försäkringskassan. Måste man bli vuxen? Masserar jossan i parken medan Lejba leker i vattnet. Fixar mera inför arbetsveckan, snart är det dags. Jag längtar så. Skypar med BästSara och allt känns så nära igen. Tvättar kläder som torkar i solen. Googlar reklamlåtar och njuter av underbara youtube.com. Strövar omkring, äter krusbär och hittar mitt pass!!!!

Personnummer...

...är ju en förjävla smart grej måste jag säga! Vart man än ringer så kan jag uppge mitt personnummer och vips har de alla uppgifter de behöver om mig. adress, mobilnummer, mail osv. Jag är inte ett dugg rädd för övervakningssamhället i detta fall. Jag har inget att dölja för myndigheterna så låt dem ha koll. För mig är det är trygghet att veta att de har koll på mig, då slipper jag bli ihop blandad med någon annan Linda. Gud sicken bra grej. Hur gör man i anda länder?

Hänger i hägersteg

(finns risk att detta blir en återkommande rubrik)

Sitter här i lägeheten i stockholm och ser solen gå ned samtidigt som jag förbereder musiktävlingen inför arbetsveckan. Riktigt trevligt kvällsnöje. Elen funkar fast det står 'not used' på elmätaren..Men jag är glad sålänge lamporna lyser. Jag har kommit på att vi ska bli bra på att spara el, finns säker tusen sätt.

Jag har röjt undan allt porslin som fanns i lägenheten och så småning om ska vårt egna in. Längtar tills det här känns som riktigt hemma. Längtar efter en snusande Lejba i soffan och en puss på pannan av sambo. Jag längtar tills pyjamasparty med tjejerna på vardagsrumsgolvet och jag längtar efter lukten av hemma och inte lukten av avlopp som man möts av nu. Allt det där kommer, vi ska bara bo in oss lite.

Nu är det snart sovdags, imorgon väntar kansliet tidigt!

Tävlingen med Aggis

I Lördags tävlade jag med Aggis, första gången på nästan ett år som hon red en bana på 80 cm utan att vägra. Jag är rugigt stolt. Jag och Tove har gjort ett grymt jobb den här sommaren för att få ordning på henne.
Åh :)


Jag o Aggis i Vännäs, Lätt D, 80 cmIgenkänningsattributen vi använder

Igår kväll innan jag somnade låg jag och funderade på hur viktigt det är vilka ord man använder när man beskriver en människa samt att olika igenkänningsattribut används på olika människor. Det jag kom fram till var att en person beskrivs först utifrån hens avvikande utseende, beteende, ursprung osv.
Tex. Kommer du ihåg:
 • Han från förra kongressen som alltid tog massa godis i talarstolen?
 • Tjejen från motståndarlaget med sjukt breda höfter?
 • Min gamla lärare som var homosexuell?
 • Killen på seminariet som var sjukt smart?
 • Han på stranden som var übervältränad?
 • Kvinnan på badet som var muslim?
 • Hon på idol med piprösten?
 • Den där programledaren som var invandrare?
Att beskriva någon utifrån vad som är annorlunda är ju helt normalt, att beskriva någon och säga att personen hade två ögon och en nästa i mitten vore ju hemskt korkat, men det som är intressant att analysera är ju vilka ord vi använder i vilka sammanhang och vilka människor som beskrivs på olika sätt. En annan intressant grej är vilken värdering vi lägger i orden vi använder och vilken värdering mottagaren lägger i de ord som används.

I vissa fall är det rätt enkelt, att kalla någon smart ger den personen ett positivt attribut, jag har upplevt person smart och det är oxå i mottagerns personer-jag-uppfattat-som-smarta-register som mottagaren kommer leta. Sen är det ofta inget mer med det.

Är det positivt om någon har breda höfter? Beror ju såklart på om man tycker det är snyggt eller inte och om jag väljer att beskriva någon med breda höfter så är ju det en tolkningsfråga så om mottagaren placerat den personen i ett annat fack än breda-höfter-facket så kommer hen inte förstå vem jag menar.

Men sen finns det ord som är mer laddade som homosexuell, muslim och invandrare. Om jag beskriver någon som invandrare så kanske min gränsdragning för vad invandrare är en annan än mottagarens. Talar svenska med brytning, ett utseende där man lätt avgör att personen inte är från sverige/västerlandet, inte har svenskt medborgarskap eller på något sätt inte har endast svenska gener. Om min mottagare har negativ inställning till invandrare så kommer det få konsekvernser för mitt val av beskrivning av hen. Om jag istället beskrivit vad personen gjort hade uppfattningen kanske blivit en annan.

Om någon är homosexuell eller inte kan man antingen veta för att personen berättat det eller "veta" för att man tycker att personen ser ut och beter sig så som man tror att en homosexuell person ser ut eller beter sig. Samma sak här, lägger jag eller min mottagare värdering i ordet homosexuell? Troligtvis.

Slutsatser:
 • De ord vi använder som igenkänningsattribut på människor spelar en avgörande roll för hur de uppfattas.
 • Alla borde relfektera över detta och vilka ord de använder
 • Att påverka hur personer uppfattas är lätt genom att välja rätt ord, men att förändra innebörden i orden är betydligt svårare
Slutligen undrar jag vilka ord folk skulle använda för att beskriva mig. Några är lätta: Hon den där nykteristen, lilla blona tjejen. Det får jag höra ofta men resten då? Det jag inte hör. Vad är det??

Juventes landsmöte

Efter Pride åkte jag till norge för Juventes landsmöte. Efter 10 timmars buss vaknade jag upp och fick veta att vi åkt färja, helt ovetandes för att jag sover så hårt, trots hosta. Härliga människor och en fantastisk möjlighet att få lite perpesktiv på hur man kan göra enkla, billiga o samtidigt bra kongresser. Öppningskvällen spenderades vid stranden, med grillad mat, solnedgång och mysiga artister. Här nedan finns Greg Holden, kanske en ny favorit för min del.

Nu sitter jag i Gävle och väntar på kl 22.58 när mitt nattåg går hem till Lejbis och ryssarna som är i tvb den här veckan. Som jag har saknat!


Greg Holden


Pride goes 90's

"Alla borde vara med på pride." Citat från min kloka pojkvän. Så sant så, alla borde vara på pride och se kärleken spira, inse att all kärlek är bra kärlek.
Fredagens tema på pride var 90tal och jag var självklart där. Dr Alban, Haddaway, Pandora, Eifel 65 och E-type. Helt underbart. Sen var det nykterfest med UNF som gällde nån timme, himla trevlig tillställning det med och sen hemgång för att på lördagen bli svartsminkad och gå i prideparaden. På rymmen från alkoholnormen.


Me on the run. UNFs grymma paradbild!