Man lever bara en gång

En världskarta och bitmärken på båda mina händer/armar rikare och 1700 kronor fattigare.
Det känns värt det :)

Tvb

Jag är hemma.
Det är skönt.
Igår sov vi allihopa i den nya kojan som dom har byggt 3 meter upp i trädet.

image240
Tove och Paps bland alla sovsäckar.

Oväntat besök, spontan promenad

Tre av mina gymnasiekompisar är på besök i Götet. Vi gick på prommis till botaniska trädgården.
Strålande sol, frisk luft och höstfärger som bara finns på film.

image236
Ett puzzel?

image237
Chrille, Samme, Krille, en kanin och en mosaik...?

image238
Man skulle kunna säga att Göteborg är vackert just nu!

Imorgon åker jag hem till Tväråbäck och även om det inte alls kommer vara lika varckert där ska jag träffa min fina familj, rida den där söta ponnyn, sova i koja, ha tjejmiddag, tentaplugga, luncha med moster och syster, festa/dansa och ... göra verklighet av en hemlighet.

Bushdoktrinen

Efter terrorattentatet 2001 på WTC skrev vår vän Bush ihop några punkter. Här kommer några smakbitar:

Den unipolära värld som uppstått efter Sovjetunionens sammanbrott ska bibehållas
USA har, och avser att att bevara, en militär styrka utan motstycke
USA förbehåller sig rätten till förebyggande handling i syfte att förekomma angrepp innan de har hunnit utvecklas
USA accepterar ett unilateralt ansvar att handla i vad man ser som fredens intresse även om man inte uppnår stöd från så många andra länder som man skulle önska

Källa: Svante Nordin, Nittonhundratalet, Atlantis 2005, sida 484-485.

Så jävla less på plugget

Nu är jag så jävla less på våra lärare som alltid är sjuka, föreläsningar som blir inställda och flyttas till datum som inte passar mig, dålig information, läsanvisningar som suger, extra kurslitteratur två veckor innan tentan och föreläsningar som inte har något med kurslitteraturen att göra. Hur ska jag veta vad jag ska plugga på till tentan?

Fast jag har varit sjukt bra på att plugga sista dagarna, kan det bero på att jag åker hem om två dagar och vill plugga så lite som möjligt då??

Bläää för folköl och langning

Det är ganska tråkigt att tappa de sötaste unf:arna man haft till ett gäng killar som är helt fel sällskap. Det är bortom min förståelse hur killar i 22 år åldern kan visa intresse för brudar som är i femtonårsåldern.
ÅH!

Svullen

Tanzania gör sig påminnt, jag har en svullnad på under armen som kommer från en sorts varböld liknande de jag hade i Tanz. Konstigt. Jag försökte räkna till tio på Swahili idag, jag hade nästan glömt. Om en vecka åker UNF på studieresa till Tanzania och man skulle kunna säga att jag är lite avundsjuk. Skulle vara grymt att göra en comeback!

Idag fick jag veta att jag fick 21.5 av 30 på tentan. Gränsen för vg var 22.5. Jag är nöjd även om det känns lite surt.
Jag har funderat på vad som är värst: att få 1 poäng över G eller 1 poäng under vg?

Tårta, kattnäsa och väskbomb!

Syster Lisa har varit här i helgen, det började storartat.

Vi shoppade, efter några butiker var Lisa måttligt less på att bära omkring på sin väska med kläder. Jag ställde den mellan en skohylla och ett skyltfönster i Zara-butiken. Vi var väl medvetna om risken att den skulle kunna bli stulen. Jag provade några tröjor och sedan gick vi ned för att hämta väskan. Den var borta, såklart. Jag o pratade med några kassörskor som var något (väldigt) upprörda. "Vi vart livrädda och ringde securitas, de har hämtat väskan. " Jag fick ett telefonnummer, ringde securitas, fick veta att den fanns på kundtjänst inne på NK, gick dit, beskrev väskan, fick tillbaka den efter frågorna: vilka är ni? varför lämnade ni väskan på NK,? hur ser väskan ut? vad är det i den? Hennes sista kommentar var: Ni förstår väl vad det kan innebära att lämna en sådan här väska i ett skyltfönster.
Jo visst förstog vi att den kunde bli stulen men inte att den skulle vara ett bombhot. Oj vilken trevlig värld vi lever i.

Lördagen bestog av tårtbuffe mellan 11 och 16.30, oj vad vi åt, och oj va gott det var! Vi låg några timmar i sängen för att vila upp magen, kollade in gamla melodifestivalen på Youtube (Sunset beach finns på oxå, varje avsnitt uppdelat i 6 delar. ME LIKE!!!) och sedan bestämde vi oss för impulsbesöka en maskeradfest med Elin. Två post-it lappar, lite presentsnöre och fiskelina senare hade vi varsin kattnästa. Lisa ställde två kloka frågor: Visst har katter gula ben ibland (för att legitimera hennes senapsgula leggings) och visst har katter ganska mycket smink ibland (för att legitimera hennes katt-ögon-sminkning) Det bjöds på tårta och vi förvånades över att vi inte tröttnat efter en hel dags tårtätande.

Idag är det söndag, Lisa har åkt hem och vi har haft en bra systerhelg med skvaller, medlidande, pepp och flams.

Fantastiskt

Update:
Ponnyn är köpt och hemskickad. Fantastiskt
Jag klarade tentan. Fantastiskt
Jag åker hem om 5 dagar. Fantastiskt.

Studera.nu

Hur kan det komma sig att studera.nu ligger nere såhär sista dagen innan ansökan till Universitetet ska vara inne? Jo, det fattar väl jag oxå att det beror på överbelastning, för att alla söker idag. Men frågan är ju HUR det kan komma sig att den här situationen ens kan uppstå. Är inte det här något som studera.nu kan förutse och förebygga?
Usch för dom.

Mera Världens Barn

Jag gick upp 4.45, kommer fram till Örebro och ser redan innan jag går av tåget att det är kallare här än i Göteborg och att hösten har tagit tag om allt levande. Efter en lite Pepp-föresläsning om vart pengarnar går gick vi ut o skramlade lite bössor åt världens barn. Jag åkte till Sthlm och träffade min fina vän Rickie, käkade mat, duschade o mötte upp Mi och Robert på centralen för att åka på VärldensBarnGalan. Bounce var hur coola som helst, det samlades in 83 miljoner och Måns Zelmerlöw är snygg, väldigt snygg. Det var kul att ser hur det går till bakom kuliserna, det ser mycket större ut i TV men det kändes skittråkigt att vårat repotage blev nerklippt och inte alls så bra som det var tänkt. Nu är jag hemma igen och när jag klev av bussen vid Fjällskolan sken solen och der kändes som sommar här i Göteborg. Älskade Göteborg!image235
SVT:s studio: Insamling till VärldenBarn.

Världens barn

Äskningarna är inskickade och ponnyn är utvald. Saker o ting börjar falla på plats

Tåget går 6.02 imorgon, hur kul är det? Rätt så kul om jag tänker efter, jag ska åka till Örebro.
Först ska jag hålla i VärldensbarnPEPPföreläsning och sen skramla lite pengar åt alla under arton år världen över. Därefter träffa Rickie och sedan åka till TV-huset i stockholm och vara på Världensbarngala. Det ska bli riktigt roligt. Slaggar i häggvik och sedan ska jag o Anna (sötaste och bästaste) snacka ungdomspraktik i Tanzania för de som ska på Studieresa. En internationell helg och sen kommer veckan, veckan som är mer än full. Me like.

P.s. imorgon 20.00 VB-gala med ev en hint av mig och garanterat ett skitbra inslag om UYDEL i Uganda.

Regn

I en veckas tid har solen strålat i Göteborg och varje dag har jag tänkt. "Fantastiskt att bo i en stad där det kan vara tunn-tröja-varmt-väder i oktober." Dessa dagar har varit jättebra ur många perspektiv. Men så idag är det piskande regn och all min motivation är borta. Idag har jag inte fått mycket gjort, inte kunnat koncentrerat mig när jag läst och inte ens fått på mig kläderna. Men man måste visst få ha sånna här dagar ibland oxå. Idag tänker jag bara "Jajust det jag har flyttat till staden där man inte får någon vinter, där det är blött och jävligt." Min geografilärare sa en gång 'När jag var i Göteborg höll jag bokstavligt talat på att frysa ihjäl', tror ha skulle förklara sambandet mellan kyla och luftfuktighet.

Balans i vardagen

Igår:
Provred jag två ponnier
Läste jag 80 sidor
Var jag på en timme yoga
Skrev jag klart min äskning
Ringde jag på lite hästar

Idag har jag:
Tvättat alla min kläder
Duschat och ätit tre mål
Varit på 5 timmar föreläsning
Haft utskottsmöte i två timmar
Ringt DO:n i Värmland
Gått 40 minuters promenad
Svarat på diverse mejl
Bokat biljetter och fixat

Det här är två av mina mer produktiva dagar. Jag tycker om att gå och lägga mig på kvällen och känna att jag gjort en massa bra saker, dagens belöning är:
prison.break.s03e04


Oslo

I helgen har jag varit i Oslo. Vi har...
image231
...promerat och sett på viktiga byggnader: Rådhuset...

image229
...slottet och en ful staty...

image227
...stortinget...

image230
...och så satt vi vid kajen, solen sken vackert och det kändes som sommar.

image228
Vi gick skogspromenader och Emil var en glad skogsmulle...

image232
...och jag träffade en snygg kvinna. Jag skulle oxå vilja bli staty innan jag dör.

image234
Vigelandsparken, sol, vindruvor och...

image233
...en 15 meter hög stenstaty: monoliten.

image226
Jag har en enda fin vän i Oslo. Han heter Emil!

Kanelchoklad och så lite damm

Varför blir det så dammigt i mitt badrum men inte i övriga lägenheten?

Idag är det kanelbullensdag. Fantastisk bra dag eftersom jag fick en av Erik Wagner. Jag, Cecilia och Malin var på chokladprovning med UNF. Jag har lärt mig vad som gör bra choklad bra och att en av kakaobönorna heter Trinitaro, coolt vetande. Att dofta på choklad och jämföra kändes väldigt exotiskt men jag tycker nog att annan choklad kan vara lika god. Fast jag skulle kunna köpa den bara för att det är äkta och är gjorde under schyssta förhållanden. Är kanske inte det det viktigaste!

Soooool

Solen skiner, föreläsning inställd och trevlig kurslitteratur. Kan det blir bättre?
Masthuggsberget i all ära som jag klagat på så mycket. Utsikt över hamnen, vindstilla, tyst, solsken och en bok. Jag trivs och även det här kanske är sista varma soldagen i år så kommer det fler. Hela våren är full av dagar där det blir varmare och varmare ju längre tiden går. Jag längtar redan efter en vår med pluggandet utanför masthuggskyrkan.
Livet är en fest. Alltid, iaf mitt liv.

Guldkorn

Efter en trevlig middag, god blåbärspaj en fantastisk rolig säsongsstart på Bonde söker fru hos finaste Cecilia som känner flera i min klass så åkte jag hem. När jag sitter och väntar på min buss och tänker att usch det börjar bli rätt kyligt på kvällarna nu så dyker Milli upp. Världens bästa Milli. Största kramen och all kyla försvann. Tack.


Lät jag verkligen så dyster i mitt förra inlägg om världens framtid?

Under min livstid...

Mitt i allt tentaplugg hamnade jag och två tjejer från klassen i en filosofisk framtidsdiskussion. Den handlade om hur mycket som hänt de senaste 50 åren och om hur mycket mer saker som kommer hända under vår livstid
Jag tror att:
* USA kommer tappa sin supermakt och någon annan region tar över, troligvis Kina/Asien
* Något form av mänskligt skapat virus kommer spridas och massor med människor kommer dö
* Minst en kärnkraftsbomb kommer släppas, troligtvis av USA
* Vi kommer vara 10 000 000 000 människor
* 98% av jordens befolkning kommer bo i städer
* Fler människor kommer välja att äta vegitarisk mat
* Mandarin kommer bli ett av världens huvudspråk
* Ett vaccin mot HIV kommer uppfinnas
* Sverige/västvärldens medellivslängd kommer sänkas p.g.a. stress och ångest


Vad tror du?

Tentan

Jag sov på tentaböckerna, alla fyra faktiskt inför tisdagen. Tentan är avklara och jag ska nog tacka min goda sömn eftersom det känns som det gick alldeles utmärkt, men som sagt tidigare på denna blogg. Skrik när du rider hem, det sa alltid mor min.

Jag skulle åka o provrida en häst idag men hon hade blivit sparkad i morse, vad är oddsen? Suck det är nog inte tänkt att vi ska köpa häst. Men jag har humöret kvar.

Fast jag har tusen saker att göra hela tiden så blir jag lite förvirrad nu när jag helt plötsligt har en hel eftermiddag ledig. Vad ska jag hitta på?

Man skulle kunna säga att min dator inte mår så bra. Jag borde göra en backup för snart är strömförsörjningsmojenngen helt paj. aj aj.

When is it enough?

Varför har jag så svårt att koncentrera mig och diciplinera mig? Det är mycket roligare att kolla på hästar åt min syrra, boka resor inför unfmöten, hänga på facebook, se på videos på youtube och lösa korsord.

Hur vet man när man pluggat tillräckligt inför en tenta?