En härlig dag

Igår var en härlig dag. Först var jag och emil och red roberta. Han var duktig, han förklarade allt hon skulle kunna bli rädd för, väldigt pedagogiskt. Sen gick vi hem från stan (bussen kostade ju 14 kronor) och han skämde ut mig, alla tittade snett på oss. Tack för det, men jag fick mig några skratt. Efter det hade jag, lisa och emil ringsamtal (man pratar om hur man mår och vad som händer i livet) i soffan och åt glass med björnbärssås. Så underbart. Och jag insåg att jag och emil nog skulle bli som syskon om vi bodde ihop. Idag dansade och studsade han runt i hela lägenheten, jag har aldrig sett honom så, han sa att det berodde på att han var nervös....

För övrigt står jag inför valet och kvalet igen. Men det orndar sig väl. Det är skönt att vara hemma, nu ska det ridas hela sommaren. Dock känns det inte så frestande att jag måste tvätta en månads tvätt och rensa bland mina 4 kilo papper.

Vi såg klart prisonbreak och det var ett kasst slut. Jag vill att allt ska sluta lyckligt, eller så vill jag att serien inte ska ta slut alls. Snygging!


Sista hållplatsen

Framme i Götet, sista hållplatsen för den här resan. Ludvika och den Internationella helgen var schysst. Mycket inspiration och bra folk. Jag tror att ödet vill att jag flyttar till Tanzania i Januari. Helt plötsligt faller alla mina planer på plats. Jag kommer innna med allt jag vill men det enda som hindrar mig från afrika (förutom att jag först måste bli uttagen) är att jag inte gillar Afrika. Jag trivdes inte där sist och hur ska jag då kunna bo där i 6 månader? Men jag tror ändå det är så det ska vara.

Sthlm var oxå bra, mycket psykiskt påfrestande och totalnärvaro 16 timmar/dygn. Jag börjar förstå mig på tunnelbanesystemet nu och hittar nästan i stan! Träffade Rickie nån timme vilket såklart oxå var härligt. Känns som att jag den mesta delen av resan dock hängt på T-centralen :) Jag är bra på att underhålla migsjälv.

Det ska bli skönt att komma hem och landa några månader innan det bär av igen. Men samtidigt har jag insett att jag trivs väldigt bra i en resväska. Det är såhär jag skulle kunna tänka mig att leva.

Utmanad

Utmaningen

Du skall göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra att göra det samma och fortsätta kedjan. De skall även bifoga de här korta reglerna i sitt meddelande. Längst ner i det här inlägget skall du göra en lista över vilka du utmanar!

1. Jag samlar på udda saker som t.ex. Absolut Dance-skivor, gamla Dateparfymer och Kondomer från olika länder. (Jag tar därför tacksamt emot alla ovannämnda ting)

2. Folk brukar klaga på att jag byter ämne ofta. Jag vet inte om detta är något som är speciellt för mig, jag trodde alla gjorde det. Men eftersom vissa har svårt att hänga med lär ju detta vara något unikt. Allt som är logiskt för mig verkar inte vara det för andra

3. Jag har en favoritserie som jag följer varje vecka. 24 i mitt och pappas hjärtan. Vi har sett alla avsnitt tillsammans och det är mycket plågsamt att behöva se vissa av avsnitten själv nu när jag bor i stan. Hur vi ska lösa framtida säsong när jag bor i Göteborg vet vi inte riktigt. Antagligen med telefonkontakt samtidigt som vi ser den på varsin TV.

4. Jag kan sova under alla förutsättningar. Detta kan bero på att min pappa lyfte mig i benet när jag var liten för att jag inte skulle bli så lättväckt. Jag sover på tjockmattan i gympasalen, på bänkar i korridorerna, på alla bussar, stående, sittande och framför allt på alla filmer! (jag vet jag är världens tråkigaste)

5. Jag sparar alltid det godaste till sist. När jag var liten åt jag alltid upp potatisen först och sen köttbullarna. Jag äter mitten på mackan sist, detsamma gäller hamburgare och glass, det brukar bli rätt kladdigt i slutet. Men det värsta gäller nog mitt godis. Jag sparar alltid det godaste godiset, vilket vid ett flertal tillfällen har resulterat i att det godaste godiset blivit gamalt och måste slängas...

Helenaf, Froy, Anet, Karakl och Stinalisa

Alkoholkostnader

Igår satt jag och kollade in vår statsbudget. Vi har utgifter för 767 miljarder kronor. Alkoholen kostar samhället 150 miljarder varje år. Det betyder att alkoholkostnaderna utgör en femtedel av våran stadsbudget eller har jag räknat helt fel? I sånna fall är det helt sjuk att inte politikerna gör mer för att sänka alkoholkostnaderna.

VM-låt

Kolla in den här länken, och lyssna på låten. Sötaste killen med grymmaste rimmen.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=589451&lid=search527895&lpos=3&queryArt527895=elias+vm&doneSearch=true&sd=47244&from=siteSearch&pageArt527895=0

Tre plus en dåliga saker

Jag är sur.
Patent- och Registreringsverket kräver att jag ska fylla i en blankett om en periodisk tidsskrift som UNF Västerbotten hade för typ fem år sen. Jag måste även ha ett protokoll från styrelsen och en juridisk person så som firmatecknare som skriver under. S U C K A.

Jag kommer inte få extra betalt när jag ska åka till Stockholm på klassresa för min chef tycker att jag redan har så bra arbetsavtal typ. U S C H A.

Det regnar ute, precis som jag sa. Solen varar aldrig för evigt, lika bra att inte hoppas på att vi får behålla det fina vädret. B L Ä Ä.

Säg att jag beter mig som en mogen 20-åring.***
Jag orkar inte med det här.

Grattis

Idag fyller tre av mina kompisar år och jag har haft körtkort i två år.
GRATTIS!

Dance

Varför får jag aldrig nog av Uniting Nations - Out of Touch och September - Looking for Love?
Jag vill dansa jämt, jag längtar efter att tappa kontrollen. Jag önskar att jag vore grymmast i världen på att dansa.


Sara o Sofia

Sara o Sofia

Sara och Sofia. Ärligast och mest pålitliga. Bästaste bäst. Tack.


UNF

Igår innan jag skulle somna tänke jag för första gången i mitt liv "Jag hatar unf". Idag när jag har lite perspektiv vet jag att det inte är unf jag hatar, jag kommer aldrig kunna hata unf. Men jag hatar att hamna  mittemellan, att alltid vara den som försöker göra rätt. Jag gjorde bort mig igår, bröt ett löfte, jävligt onödigt och konsekvenserna blev för stora för att jag skulle palla det. Fast egentligen från första början handlar allt om att jag försöker vara en rättvis ledare med 15 ungar som snackar skit om varandra och inte är lojala, varken mot mig eller unf. Tur att jag har en helt underbar styrelse. Tack för att ni finns.

Dagens fråga (eller kanske årets eller livets) Hur kan man medvetet välja att vara svag i sina beslut?

Lantisbrud

Jag tror jag är en lantisbrud när allt kommer omkring. Jag har alltid trott att jag är en stadsbrud och att jag ska få flyga på mina stadsvingar i Umeå och Göteborg, men jag trivs så bra i solen på våran gård. Jag har bytt däck (eller tittat på när Tim gjort det) varit ute och gått med vår kalv Rasmus, skottat bort sista snöhögen på gården i sandaler och bikini. Jag har hoppat studsmatta och jag vill att alla mina vänner ska komma och leka med mig.

Tim berättade en historia för mig, den handlade om en pojke som upptäckte mammans lyktor och gräs och pappans mask. Sen en natt drömde han mardrömmar och gick in till mamman och pappans sovrum och skrek: "Mamma, mamma tänd lyktorna det är en mask i gräset." Sen skrattade han generat och var söt. Min bror är 11 år och nu börjar det :)

Kön

Idag har jag funderat över följande:
Förutom fysisk styrka, har könet (alltså man/kvinna) någonsin ett avgörande roll för prestationen?

SatC

Nu har jag sett klart alla avsnitt av Sex and the City. Jag hade nästan ont i magen sista avsnittet och jag antar att man som seriemakare lyckats så. Jag kommer nästan att sakna det. Observera mina nästan i detta inlägg.

Resande i världen

16 länder och 7 % av världens yta har jag besökt


Hur mycket yta har du besökt?

Pussel

Allt bara faller på plats. Helt plötsligt har jag bokat en klipptid och bankmöte på 10 miuter. Förberedelserna inför ds-mötet är snart fixat och det är avslutning med vår förening på söndag. Jag måste få lite ordning på kidsen. Majmånaden är lugn och under kontroll. Nu börjar ikapptagningen av alla vänner jag inte hunnit vara med senaste månaden. Vem vill vara först på tur? Dessutom har jag shoppingförbud, det är roligt. Kul att utmana sigssjälv även om de flesta tycker jag är knäpp. Men jag ska ha uppehåll när jag ska till Stockholm och Göteborg :)

Idag har jag ridit i skolskenet kl 08.30, det var så underbart. Det är vår på riktigt and i like it.

Brigthon bilder

Sis o jag - bästa resekamraten
Bästa ressystern

Slitet på Luton
Slitet på Luton

Portslave
35023-33

Heltäckningsmatta överallt
Toa

Devil's Dake
Devils Dyke

Brigthon
Brigthon

Sara på hennes skola
Sara på hennes skola

Bra skylt på en toalett på en krog, tacka vet jag rökfria Sverige
Rök

Sweetest
VI


Brigthon

Status: City terminalen, smutsig, trött och 9 timmars bussresa väntar.

Brigthon var lika underbart som väntat. Fin stad, efter mitt besök i både Brigthon och Barcelona så har jag kommit på att Sverige är ett fult land med fula städer. Vi bodde på ett Bed and Breakfast hos en mycket konservativ kvinna. Hon bodde i Brigthon för att Sverige hade förändrats så mycket på slutet, det hade flyttat dit så många invandrare och det gick ju bara inte för sig. Hon var royalist när hon var liten. Tur att vi iaf fick god frukost.

Att vara med Sara är alltid bra, hon är så omtänksam och har gjort allt för att jag och Lisa ska trivas. Vi har gått mycket, precis som i Barcelona och jag börjar tro att det bara är i Sverige som vi åker överallt vi ska. Vi har hunnit med shopping, grammatiklektion, träffat dom Sara bor hos och sett lite natur. Fredag var det utgång, en underbar utgång med bra musik. Jag dansade lika galet och mycket som i Barcelona. Lisa och jag skrek sönder halsen på Since you been gone med Kelly! Flickorna hade för små kläder och pojkarna drägglade, det var vidrigt men vad gör man inte för lite bra musik. På lördagen var det klubben Sweden made me som gällde. Svensk festivlamusik att röjja till. Synd för mig att jag inte ens kände igen hälften av alla låtarna och var rätt opepp. Men vad gör väl det?

Resan är slitsam men när man har en resekamrat som Lisa är det coolers. Två nätter på Luton flygplatsen och när vi lämnade Brithon visste vi inte hur vi skulle ta oss till flygplatsen. Det är charmigt att äventyra men det är inte charmigt att betala fler hundra extra för att man inte bokat resor. I framtiden blir det välplanerade ekonomiska resor för min del. Fast jag tror jag kommer misslyckas ganska snart.

Det ska bli skönt att komma hem. Att leva i en väska är jobbigt men underbart. Det är ju dethär jag vill ägna mitt liv åt. Det är skönt att veta att Saras och min relation är oförändrad och att vi ska bo ihop i sommar. Jag kommer fortsätta sakna henne tills hon kommer hem och då ska partyt fortsätta.

Nu måste jag åka hem och åter igen hoppas jag att all snö är borta.
Tack för allt!