Hanson

Här om natten drömde jag om Hanson. Underbaraste popbandet Hanson. Dom var hemma hos oss, det var i nutid och jag berättade för Zac att jag varit kär i honom då när jag var tio och han var elva. Han var ju bara ett år äldre och möjligheten att vi skulle vara ihop fanns ju. Vi skulle byta nummer och han hade en likdan mobil som mig, och eftersom han precis som mig hade en safe guard på mobilen såg jag detta telefonnummersbyte som "meant to bee". Någonstans där vaknade jag för att inse att detta bara var en dröm och hann tänka "det här var ju precis som förr, då jag var liten och vaknade precis när jag fått autograferna av ace of base." Jag somnade om i hopp om att fortsätta drömma och vaknade en timme senare. Den morgonen låg jag i misär och lyssnade på Hanson i en timme.


Hanson
Om det är nån som vill påstå att Zac, minstingen inte är söt så är jag beredd att ta fighten


Cause even if we can't be together
We'll be friends now and forever
And I swear that I'll be there come what may...Jul

Så var ännu en julafton över. Den var som den brukar vara.

julmorgon
När juldagsmorgon glimma...trots gröna gräsmattor var det rätt schysst juldagsmorgonväder

julgran
Julgranen är alltid finast hos farmor och farfar

jultomte
Kusinbarn Felicia fick träffa tomten

farmor leia
Världens bästa farmor och kusin Leia

Leia
Jag ska bli barnfotograf. Sötaste kusinen Leia tre månader.
Avsked

Den här två veckorna har varit konstiga. Jag har sagt hejdå till en himla massa människor och inte förrän igår började det kännas jobbigt. Jag åker imorgon. Jag kommer inte träffa höstens underbara folk på jättelänge.

Men jag har hunnit med att äta god middag hos Elin och dött i hennes säng, sett på min tredje muiskal med Emilia, vart på fest och ute och dansat med Ola, Hanna och Anders och åkte ett antal vänder med grejer till Cecilia. Igår blev jag bjuden på finmiddag i socialantropologisk anda och jag har dom bästa klasstjejerna. SÅ söta!

lindamaja

Linda och Maja. Min bästa och roligaste tagen-i-ett-ögonblick-bilden

vi

Linda, Lina, Maja och jag. Jag kommer sakna er men som vi sa igår:
Vi ses om en graviditet!

Jul på Liseberg

Dagens penga+: Jag blev beviljad pengar av a-kassan från i sommras
Dagens penga-: Jävla moderathelvetesregering kommer höja akassanavgiften och jag som inte ens jobbar måste betala 350 spänn i månaden
Dagens skol+: Jag är duktig på att plugga
Dagens skol-: Jag kanske har läst en hel bok i onödan
Dagens underhåll+: Jag har varit på Jul på Liseberg och trivts
Dagens underhåll-: Jag var tvungen att gå själv för ingen hade tid med mig
Dagens tur-i-oturen: Allt mitt hår brann inte upp, det bara knastrade till lite ;)


sydafrika
Vackert var det...

trädet
..och min julstämmning börjar faktiskt arta sig

Mölndal

Om det är nån som missat att det är översvämmning i Västra götaland så vet ni det nu.

mölndal1
Stackars träden


mölndal2
Helt plötsligt började det strömma upp vatten ur en brunn i vägen

mölndal3
I tisdags var vattennivån två decimeter högre, då var hela vägen och halva icamaxiparkeringen översvämmad.

Tur för mig att jag bor på fjärde våningen i ett hus på ett berg

Bil

bil

50 meter från mitt hus: Den här föraren har inte lärt sig att man inte får parkera på övergångsställen.

Tenta, stress och regn.

Idag har jag skrivit min tredje tenta. Det kändes bra, jag borde bli godkänd, om jag inte blir det är jag dödens.
Gick direkt och lånade kurslitteraturen till nästa kurs. Stressen infann sig med omedelbar verkan.

Idag har det regnat mycket i Göteborg, det märkte jag bl.a. när jag gick ut ur mitt rum och klev i en vattenpöl precis utanför. Det droppar in här :)

Jag fick värsta rensilen och började rensa och packa. Jag trodde att jag bara tagit med mig nödvändiga saker till Götet, men så var det uppenbarligen inte. Nu väntas bio istället för tentaöl som ett allmänt firande eftersom vi skrev tenta.

Nedräkning götet: 11 dagar

Home sweet home

En hel vecka hemma i underbara Tväråbäck. Vilken vecka måste jag säga. Den blev bättre än vad jag kunnat vänta mig och jag hann hänga med nästan alla jag ville. Även om vissa träffar bara varade i 3 minuter. Fullspäckat schema och ovanligt svårt att diciplinera sig att plugga till tentan imorgon. Jag är inte peppad. Tentafrågorna ligger på nivån: "Är människan en skapelse av kulturen eller kulturen en skapelse av människan, diskutera i förhållande till Melöes text om renskötare och fiskare i norra Norge"

Under veckan hann jag träffa tre konsulenter på 15 min (alla av en slump), baka pepparkakor och få julstämmning (det finns inte någon sådan i mitt rum i gbg), fira min brors födelsedag, se på Tims match och Toves hopptävling, ha en filmkväll med Hellan och Lisa, så som det ska vara med svull, dramafilmer och tjejsnack. Jag hälsade på Samuels  nya soffa och handlade julklappar med sötaste Josefin, träffat Zion och Sandra, slapp undan vinterkräksjukan, haft underbara och givande snack med bästaste Viktor, ätit god tacomiddag med nästan alla sp02b:s brudar, varit på fest och druckit 2 dl kallt kaffe som motsvarighet till mina kompisars sprithävande i nån lek, drivit omkring på stan mitt i natten och känt mig som fjorton år, åkt bil och lyssnat på bra musik, hängt hemma med mamma o pappa, ringt Sara, sett på Julshowen OCH pluggat.

Det är två veckor kvar till julafton, 2 månader till jag fyller 21, 12 dagar kvar av mitt liv i Götet och 15.5 timmar tills jag ska skriva tenta. Wish me luck.