Det jag tycker om

Jag tycker om att landa med flygplanet och veta att det är sekunder kvar tills man får möta folk man tycker om. Jag tycker om att laga mat tillsammans och hänga i soffan. Jag tycker om att gå promenad ner på stan för att äta en krämbulle och sen gå hem igen. Jag tycker om bra musik och frukost i sängen. Jag tycker om att gå på två dater med samma person på samma dag och jag tycker om att gå till affären för att handla popcorn för att komma hem och inse att man glömt att köpa det som var planerat men istället kommer hem med ingredienser till chokladbollar. Jag tycker om kokos och jag tycker om att kolla på Beck. Jag tycker om att få efterätt och att prata hela nätterna. Jag tycker om känslan av total lycka när tiden står stilla och allt är så perfekt som det kan bli.

Kläder

Ridkläder, snowboardkläder, hängkläder, vanliga kläder och FSkläder.
På resande fot i 13 dagar, hur ska det få plats?

Fin kväll med klassen

Ikväll har jag varit på middag med delar av min klass. Jag har haft väldigt trevligt. Jag trivs verkligen i deras sällskap, hjärtlig stämning, god mat och intressanta diskussioner. Jag hoppas att kontakten kommer fortsätta vara såhär bra även om vi inte ses varje dag i skolan framöver. Tack för en grym kväll!
Cecilia äter glass, Johan och Calle hänger och klassen har avslutande förhandlingsrunda innan jul

Carey och Carola

Det finns några artister med fantastiska röster och som är grymma på scen. Mariah Carey och Carola är två exempel. Deras karriärer är makalösa och jag älskar deras produktioner som de gjorde i början, men på de sista 5-7 åren har det bara gått utför. Nu ser jag dom som objekt av musikindustrin. Dom beter sig som våp och verkar inte ha så mycket innan för pannan. Det är trisst tycker jag, jag har svårt att tycka om det dom gör när dom är så korkade.

Jag är inte så himla bra på att kolla på TV

Igår noterade jag att det blåste mycket i göteborg. Sen tänkte jag inte mer på det.
Nu får jag sms från norrland om att det är översvämning i Göteborg och Vidar från Småland sa att tågtrafiken delvis var avstängd. Jag visste inget. Nu har jag sett på nyheterena och åkt buss i 9 timmar vilket har gett mig en bättre bild av verkligheten. Jag har åkt fram och tillbaka till Alvesta idag, utan att komma fram till Kalmar och genomföra UNF:aren med Vidar som planerat. Tur att Vidar är grym på det mesta och nog styr upp det där hur bra som helst ändå.

Överspacklad

Ett tjock lager smink och 60 poser i en fotostudio. Det är vad kollektivbrudarna har gjort ikväll. Jag känner mig sjukt snygg(och plastig) och jag kände mig faktiskt rätt bekväm i att posa. Helst om jag tänkte att jag var Victoria Adams, så som hon hette när hon posade som Posh Spice. Sen kom vi hem och posade lite mera i badrummet. Det är shysst att ha en fotograf i huset. Får hoppas att någon bild blev bra så ska ni få er ett smakprov.
Imorgon är det UNFarenkurs i Kalmar sen är det en ledig söndag, en uppbokad måndag och sen tisdag med Prison Break och efterrätt.

Dr feelgood

Idag smörade Emma hårdbrödmackan så hårt att den gick av, inte mackan alltså, utan smörkniven. Haha!

Att må

I mitt liv finns det två lägen: Stressad eller uttråkad. Svart eller vitt, antingen eller, aldrig lagom.
Ibland finns det ett tredje läge oxå, total lycka. Men just nu känns det väldgt långt borta.

unfriends

Nu är jag och A-kassan ovänner igen. Jag och regeringen är oxå ovänner men det är ju som det brukar vara.
Tacka veta jag välfärdssamhället och tryggheten som staten ska ge. Ibland är det mycket snack och lite verksta.

Hemtenta

Nu ska jag snart lämna in min första hemtena i Globala Utvecklingsstudier. Jag tror jag kommer bli godkänd, jag har väldigt svårt att se att min lärare skulle underkänna det jag skrivit. Jag är nöjd med ett G men känner ändå att jag borde sitta en stund till. Skriva lite till, göra den lite bättre och fixa lite mer.

9A

Nu har jag sett de två första avsnitten av Klass 9A på SVT. Jag är skeptisk.
Jag tror absolut att de där superteamet med de åtta mest pedagogiska lärarna i Sverige kan utbilda nionde klassen som idag är en av de sämsta. Målet är högt, de ska bli den tredje bästa klassen i Sverige efter en termin men jag tror dom kan klara det. Men problemet som jag ser det är att det inte är rättvisa förutsättningar. Klart att TV gör eleverna mer motiverade och vilken klass får åtta helt egna lärare som kan ägna all sin lärartid åt dem?

Jag tror inte vi har dåliga lärare i Sverige, jag tror inte vi har mindre smarta elever nu än förr men jag tror att skolan får för lite pengar, eleverna får för lite lärartid, lärarna har inte tid att bli kompisar med sina elever. Jag tror (precis som dom sa i första programmet) är en av de viktigaste pedagogiska medlen som finns för att motivera elever är genom att bli kompisar med dom, skapa en ösesidig respekt där eleverna vill göra bra ifrån sig, inte måste. Det ska bli spännande att se om jag ändrar min uppfattning eftersom programmen visas.

Kan ju här oxå nämna att jag mer än gärna betalar TV-licensen, tacka vet jag SVT och Public Service!

Everybodys looking for a blue sky

Jag gillar att prata i telefonen på natten, något som kollektivet nu har uppmärksammet. Jag ägnar dagarna åt att skriva hemtenta, det känns rätt lugnt, kanske lite för lugnt.

Jag o Ji har varit på prommis. Vi gick rakt igenom skogen i hopp om att hitta hem, solen sken, taggiga buskar, löv över allt och det kändes plötsligt så hemma. Norrland, det saknar vi. Tänk om vi bara hade haft med oss kameran och en termos. Det var en fin prommenad med en fin tjej.

Allt är alltid lite mer komplicerat än vad det är men huvudsaken är ju att man börjar någonstans.

Det handlar om att stå på sig, ta hand om sig själv som sin bästa kompis och älska dom små sakerna i livet. Det handlar om att omge sig av bra människor och göra saker som får en att skratta. Men mest av all så handlar allt om att älska sig själv, rakt upp och ned, precis så som man är. Alltid.

Fast just nu handlar allt om att dricka blåbärsoppa, inte spilla på mina kläder, äta ostmackor, lyssna på den fantastiska blandningen på min playlist med Hanson, Takida, Foo fighters och Timbaland och att skriva hemtenta. Jag är inte bitter.

Missbruk - tear it up agian

Jag har lärt mig att ingen blir frisk från ett missbruk, att det är lätt att falla tillbaka. Jag har tassat på tå, jag har kontrollerat och lagt massor med energi på att se till att alla runt mig mår bra. Jag har slappnat av och jag har trivts med att folk äntligen börjat fatta bättre. Så en dag, då fallar allt igen och där är jag igen, tassandes på tå, kontrollerande och helt slut på energi.

Jag hatar tjejer, jag hatar ideal och jag hatar folk som inte är nöjd med sig själv. Jag hatar att utseendet är det viktigaste o det enda som spelar roll är kläder, kroppar och stora bröst. Jag hatar att det bästa sättet att må bra är genom att träna, äta lite och träffa killar. Jag hatar att tjejer tävlar om allt hela tiden. Jag hatar att killars bekräftelse är det som gör tjejers dagar bra eller dåliga. Det som jag inte hatar just nu är killar, bara tjejer. Det är tjejerna och bara tjejerna som sätter igång den här jävla cirkusen. Det är en sjuk värld vi lever i, en jävla sjuk värld som består av tjejer som kastar bort sina liv på att bry sig om saker som är helt irrelevanta.

När man ligger på sängen med en enda tröja att andas på då är det svårt att vara stark. Och när näsan blir fylld av skit så man inte kan känna den underbara lukten längre då är det fan inte mycket som är värt.

Observera är att jag inte är en av dom tjejerna. Jag är något helt annat och jag är jävligt nöjd med migsjälv.

Blåbär o lingon

Jag satt i soffan i min vita plyschdress och drack blåbärsoppa. Jag tänkte att jag borde ha haklapp och nästa gång jag kollade ned så hade jag fått fläckar på både tröja och byxa. Så typiskt. Tänkte på farmor, vad hade hon gjort? Jag var ju o fikade med min fantastiska krutfarmor i fredags, hon har ju lösningar på de flesta problemen. Hursom ringde jag far o mor och dom sa att jag skulle koka fläckarna i mjölk. Sagt och gjort. Kan meddela att min vita dress nu är helt vit igen. Tack för tipset.

Idag har vi även lagat renskavsgryta med potatismos, rivna morrötter och lingonsylt till Saras engelska pojkvän Mark. Very tasty!

Grymma FilipstadsKidz!

Att åka på FÅM en fredag till Filipstad kändes inte jättepepp. Men efter att ha genomfört tårttävlingen, spelat rundpingis åt fel håll och tagit oss igenom hela föredragningslistan utan att de 26 ungdomarna somnade så åkte jag därifrån mycket nöjd. Varje gång jag hänger med UNFkidz så inser ju jag hur mycket jag älskar UNF och jag inser precis varför jag väljer attt åka tåg i tre timmar enkel väg.
Jag älskar att få göra skillnad, lägga tid på ungdomar som behöver drogfriverksamhet och jag gillar att vara den där grymma förebilden. Jag fick lämna ut mina visitkort för första gången och kvällen avslutades med tårtkastning utomhus på två ungdomar inklädda i gladpack. Det är precis så som det bara kan vara i UNF.

Sov några timmar och sen åkte jag till Sthlm för att vara på Fältgruppsmöte, låter tråkigt men där tog ni er fel. Fältarbetet i UNF är det roligaste uppdraget jag har. Humor och citat på högnivå och det känns bra att jobba med distrikten ute i landet.

Nu är jag hos min vän Rickie, lika roligt som alltid men ruggit trisst att vi hinner ses så sällan. Jag ska upp tidigt imorgon för att åka tåget hem till mina kollektivbrudar och träffa Saras Mark. Fram till torsdag kommer jag bara ha en sak i huvudet, hemtentan. :D

Happy Valentine's Day

Hemtentan utdelad, mysdress på och solsken genom fönstret. Rätt bra kombination trots alls.

En tågtutande signal från mobilen, Linda springer ned, trycker 'visa meddelande', läser och ler när hon ser avsändaren, ler lite till när hon läst meddelandet, springer upp igen och skriker 'Emma, Emma kolla vad jag fick', Emma säger ' Åh va fint', Linda slänger sig på soffan och säger 'Jag dör, mitt hjärta bultar skitmycke'.

Lilla lyckliga jag.

Det vänder ju alltid

När jag går och lägger sig fast jag inte vill då vaknar jag fast jag inte vill. Jag vaknar alltid i precis samma tillstånd som jag somnar. Den här gången somnade jag på fel sida och vaknade alltså på fel sida. Tur för mig att det vände efter nån timme. Det är konstigt att jag alltid när jag är nere tror att det aldrig kommer vända. I mitt liv har det alltid vänt, oftast tidigare än jag trott.

Idag tackar vi Prison Break, Solen och msn.

Jag har hoppat hopprep med mitt lilaglittriga hopprep med trance i öronen. Ingen känning i knät och ett rödblossat ansikte, på asfaltsplanen i kortärmat och solen strålande mot mig. The energy is back!

Happyness

Jag har haft en av mina bästa helger i mitt liv. Jag har blivit 22 år och varit omgiven av några av det bästa människorna på jorden. Sara, Emma, Jos, Ji, Anet, Karåll, Isaac, Jon och Jonas

Kollektivet har varit mer än välfyllt hela helgen, upp till 12 presoner. Väskor och kläder överallt, madrasser i varje rum och alla sängkläder upptagna. Varmvattnet i duschen tog slut, utsökta måltider (perfekt beräkna av oss) och tända ljus. Jag har älskat att ha så mycket folk i vårt hus, så mycket att jag skulle vilja ha kvar dom allihop! Trångt och mysigt.

På med den gröna klänningen, ja jag kände mig hur snygg som helst, precis som planerat. Dans på stickys, top floor öppet med blandad musik och jag vågade mig ned på källarplanet men det fanns inget att se. Massor med grattiskramar på tolvslaget och en puss i trappen. Efter några timmar pallrade vi oss hem, alla var trötta utom jag. Några så trötta att de stupade i säng, andra så trötta att de inte gick att få tyst på dom. Söndag morgon fick jag frukost på sängen, tur för mig. Första födelsedagen utan familjen hemma så det kändes bra att inte vara helt ensam. Jag gjorde en godistårta och öppnade paket. På kvällen var vi på bio och sen somnade jag hur gott som helst.


jon med deg
Jon bakar pizza

ji, rasa, indala
Sara, jag och Jossan. Snygga brudar i lyxförpackning

klassfoto
Klassfoto med hela gänget, partystämning på topp!

frukost på sängen
Emma med frukostbricka

tårta
En grattispuss och en godistårta

JL
JL

Timbaland - The way I are
Sophie Guld - Next to you

Kan hända att jag är världens lyckligast tjej. Thanks kollektivet for making my weekend.

Upplösningstillstånd

Jag vaknade en timme innan klockan, trots att klockan var ställd ovanligt tidig. Jag har lyssnat på Hanson hela morgonen och irrat omkring, fixat och trixat. Jag är precis så som det önskas: utvilad och glad!


1 timme

Daydreams

Idag kom jag på mig själv med att sitta och dagdrömma på lektionen, det händer inte så ofta. Vi är nästan klara med grupparbetet. Jag lyckas få skolan att passa in perfekt i mitt liv, allt går som på räls.
Nu ska jag hem och tvätta, städa och storhandla inför de fantastiska besöken som vi får i helgen. Jag är så sjukt taggad på att fylla år, idag skiner till och med solen i göteborg!

19 timmar

More then happy

På ett fik med klassens trevligaste killar och fyra av de skönaste tjejerna. En fet chokladkaka och god stämmning. Jag var mer än nöjd. Ett par jeans rikare eftersom shoppingsuget tog över. En bra dag!

Tankar som hamnar på fel saker, tur att det bara är två dagar till fredag. Jag behöver det.

Internet funkar ibland, försöker desperat ta hem Prison Break i 13 kb/s. Vi får se om jag lyckas.
Nu är det så nära att det är dags att räkna timmar.

40 timmar

Semlor o partyklänning

Idag är det semeldagen och hela kollektivet var bjudna på semlor hos Elin. Det var både gott och trevligt. Efter skolan vandrade jag, Ji och Emet lite på stan. Dom hittade en partyklänning till mig, skulle aldrig ha köpt den om det inte vore för dom. Jag kommer vara så snygg på min födelsedag! När vi mötte upp Jos på stan hoppade hon upp och ned för hon var så lycklig över att ha oss i kollektivet. Jag kan bara hålla med, vi är lyckliga, vi tillsammans.

3 dagar


Saker som pajjar

Internet har pajjat. Sjukt less på alla internetsupport på telefon som tar evigheter och inte har öppet dygnet runt. Jag blir så maktlös när saker o ting inte funkar, helst när det är så fluffiga saker som internetuppkoppling. Lättare är det med diskmaskinen, som efter tre omgångar faktiskt diskade rent.

Idag har jag pluggat och sprungit men jag fick ont i mitt knä igen så jag har tappat lite motivation. Jag trivs med tjejerna och det är så skönt att alltid ha folk runt mig som bryr sig, frågar hur jag mår och funderar på livsfrågor med. Veckan är fullbokad och jag är peppad på att göra bort alla måsten och borden för att vara helt ledig i helgen.

Men nånstans i mig saknas det energi. Jag känner mig låg och vill helst bara sova nu. Timmarna måste gå fortare, fast sen vet jag ju att det blir lika jävligt på tisdag igen.

Åh fina, 4 dagar


Kollektivet fulltaligt!

Min finaste Sara har kommit hit. Kollektivet är fulltaligt och livsglädje fortsätter att spridas överallt. Jag är trött på regn och blåst och på bussar som aldrig går, som man måste boka en timme innan avgång för att dom ska gå. Tuve kan knappas räknas till Göteborg just nu. Min kalender börjar bli full, precis så som det brukar vara och precis så som jag, när allt kommer omkring, faktiskt vill ha det. Idag har det varit internationella utskottetmöte. Vi var bra som vanligt, imorgon är det avslutande lunch o sen lite shopping med Sara, fast jag ska inte handla något!

Jag älskar tjejerna i kollektivet, jag älskar mitt liv och jag älskar att tiden går fort
7 dagar