A-kassan

Fredrik! Låt vår a-kassa vara!

http://www.namninsamling.com/site/get.asp?RorinteAkassan

Sista dag att skriva under är första december. Skynda er att skriva under och föra informationen vidare :)

Mayaindianer

I tisdag gick jag upp 05.20 för att 06.30 vara på coop forum för ännu en inventering. Det var roligt även den här gången och inte så jobbigt att kliva upp så tidigt eller räkna till 627 pärmar eller kolla serienummret på 35 dvdfilmer :) Och värt är det när man får fem hundra spänn som man måste göra av med. När jag kom till kassan var jag upp i 518 kronor - ganska bra beräknat av mig.

Jag läser en himla intressant kurs, idag har vi haft föreläsning om Maya-indianerna i Guatemala. Jag har insett hur tråkigt och ointresserad jag är av kulturer som ser sex som något tabubelagt. Där kvinnlig substans är farligt (ja det finns faktiskt kulturer där kvinnan måste vara i en speciell hydda under mens eftersom hon inte får befinna sig ovanför en man, tex i ett berg. för då kan det "droppa" mensblod på honom och det är INTE bra).

Hos Mayafolket är det annorlunda. Där är inte sex något tabubelagt. Det verkar inte finnas några regler kring sex (fast såklart normer om att man inte är otrogen och att incest inte är tillåtet). Förutom under en period under året och till det har dom en bra förklaring.

Majs är Mayas stapelföda och odlas på flera hektar till varje familj. Två veckor innan och två veckor efter planteringen av majsen råder total avhållsamhet från sex med sin hustru. Detta för att visa respekt för majsen och bergsandarna. Jorden ses som kvinnlig och planteringen som bokstavlig befruktning som bara mannen kan utföra. Mannen måste prioritera vem han befruktar och är alltså otrogen mot jorden om han har sex med sin fru. Under själva planteringsdagen samlas byns män som hjälper till och plantera och då förekommer grova sexuella skämt, då finns ingen gräns. Männen befruktar jorden med sin säd och om andarna anser att man förtjänar det får man en bra skörd. Det kan även tilläggas att man symboliskt kan se planteringen som en penetrering av jorden eftersom mannen använder en grävkäpp, trycker ned ett hål i marken och sår några majsfrön.

Säga vad man vill, men jag tycker Mayafolket är coola.

TV

Min syster är med i tv.
Klicka på TV Sändningar och måndagens 22.15-program. Inslaget börjar efter ca 9 minuter.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33930&a=364044&lid=senasteNytt_391779&lpos=merNyheter


Slut på gbg

Om exakt en månad är mitt göteborgsliv slut. Då flyttar jag igen. Det blir att leva i en kappsäck och att börja planera redan nu. Men jag kommer tillbaka.

Mürren

Ett återbesök i det land jag var när jag var tre månader.
Då på EGTYF-kongress med mamma o pappa.
Nu med hela familjen och sex stycken snowboards.
YEAH

Mürren


Tyska

Vid två tillfällen på senaste tiden har jag haft användning av mina tyska kunskaper. Det är nog första gången sen jag slutade läsa det på gymnasiet. Den första gången var i Beckfilmen där det inte fanns någon text och den andra när jag skulle kulla in olika hemsider om vandrarhem och skidbackar i Schweiz. (för vi ska till schweiz och åka bräda i en vecka YEY!)

Jag trotsade ödet och har efter många om och men till slut sett Moulin Rogue igen. Den filmen har vissa otroligt vackra scener. Musiken är helt fantastisk så jag bara ryser. Tur att jag har soundtracket.

Steinbrenner & Nyberg

Idag mellan kl 11.00 och 15.00 har jag ätit soppa med massa gott bröd och tårtbuffé.
Inte helt fel men paltkoman infann sig som vanligt.

Tårta1
Vem vill smaka..

tårta2
...denna goda kaka?

Tanken

Igår hade jag kontkat med vädergudarna. Det regnade när jag sa att det fick regna och det var uppehåll när jag var ute och gick vid olika tillfällen under dagen. Den som inte visste att jag har en mycket stark tro på tanken vet det nu. Jag är helt övertygad om att vår inställning och tro är avgörande i 90% av allt som inträffar. Och där min tro eller inställning inte funkade så överlämnar jag ansvaret för det som hänt till ödet. Det är ett enkelt sätt att leva och jag tycker det är bra. Jag tror att allt har en mening och att om man tror att allt det bästa händer så gör det det. Just nu läser jag (!) Mia Törnbloms självkänsla nu! Den har mycket bra övningar och hennes sätt att tänka stämmer ofta överens med mitt.

Hur ofta underskattar du din egen förmåga?
Jag var och red igår, det var roligt. Kanske klarar mig utan tärningsvärk den här veckan. Dock så fattar jag inte när jag ska inse att jag är jätteduktig. Varje gång jag ska förklara hur bra jag är på att rida så är jag sparsam med min utbildning. Varför? Man ska inte göra så, man ska tro på sigsjälv, inte skryta men inte hålla tillbaka när man tror på sigsjälv!


Jag har kommit på några strålande och klockrena julklappar. Det känns sköönt!

Vuxenpoäng

För många påtryckningar och jag pallar inte pressen: Här kommer ett nytt blogginlägg

I måndags skrev jag tenta på kursen "samhällen och kulturer I" som nog gick bra. Idag började delkurs två: "samhällen och kulturer II". Föreläsarna säger att föreläsningarna är betydligt mer fantasifulla än kursnamnen. Jag hoppas då det och efter dagens föreläsning finns det hopp.

Efter tentan träffade underbaraste Helena som hade rött läppstift och såg ut som en flygvärdinna. Jag bjöd på varmchoklad och jag fick ett konsekvenstänk av henne. Hon är så snäll. Helena är en sån som brukar snacka om vuxenpoäng fast varje gång hon samlar på sig några måste hon reducera med något riktigt barnsligt.

Jag tackar ja till te varje gång folk frågar och jag funderar seriöst på att önska mig te i julklapp. De som känner mig väl vet att jag blivit tvungen att lära mig dricka te när jag varit i Ryssland och att jag aldrig någonsin gillat varm choklad. Detta var min andra hela varm choklad mugg i mitt liv. Så nu har jag väl fått några vuxenpoäng, dock finns det några jag aldrig kommer skaffa, typ kaffedrickande.
Följade saker har jag som ger vuxenpoäng:
* Körkort
* Medlem i fack och a-kassa
* Internet bank och Internet ID

Jag kommer inte på fler just nu. Hjälp mig, vad är det man egentligen samlar vuxenpoäng på?

Julen, nåja december närmar sig och vi börjar redan planera glöggkvällar, sunes jul och astrid lindgrens julkvällar. Det är mys och jag bor i Göteborg så äntligen kan jag gå på lisebergs med de tusen ljusen.Gröt

Förra gången jag lagade gröt blev den för salt, i morse brände jag den.
Var det gröt som var en av de lättaste maträtterna man kunde göra?När jag hittat magkänslan försvinner styrkan. Måste jag välja?

Let my heart go
Let your son grow
Mama, let my heart go
Let this heart be still

Telefonsamtal

Mobilen ringer, privat nummer:
- Hej det är Linda
- Hej vart har jag kommit?
- Du har kommit till Linda Engström
- Jaha, du har viunnit ett tangentbord på ....(nåt jag inte hör)
- Va? Men jag har inte tävlat om något tangentbord
- Joo, det står ju här. Linda Engström i Göteborg. Du ska komma o hämta det i Malmö nu
- Jag har inte tävlat om något sånt, jag vill inte komma till Malmö
- Jo du måste
- Kostar det något?
- Nej
- Okej, men jag vill inte ha det, jag har inte ställt upp i någon sån tävling
- Men du måste komma o hämta det i Malmö nuuuuu.
- Va? Men jag vill inte ha det?
- Vill du inte ha det? Du måste hämta det.
- Nej ni får ge det till nån annan
- Öh, Okej. Hejdå.


Shit konstig människa.

Kyla

Snö i götet som legat kvar hela dagen, vinterjacka på, mycket tacksam över busskortet jag köpt och jag frågar mig själv hur länge jag klarar mig på tygsneakers.
Stressad över resor kring jul, slutsålt och dyrt. Varför måste jag tänka på det här nu? Tusen tankar och ingen ro att tentaplugga. Bästa Elin och impulshäng.

Varför är kärleksförhållanden alltid allt eller inget
när vänskapsrelationer kan variera och vara mittemellan?