Flyttstädning I

Snart är kollektivtiden slut det känns tragiskt men ändå okej. Vi har börjat flyttstäda. Det krävs en hel organisation för att städa det här gigantiska huset. Det luktar fönsterputs i hela huset :)


Josefin gör en insats

DSS

Jag är nyss hemkommen från Team Syds DSS. Jag är helt utpumpad men oxå så peppad. Det har varit en grym helg med underbara UNFare som är sjukt peppade på att just deras distrikt ska växa, bli stabilare, starkare och roligare. Tillsammans ska de göra UNF bättre än bäst. Vi har haft kurspass, paddlat kanont, hängt, sett på schlager o lekt lekar.
Jag visste att det var just precis det här, en DSS, som jag behövde för att återfå alla pepp jag behöver för att driva UNF framåt. DSarna i team syd är kompetenta och målinriktade, peppade och grymma. Det är det här som får mig att älska UNF.Kurspass, tävlingar och schlager med en grupp spanjorer och sju kilo godis.

Fler bilder finns på burken.se

BiB

Bakfull i Bubblan.
Jonas har åkt hem. Det är tomt och jag vet inte hur jag ska kunna sammafatta de här fyra dygnen. Men det känns väldigt skönt att veta att det var sista gången vi sa hejdå. Nästa gång vi ses kommer det vara vi i tre månader. Tre månader av solsken och såpbubblor.

Igår var vi på Liseberg. Det måste sitta i åldern det här med att bli snurrig av karuseller. Kan aldrig minnas att jag var så känslig när jag var yngre. Hursom hade vi sjukt kul o åt god mat. Jag räknade folk med storvinster som bar omkring på 5 kg choklad och var avis. Sen gjorde jag det man inte får göra när vi var inne i spegelhuset med glaslabyrinten. Ingen synlig bula dagen efter om vi säger så. Vi drog från Liseberg vid 21 o när vi gick o la oss vid 24 var vi fortfarande yra o Jonas sa att det här är nog det närmaste bakfull jag kommer :) Idag har vi varit på picknick och solat, jag jobbar hårt på att vara brunast när jag återvänder till Tväråbäck.

Åh jag har haft några himla fina dagar o en blogg kan aldrig beskriva den totala lycka som fyller mig varje gång jag har honom omkring mig. Ängel.

The Supremes

Jonas är här, mer än fantastiskt och precis så bra som jag visste att det skulle vara. Det är en sjukt fin kille jag fiskat upp. Igår låg vi under filtar på gräset när solen gick i moln och på filtarna när solen kom. Det är sommar i Göteborg, även om man vissa stunder måste jobba hårt med att intala sig att det är sanning. Idag har vi ätit Lejonet&Björnenglass och gungat. Så fint.

image345
Babylove gungar ♥

It's your god forsaken god right to be loved loved loved

Det finns ett ord som passar: PIRR
Det pirrar i varje kroppsdel, i varje nerv, i hela mig.
Om en timme ska jag möta den snyggaste killen jag vet o sen
ska vi krypa in i vår bubbla och där tänker jag stanna till torsdag.
Hallelujah

Planen var att rida genom Sverige

För drygt ett år sedan fantiserade jag och Anna på vad man kunde behöva med sig på en ridtur genom sverige.Vi klurade ut att sommaren nog var bästa tiden, 2008 var målet. Vi funderade på om tält verkligen var värt att släpa på, vart vi skulle få tag i två hästar som kunde skritta med oss genom vårt långa land. Vi funderade på vilka vi ville besöka, hur vi skulle göra med hästarna under Activeveckan i Värmland, vart vi skulle ställa hästarna när vi behövde handla mat på konsum och på hur vi skulle fräscha upp Annas ridkunskaper så vi skulle klara 8 veckor på en hästrygg.
Vi lovade inte varandra något, bara skojade och sa att vi seriöst borde göra det och att det vore grymt. Livet förändras och den här sommaren finns det verkligen ingen plats för någon sådan ridtur. Men det vore grymt, minst sagt. Kanske en dag blir drömmen sann.
Att rida genom Sverige.

Black is black II

Jag vaknar av mobilen, slår upp ögonen och känner mig utvilad. Garde kommer hem efter en natt på jobbet och sen gick allt i en väldig fart. 10 minuter senare stog de fyra kollektivtjejerna redo att gå på prommis. Nyvakna, förvirrade men sjuktpeppade på en timmes traskande över stock o sten. Det var nog första och sista gången vi gick en sån promenad alla tillsammans. Jag älskar. image344
Garde Bosse Emet Lindy

Black is black

Idag har jag handlat
ett par svarta skor
ett par svarta örhängen
och ett svarta väst

Handlake Village

I need you, me and the Bubble

Det är Maj

Det är Maj, låt mig säga det igen: Det är Maj.
Just nu är jag helt utmattad, vill bara sova. Sen blir det onsdag o det är dags att börja producera en recension, sen vill jag bara att dagarna ska gå, att jag ska bli klar med plugget och att det blir söndag. Helst söndag kl 22.

Det har varit FShelg, en riktigt tung sådan. Jag kommer sakna Sergio i vårt arbete, han har skapat ett tomrum som jag tror kan bli väldigt svårt att fylla upp för oss andra.

Idag har jag varit på en helt fantastisk föreläsning o en ganska dålig, så är livet som student. Det känns som jag pluggar konstant, men vad gör man när det man läser är sjukt intressant? Synd bara att jag hatar att läsa och hellre skulle lyssna på någon som berättar allt för mig om hur världen ser ut.

Hur bra känns det för miljön att åka fram och tillbaka till sthlm med flyg tre gånger under en och samma vecka?
Svar: inte så bra.

Preventivmedel

Jag vill jobba med sexuell reproduktiv hälsa. Preventivmedel kommer vara en del av mitt arbete. Jossan berättade nyss om att hon lyssnat på P3 där det varit ett inslag om USA och att det hellre och oftare informerar ungdomar om avhållsamhet än om användandet av kondom. Jag blir lite less när jag hör sånt, när ska omvärlden fatta att ungdomar har sex (gäller alla kulturer) oavsett om det förspråkas avhållsamhet och att det då är bättre att ha safe sex än att bara sex.

För tjejer finns bland annat följande preventivmedel:
P-piller
Minipiller
Kopparspiral
Hormonspiral
P-spruta
P-stav
P-ring
P-plåster
Kvinnlig kondom
Pessar

För killar finns bland annat följande preventivmedel:
Kondom

Senaste dagarna har jag funder på varför det finns så många preventivmedel för tjejer men så få för killar.
Det kan kanske ber på:
- Det är kvinnan som blir gravid
- Det har satsats mer pengar på forskning för kvinnliga preventivmedel
- Samhällsstrukterna gör att det är kvinnan som är ansvarig för om hon blir gravid eller inte
- Killar tycker inte det är viktigt att skydda sig
- Tjejer har varit pådrivande o krävt flera olika sorters preventivmedel eftersom de vill skydda sig

Jag tror att det finns fler anledningar till att det finns fler kvinnliga preventivmedel. Men framför allt tror jag att det finns en generell syn i samhället att eftersom det är kvinnan som bär barnet så är det oxå hon som ska skydda sig, hon bär helt enkelt ett större ansvar. Som jag bloggade om tidigare, väldigt få av mina tjejkompisar har träffat killar som föreslår kondom. Men samtidigt, hur många kvinnor skulle kunna släppa ansvaret o låta mannen vara den som skyddar sig med tex p-piller? Det funkar kanske i stabila förhållanden, men skulle en tjej som inte vill bli gravid och som har en tillfällig relation med någon välja att inte skydda sig med kondom om han sa att han ätit manliga p-piller? Jag är tveksam.

Något som är intressant är att det bara är kondom (och då även kvinnlig kondom) som skyddar mot könssjukdomar, där kan inte kvinnan skydda sig om inte hennes partner är med på det. Varför finns det inte fler kvinnliga preventivmedel som även skyddar mot könssjukdomar?

Ska kvinnor se sig som previligerade som har så mycket att välja på, eller ska de vara förbannade för att mannen bara kan skydda sig på ett sätt? Och då på ett sätt som många tycker är bökigt och jobbigt under själva samlaget?

Ja inte vet jag, men tänka det kan man ju då aldrig göra för mycket av. Och så kan jag meddela att här hemma i Tuve, när jag ligger på altanen o solar så hör jag vingslagen av duvorna som knullar i granen. Jävla romantiskt.

Fett med sol

Solen bara skiner o skiner, det verkar aldrig ta slut. Tårta med Elin och sen plugg i solen. Sjukt varmt. Nu sitter hela kollektivet bänkade framför tv:n och jag njuter av varje sekund.

Elin med tårtan o jag pluggar i solen

Jag har dom bästa människorna i mitt liv

Älskade lilla Tuve

Så återvänder jag för sista gången tillbaka till Tuve efter resa till norrland. Häggen blommar, gräset är klippt, solen skiner o det känns som sommar. Kollektivet är lika fantastiskt som alltid, mina brudar är ovärderliga och även om maj är en hektisk månad så ska jag ta vara på tiden med mina tjejer.

Idag ska jag o Elin ta igen tårtbuffén som blev inställd för två veckor sen och så ska jag berätta att norrlandsbesöket var mer underbart än vanligt och att den som väntar på något gott aldig väntar för länge.♥

Hih

Häst in Heaven
Idag har jag ridit i solskenet. Amazing Agnetha!

Pip

Jag har en fantastisk syster och en fantastisk bästa kompis. Idag har jag spenderat flera timmar med båda två samtidigt. Kan det bli annat än helt fantastiskt? Vi har spelat kubb i solnedgången och haft tjejsnack med PIP (Personliga Inre Problem). Jag gillart!


Mästerfotografen Sara, en solnedgång och två hoppande systrar.

Sis

Min syster Lisa är hemma, makalöst bra tycker jag. Hon kan vara väldigt underhållande o säga lite konstiga saker ibland. Även om det ofta är sammanhanget som gör det hon säger så roligt så ska ni ändå få lite quates.
"Man kan ju inte ha ett moment när man är kissnödig" "Dom är ju lika stora som killarna jag dejtar" (om tims 13 åriga kompisar)

Hästlukt

Tillbaka i Sverige
Jag kan inte bestämma om jag älskar eller hatar flygplatser. För att göra det enkelt skulle man kunna säga att jag älskar flygplatser när fina männsikor möter mig och hatar flygplatser när det är finaste människorna som jag måste lämna.

Min syrra har tävlat idag och varit väldigt duktig, jag coachade lite men mest satt jag på läktaren i solen och myste med Jonas som var på sin första hästtävling. Sen hade jag det enorma nöjet att få träffa min moster, morbror och hans fru. Galna konversationer om privata ämnen och annat skoj.

image338
SötAggis, något slemmig men doftar alltid lika gott