Hetsen kring serveringstiderna i Göteborg

Snart har väl ingen undgått att det finns ett förslag om att serveringstiderna i Göteborg föreslås sänkas från 05.00 till 03.00. Förslaget läggs efter att en forskare fått i uppdrag att kolla på hur våldet i Göteborg skulle kunna minskas under helgnätterna. Svaret var givet, minska serveringstiderna av alkohol. GP skrev om förslag den 13 januari. När förslaget las blev det ett jävla liv. Bland de första att kommentera detta var lokala avdelningar för de pokitiska ungdomsförbunden. Jag undrar hur många av deras åsikter som är förankrade i deras nationella ställningstaganden om alkoholpolitiken. Blir speciellt förvånad/besviken över SSU och KDU.
Därefter har GT Expressen med Jimmy Fredriksson i spetsen skrivit en rad artiklar med en oerhört subjektiv ingång. Det har inte handlat om ledare eller krönikor, det har handlat om artiklar. Här är den som UNF framför allt svarat på, men oxå den här. UNF:s inlägg är det första som jag sett där de som är för förslaget kommer till tals. I övrigt har det varit ensidigt nej-sägarna som fått utrymme. Fin journalistik.
UNF har gett vår syn på det hela genom en debattartikel. Den får ett mycket märkligt svar från självaste Jimmy Fredriksson. Det finns visssa saker som gör mig osäker kring Jimmys ståndpunkt.
1. Vi har yttrandefrihet i Sverige och då får "nykterhetslobbyn" påverka hur mycket de vill.
2. Att försöka påverka är inte samma sak som att delta i beslut.
Jag tycker veganar har lika mycket rätt att lobba på beslut som en köttätare angående saluhallens öppettider. Det är vanlig medborgarpåverkan. Det finns länder som inte använder det, tex Nordkorea men det kanske är så herr Fredriksson önskar att Sverige såg ut?
Anna Carlstedt har oxå skrivit klokt om detta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback