Langa alkohol

Unga får tag i alkohol trots att vi har en 18-årsgräns. Några butiker säljer till minderåriga men den stora boven i dramat är unga vuxna och föräldrar som förser barn och unga med alkohol från systembolaget. Äldre vänner och langare är de som köper ut mest. Min uppfattning är att många unga vuxna tycker att unga har "rätt" att dricka alkohol och att det är synd om dem för att de inte kan få tag i alkohol genom att köpa själva. Men vilken björntjänst de gör.
Det finns en 18-årsgräns i sverige av en anledning och den bygger inte på moraliska värderingar. Det handlar om att man innan man fyllt 20 år inte har utvecklat hjärnan, inte har utvecklat sitt konsekvenstänk fullt ut och för att tonår och grupptryck tillsammans med alkohol väldigt sällan är en bra kombination. Den som säljer alkohol vidare till en minderårig riskar att personen råkar illa ut och jag undrar om någon langare (organiserade eller bara nån gång ibland) vill ha ta på sig konsekvenserna av ungdomsfyller. Vill de bära misshandel och våldtäkter på sitt samvete?
Är du ung vuxen och känner någon som ska sälja vidare eller funderar på att göra det själv, tänk till en gång extra. Alkohol ska konsumeras av de över 18 år enligt lag och för att de mår bättre nyktra. Ge dem den möjligheten utan att smutsa ned valborg med sprit.
I övrigt önskar jag alla en festlig vardag med eld, gemenskap och vårkänslor!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback