Att adoptera bort barn

Om du och din partner väntade barn i åttonde månaden och något oväntat händer så att ni tyvärr måste bestämma er för att adoptera bort barnet skulle det då spela någon roll i vilken familj barnet hamnar? Jag gissar att svaret på den frågan är JA men vilka faktorer skulle då vara avgörande för erat val av familj?

Ekonomi - vilken klass familjen tillhör och vilka deras ekonomiska förutsättningar är
Etnicitet - invandrarbakgrund, svenskfödd med utländska föräldrar eller endast svenska gener
Utseende - snygg, ful, smal, tjock, kort, lång
Sexuell läggning - homosexuell, bisexuell, transsexuell, hetrosexuell
Politisk åsikt - röd, blå, grön, extrimist, anarkist, nazist
Hälsa - kronisk sjukdom ej livsfarlig, livshotande sjukdom, fysisk sjukdom, psykisk sjukdom
Geografisk placering  - i samma stad, i sverige, i europa, i afrika

Vissa av ovanstående faktorer är kanske ganska lätta att se som avgörande i val av familj. Man kanske inte vill att ens barn ska bo i en familj där man vet att en av föräldrarna har en livshotande sjukdom och man kanske inte vill att föräldrarna ska vara nazister men spelar det andra någon roll? Är ekonomi, etnicitet, utseende, sexuell läggning, politisk åsikt, hälsa och geografisk placering faktorer som påverkar hur mycket kärlek adoptivföräldrar kommer ge sina barn? Spelar dessa faktorer någon roll för vilka som kommer ge den bästa uppfostran?
Vad tycker du???
Kommentarer
Postat av: mikaelf

Det är ju en jättesvår fråga. Som borde vara enkel.

Man vill ju självklart att barnet ska ha så goda möjligheter som möjligt i livet, och står valet mellan en nazist och en som har, i mina ögon, sundare livsåskådning är nog inte valet svårt. Jag tror att barnen färgas väldigt mycket av föräldrarna.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback