Certifikat, Spa och äventyr

Konferensens är slut och imorgon är vi påväg hem. Sen sist har vi tagit ett antal gruppfoton och delat ut certifikat till alla ungdomsdeltagare. Certifikat är betydligt mer viktigt för asiatiska ungdomar än för svenska. Alla gick upp på scenen och tog emot ett cerifikat om att man deltagit i ungdomsworkshopen. Det blixtrade från alla håll och det kändes nästan som skolavslutning igen. En annan skillnad mellan svenska och asiatiska ungdomar är att här så presenterar man sitt fullständiga namn inl familjenamn och eventuellt nickname eller engelskt namn. I sverige presenterar vi oss oftast med bara förnamn. Men likheterna är ändå fler än olikheterna. Den som trodde att alla asiatiska ungdomar ser likadana ut trodde fel. Det finns långa, korta, smala, tjocka, finniga, ljushyade och mörkhyade asiater precis som det finns svenskar med olika utseenden. Alla roller i en svensk ungdomsgrupp fanns bland de asiatiska ungdomarna oxå. Det finns någon som är clown, tjejtjusare, alternativ, blyg, utåtriktad, formell och pratkvarn.

Hela konferensen avslutades med en lika pampig middag med åtta rätter och tråkiga tal. Den här gången fick dock alla länder stå för underhållningen. Det var mycket traditionell dans, mer eller mindre oseriöst. Det skulle jag vilja se på en kongress. Vi svenskar körde en klassisk droger gör dig passiv med starkt deltagande från de asiatiska ungdomarna. Det var roligt.

Sen i lördags har vi haft lite semester med shopping, lite sol men framförallt SPA!!! 3 timmars omhändertagande för 500 kronor. Manikyr, pedikyr, helkroppsmassage och ansiktsmask. Det var väääääldigt skönt.

Kuching har känts som en väldigt lugn och trygg stad men sista dagarna har bevisat motsatsen. Först blev Mi väskryckt av några mopedister, fast Mi var stark och lyckades hålla i väskan. I kväll blev några killar vid vårat cafe anfallna av någon dumjävel (alla var rätt höga kan tilläggas) och i morse gick brandlarmet. Salam och jag sprang alla trapporna ner från tolvte våningen och fick känna brandrök så det blev lite obehagligt att andas. Brandbilen kom fort och det visade sig att det brann på ett rum på tredje våningen. Lite skärrade åkte vi ändå på spaet och släppte morgonen.

Imorgon hoppas jag på lite sol så jag får bättre på brännan lite. Det ska bli väldigt skönt att komma hem nu. Även om julpynt och julsånger finns överallt så har jag ingen julkänsla. Det behövs snö för det. Tentan är halvfärdig och jag peppar inför 29 timmars resa med start imorgon kl 18.50!



Kuching stad, droger gör dig passiv och Noch, Tammy, Lindy, Arum och Vivi


Ansiktsmask


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback