Ostkaka

Igår var det dags för avskedsmiddag med Lisas vänner. Vi åt på The Cheesecake Factory och ni kan få gissa vad vi åt till efterrätt. Lisa höll ett tal som var jättebra, jag fattar inte hur hon vågar. Men det är nog bra att träna på det för nån gång i mitt liv måste nog jag oxå för jag antar att jag kommer göra nåt där det förväntas ett tal, typ gifta mig, disputera, gå på nån näras begravning, eller vara med om att nån kompis gifter sig eller disputerar. Det finns många tillfällen i livet då det kan förväntas ett tag av mig. Kanske dags att börja träna.

Idag sitter jag i sängen på hotellet och pluggar, framförhållning inför kursen som börjar på tisdag. Maj har inte ens börjat och jag har redan börjat att både älska och hata denna vårmånad. Det är mycket ska om ska hinnas med och jag måste nog jobba effektivit, men hur effektiviserar man när man redan ligger på max? Gå in i väggen är det inte tal om, snart är det ju juni och då, då väntas två veckors ledighet. Fast det jag är mest orolig för i maj är att jag inte ska hinna sola tillräckligt och mysa med brudarna i kollektivet. När allt kommer omkring och hur jag än försöker så är det ju bara I-landsproblem jag har.

Shoppande ankrunda och franska killar :)

Idag har vi shoppat i boston. Vi gick hela Newburry street, tittade in i massa affärer, provade lite kläder men hamnade tillslut på H&M. Vad gör man när H&M är billigast och har snygga kläder som passar? Det tragiska är väl iofs att arbetsförhållanderna för alla led kanske inte är så bra. Hursomhelst så hade jag o Lisa en introduktionsrit när vi gick in: 'Jag får handla kläder på H&M fast jag är i Boston och jag får tycka att H&M är bäst". Efter det gick det som en dans med shoppandet. Jag köpte två linnen, två klänningar, två par leggings och en kjol. Hur bra som helst!

Vi åkte på en rundtur med Ducktour i Boston. Koncept: en buss som rymmer 30 pers som kör omkring o visar historiska o andra coola saker med Boston, bussen som oxå är en båt kör sedan ned i vattnet o visar Boston från Charles river, en guide vid namn Sven the Wiking pratade bred amerikanska och sa god dag. Häftligt värre.

Ikväll har vi varit på en pub med fyra franska killar. Jag blev förvirrad av att pussas på kinden med folk jag inte ens skakat hand med men hade väldigt trevligt. Öppenhjärtliga killar som inte drog sig för att ställa frågor och som dansade med alla. Väldigt trevligt. Mindre trevligt är det att inse hur rotad kulturer kan vara, killarna måste bjuda, att tacka nej är nästan oförskämt och att låta tjejen betala nästa gång, nä det gick inte alls.

Boston - stranger things have happened

Jag är i Boston, under tragsika omständigheter men samtidigt så fantastiskt att få se sin älskade syster igen efter fyra alldeles för långa månader. Det är svårt att förstå hur snabbt saker o ting kan vända. Det blev bestämt att jag o mami skulle till boston o 8 timmar senare satt jag på flyget. Jag är så glad att varken pengar, tid eller avstånd kunde hindra oss från att åka hit.

Vi var uppe i the prudential igår o såg ut över alla lampor, 52 våningar upp. Vi har även kollat in EF o Lisa visar oss runt. Hon har väldigt mycket fina vänner här. Vi har käkat på starbucks o jag känner mig så oamerikaniserad. Jag har typ ingen koll på nåt, tur jag har Lisa hon har koll på allt o jag bara hänger med.

Vi pratar bara engelska, jag menar bara engelska även när det bara är jag, mami o lisa som pratar. Det är coolt men känns konstigt att prata engelska med sin familj. Men så gjorde Lisa ett undantag när vi satt på gräset med hennes kompisar o en kille som hon hänger lite extra med. Så frågade hon mama 'så, vad tycker du om honom?' o mamma svarar helt omedvetet 'yeah, he is good looking!'
haha vi skrattade så vi dog!

Godisförbud, rapport 2.

Känner att det är dags för ett rapport nr 2. Jag kollade in i mitt arkiv och insåg att det är exakt en månad sedan den förra rapporten - coolt.
Jag har gjort en fjärdedel av mitt godisförbud, nine months to go! Det är sommar och jag äter sjukt mycket glass, har ätit varje dag sen i fredags o har en (kanske två) glassdater inbokade imorgon. Men så kom jag på att jag får äta hur mycket glass jag vill. För det första är det sommar, (ja i göteborg är det mer sommar än vår) för det andra är det gott och för det tredje så äter jag ju som bekant inge godis. Tur för mig!

Det här med resande

Jag älskar att resa, att se nya platser och möta nya människor. Jag älskar att känna hur jag förflyttar mig, påväg mot nya äventyr, tåg, bil, flyg spelar ingen roll. Jag hatar att resa, jag har aldrig så ont i magen som när jag resor o allt inte klaffar som det är planerat. Jag har aldrig så mycket ångest som när tåg är försenade, eller kön till säkerhetskontrollen tar evigheter. Men än så länge älskar jag det mer än jag hatar det, annars skulle jag ju aldrig leva det resande liv jag gör. UNF gör sitt, att jag väljer att flytta till gbg från umeå med familj har ju oxå sin bidragande orsak för att inte tala om prinsen jag träffade på nyår.

Det känns drygt att inte veta om tågen kommer i tid. Det handlar om den 29 april o jag måste boka med marginal, om jag ens ska boka, eller ska jag vänta o hoppas att det finns biljetter kvar, bara chansa för att få komma med det tidigare planet eller ska jag köra den säkra vägen o boka det senare planet?

Jag är sjukt trött på att man inte tjänar mer ekonomiskt på att åka tåg jämfört med flyg. Varför subventionerar inte staten tågen? Varför sätter dom inte sjukt höga skatter på flyg? Det handlar om den femte maj, priset är detsamma o jag måste väga fördelarna mot varandra o ta ett beslut.
Fördelar tåg: miljövänligt, borde väljas av ren principsak
Fördelar flyg: restiden är 3 timmar istället för 15 , får sova i min säng, kommer med säkerhet till introdutktionen av nästa kurs i tid, får vara 1 timme mer med Jonas.

Hur svårt kan det va?

Highlights

Idag har jag kommit fram till att bästa sättet att få sina viktiga saker gjorda är genom att vara ledig två dagar innan. Reslutat av dagens alla viktigheter är ett ljushuve, ett nystädat rum, en recension mindre att göra och piskmärken på armen.

Dagens skratt

Emma will borrow my holehitter!

Jätteledig

Visste ni att man kan vara mer eller mindre ledig? Idag har jag varit jätteledig. Idag har det inneburit att ligga på altanen och svettas i bikini o snacka tjejsnack med Emma, äta massor med glass o baka hallonpaj! Vilken dag!

Det är dyrt att resa i Sverige o sas.se suger. Inga resor stämmer o min hatkärlek till att resa växer för varje dag. Jag bestämde mig för att ha is i magen men efter 24 timmar så blir jag ivrig och vill boka ändå.

Det är tur för mig att jag har den finaste vännen i Umeå som vill prata med mig trots att jag är opepp o arg, som säger att vi absolut inte kommer köpa nån hund tillsammans för vi har för olika smak men ett flygbolag ska vi nog kunna starta.

När lilla kom till jorden...o körsbärsträden stog i blom!

Idag har jag varit produktiv och nästan gjort klar en av tre recensioner o Johanna sa att det är okej att dissa vg-tentor om man gör andra saker som man mår bättre av. Det kommer ju jag göra över 1:a maj så nu känns det lugnt att dissa skolan. Jag träffat Älvsborgs DS o blev genast lite mer peppad på UNF. Det kommer bli en grym DSS i maj!! Jag har pratat en lång stund med mamma i telefon, så skönt. I övrigt skiner solen o man kan ju faktiskt inte bli annat än peppad när det här är det man möter varje dag innan man går in i skolbyggnaden.

image336
Seminarieparken o min skola (handelsbyggnaderna kan slänga sig i väggen)


Deklarera

Jag har fått tillbaka pengar på skatten, mer än beräknat. Så nu gör det inte lika mycket att jag måste köpa en cykel till huset, att a-kassan är dum i huvet o inte ger mig någon ersättning eller att det är dyrt att resa mellan mina två favorit städer. Idag har jag även köpt en majblomma, kanske inte för mina skattepengar men ändå. Sötaste tjejen kom springandes mot mig o ville sälja. Jag kunde inte säga nej.

Årets belöning är redan betalad, men pengar i efterhand är lika värt. Foo fighters, två månader kvar.

Springsigns

Det är vår i göteborg även om det haglar lite ibland. Idag har jag o Emet gått på en fin vårprommis i kvällsolen o lekt med kameran.

Springsigns: tussilago, vitsippor, sol, vattenpölar, hästbajs, alla blommor över huvudtaget, grönt gräs, frisk luft o sol. Sjukt bra känsla!





Studera.nu igen

Hur kan studera.nu bli tvungna att även denna sökomgång flytta fram sista ansökningsdagen p.g.a. tekniska problem och överbelastning? Det lär ju inte komma som en nyhet att nån miljon svenskar ska söka in på universitetet innan den 15 april.

1200 pussar

12 dagar hemma i västerbotten borde ladda batterierna och ge mig energi. Så känns det inte just nu. Det kan bero på att jag sovit i etapper sista natten o på att jag vet att jag ligger efter en del i skolan. Jag känner mig helt omotiverad.

Solen tittade fram bland molnen, vitsipporna blommar och det är vår i Götet. Att komma hem till Tuve o sitta vid köksbordet o prata med Emma var guld värt men just nu känns det inte som att något spelar någon roll alls. Jag har tappat all UNFenergi som någonsin funnits och skolan känns bara som ett tidsfördriv, o detta ska förställa mina två största sysselsättningar i livet. Men jag antar att jag snart är tillbaka i vardagen här o gillar den med.

Det har varit 12 magiska dagar med 100 pussar varje dag. Det är massor med tid med den finaste jag vet men just nu så gör sig baksida sig påmind. Nu vill jag bara sova i två veckor tills jag får krypa in i bubbla igen. Det är sällan jag ser mig själv såhär och jag har svårt att acceptera att jag är låg. Jag ska vara den gladaste och spralligaste jämt. Alltid lika peppad på att vakna och gå till skolan. Nä fy fan, ibland kan ju även den bästa ha sina dippar o just nu är jag väl en av dom. Inte så high on life kan man säga. Däremot sjukt high på en sommar med familj, hästar, (sommarjobb), foo fighters, festande, vänner o oändlig tid med min.

Utan Internet försmäktar jag i denna värld

68 mejl i inkorgen, 22 mappinlägg att läsa igenom o ingen koll på hur mina vänner mår och vad dom gör. Att vara utan Internet gör mig måttligt handikappad och lite stressad. Jag får massor med perspektiv på vad det kan innebära att sitta i en förbundsstyrelse. Jag har varit på västerbottens DÅM och på Umeå Universitets Hälsodag o varit ölflicka men mest har jag varit i fjällen o lekt i snön.

Åka rakt in i landet o lyssna på bra musik, spana på en snygg chaffis o bo i en stuga utan el första dagen, 30 minuters koktid på en vedspis för att få en halvliter blåbärssoppa, en snösoffa i söderläge -2 grader, strålande sol o vindstilla, snöänglar och kullerbyttor utför en slänt. Skoterlukt som aldrig går ur, en puss på den norska sidan o åka offpist med brädan för att bli uppskjutsad av skotern o göra allt en gång till. Ha frossa o 39 graders feber i två timmar för att sen stå på benen som att inget har hänt, äta glass o almondytårta i sängen o aldrig sluta le. Pussas i en lift, åka i grymma backar o hitta den skönaste snön bland alla fjällbjörkar, fastna av all mjuksnö o ramla mjuk för att balansen är sämst. Känna lugnet, leva i nuet och bara vara trygg.

image326
Jag har gjort en snöängel

image325
Strålande sol, gnistrande vitt och två små lyckliga själar helt ensamma på Boxfjäll.


p.s. JAG KLARADE TENTAN!

Matt

Om bloggen hade funkat hade jag även skrivit ett långt argt inlägg men nu blir det kort: Någon har snott min cykel, eller rättare sagt, den cykel som inte är min men som ingår i hyran. Jag blir så trött.

Jag har haft en bra dag hemma. Gjort alla måsten o ligger bra till i plugget. Jag har hoppat rep med Elin o blivit pillad i håret (om det var en killkompis som hade pillat mig i håret, hade det varit en annan sak då? (jag hatar att göra skillnad på kön)).

Nu är jag helt matt, känns som jag skrivit ännu en hemtenta men det har jag inte. Det ska bli så skönt att försvinna bort ett tag. In i bubblan där det bara får existera två människor, där jag är en av dom o den bästa jag vet är den andre.

SummerCamp08

I sommar ska jag åka på UNFs grymmaste arrangemang. 1000 nyktra ungdomar från hela europa i en hel vecka, party o politik, bad, nya o gamla vänner, dans o massa nya erfarenheter. Det kan inte bli annat än fantastiskt.
Se till att anmäla dig du med, det blir grymt! Titta in på
www.summercamp08.org och gör din anmälan du oxå. Vi ses där!

Livet står inte stilla för att bloggen är död

Ibland krånglar bloggen o jag blir sur för då kan jag inte skriva när jag får impulser. Kanske lika bra eftersom de saker jag hade tänkt skriva om var att jag på en vecka har dödat tre spindlar i det här huset. Nu finns ju den logiska förklaringen att det är vår och varmare men om den inte funnits hade jag anklagat Miss Boström för att tagit med sig en fet spindelmamma med minst två ungar till kollektivet.
Det andra jag skulle skriva om var att det var första april och att jag konsekvent skulle tro att allt alla säger till mig är lögn. Nu är första april över och det verkar inte som jag blivit lurad, men det vet man ju aldrig förrän i efterhand.

Senaste dagarna har varit fyllda av vänner. Söndagsmiddag med klassen och Elin, impulsfika med Johanna, impuls prommenad längs hamnen med Emilia, välplanerat singstar med Cecila, skype med Sara i England och imorgon väntas hopprep med Elin. Så fint. Jag är lyckligt lottad som har så fina vänner runt mig.

Det är mycket tankar kring vad som ska prioriteras här i livet; relationer, karriär, nuet, framtiden. Ska allt blandas eller finns det vissa saker som är viktigare än andra? Om det finns det, vilka saker i livet är då viktiga?