Handväskan

Nu har jag varit o sett Sex and the City igen. Den var lika bra den här gången. Där pratas det mycket om handväskor, dock endast handväskor gjorde av kända designers. När jag var yngre tyckte jag det var töntigt med handväskor o att det var så viktiga för tjejer. Nu vet jag varför. Jag har vuxit upp o lärt mig att handväskan är min bästa vän. Jag kunde inte förstå hur tjejer kunde samla på sig så mycket saker i sina väskor. Nu är jag en av dom. Det här har jag i min svarta handväska som verkar rymma allt man behöver o lite till trots att den faktiskt inte är så stor.

  • Fickkniv
  • Svarta leggings
  • Mascara, ögonskugga, kajal, pincett, eyeliner, nagellack, foundation, örhängen, armband
  • Digitalkamera
  • Compeed
  • Sju pennor
  • Tändstickor
  • Busstidstabell
  • Huvudvärkstabletter
  • Tamponger
  • Tuggummi
  • Lipsyl
  • USB-minne
  • BH-band
  • Halstabletter
  • Sju hårspännen
  • Gaffel/sked/kniv
  • Fyra hårsnoddar
  • Tärning
  • Where the action is-inträdelsearmband
  • Post-it lappar
  • Linsburk
  • Två knappar
  • Spegel
  • Mobilbatteri
  • Börs

Jag gissar att allt innehål har sin lilla historia hur de hamnade där.


JobbJobboJobb

Jag har jobbat helg o inte förstått att det finns en värld utanför.
Ibland gillar jag verkligen mitt jobb, som när man får betalt för att äta tacos, prata förr och nu med en äldre kvinna (styrdans, discodans, barragg, ungdomsattityder osv), lösa korsord, skvallra och underhålla dom boende som alltid är gladast på kvällen.
Ibland ogillar jag verkligen mitt jobb, som när man måste raka en äldre man med rakapparat o jag är rädd att den ska tugga sönder hans slappa skinn, eller som jag blir slagen gul o blå av en kvinna som inte vill duscha o inte kan förstå andras smärta, då är jag välförtjänt av min lön.
Ibland älskar jag verkligen mitt jobb, som när jag får betalt fast jag inte ens är där. På helgen gäller schyssta avtal, jag har varit på jobbet 20 timmar men fått betalt för 27. Nice.

Igår var jossan här o red en sväng, helt underbart. Ibland är det inte så tokigt med delad tur.

Jossan o Lady

Sisters of mine

Tre underbara systrar och en minst lika fin brosa har jag runt mig i mitt liv just nu, tyvärr vara det bara i en vecka till då Lisa drar tillbaka till Boston. I tisdags var Tove på hoppträning med lilla tjuriga Aggis men det gick bra ändå. Lycklig är vi nog alla för att vi äldre hann ha en riktig update igår. Det var svull som vanligt, gräddkladd, fet update, analyserande och problemlösning på högnivå. Dock ingen film o tur var väl det för det fanns det då ingen tid för. Pladdermajjor är vi allihopa och sjukt fina systrar har jag. Me love.






Sunshine in the Rain

Jag red för Katarina här om veckan. Sjukt jobbigt men så underbart och fantastiskt. Aggis är en väldigt trevlig ponny, tur att min syrra Tove är så bra på att rida och sköta om henne. Lady, vår nya 22 åriga nordsvensk har kommit så nu är vi hästägare gånger två. Jag älskar hästar.

Det har varit några lugna dagar efter midsommar med både jobb och vila. Jobba är jag riktigt bra på men vila måste jag träna på. Sjukt rastlös tjej. Sara har åkt till brighton så nu får man ännu en gång vänja sig vid att inte kunna ringa henne när man vill. Kolla in hennes nya hemsida. Jag, vicke, karåll o jutti var o såg SATC i söndags. Romantisk komdie, full med klyschor o kärlek. Den följer alla regler, kanske inte så bra om man är filmkritisk och inte har nån humor, men gillar man SATCserien så älskar man filmen. I mina ögon var den typ den perfekta SATCfilmen. Se den!!  Igår kom en efterlängtad pojkvän hem, så nu är det 36 timmars effektivt häng innan han drar söderut. På torsdag är det systerkväll med mina underbarigaste Lisa och Hellan, enda chansen att träffa dom båda samtidigt den här sommaren. Det blir väl film och tjejsnack som det ska vara. Lisa verkar ha stora diskussionsfrågor på lager. På tisdag börjar landetveckan o sedan på torsdagskvällen är man välkommen på ridning i tväråbäck. 

Ibland (alltid senaste veckan) öser regnet ned men trots det är livet helt sjukt bra och jag har så mycket vänner omkring mig som är finast i världen. Tack för att ni finns. 


Midsommar i Klintsjö

Jag har firat midsommar med underbara människor, en precis lagom tillställning på alla sätt o vis. Mycket trevligt och väldigt roligt. Vicke o Christer var där med lille Liam som är en makalös unge som alltid verkar glad, jag fick mata honom. Vet inte om barnsuget stillades eller växte men mysigt var det iaf, att få hålla i ett femkilos knytte. Jag hade kvällens enda och största midsommarkrans på huvet som jag ägnade nån timme åt att styra upp. Vi spelade kubb och sen krocket, det var kanske hur roligt som helst. Ner i diken, över broar, in bland rabarberna (som masakerades av Karåll) och mitt i trädgårdslandet. Till slut vann jag o Gustav efter en mycket jämn kamp, sjukt kul. Vid tvåtiden rullade jag hem och plockade mina sju blommor, sov på dom och vaknade för att inse att jag faktiskt drömde om Jonas. Lycka.
Tack kära ni för en fin kväll.





1. Jag o min krans
2. Jag får mata gullet
3. Liam i egen hög person
4. Kärleksblommorna
5. Team brudar: Vicke, Karåll o Jutti
6. Team grabbar: Masiha, Christer o Görkie
7. Snyggaste slagställningen i krocket

Loveweekend med Foo Fighters

Så var den efterlängtade Foo Fightershelgen över. I flera månder har det peppats o helt plötsligt så stog vi där, jag o Jonas mitt bland alla människor och hör hur de spelar alla dom där låtarna som är så bra, lika bra på skiva som live. Fan, Foo Fighters var jävligt bra på det dom gjorde.

Även om det var Foo vi var där för så gjorde vi en massa annat oxå. Vi träffade Rickie som var sprallig och glad som vanligt o gav den här helgen en benämning, loveweekend. Så sant, så sant, en loveweekend är precis vad det varit. Vi bodde lyxigt på Scandic hotell och åt frukost för kung o fosterland. Jag var nöjd när jag hittade en frotehandduk o kände mig som Poshspice. Jag fick äntligen lite bättre grepp om Stockholms tunnelbanesystem då jag för en gångs skull var där som turist o inte på uppdrag. Vi satt på hötorget o kollade på folk medan vi åt jordgubbar o bigaråer. Vi åkte ut till lidingö o lyssnade på brats på tunnelbanan o såg vi fotboll i Fippes XLstudio. Sen drog vi på Foo o trängdes med publiken innan vi backade lite o helt plötsligt blev upplevelsen av konserten så mycket bättre. Finns massor med filmer av halvkass kvalla på
youtube, jag har kollat in o drömt mig tillbaka. Sen vallfärdade vi hem med de andra 18 000 som varit där under dagen. Söndagen ägnades åt 2 timmars letande efter en krämbulle. Fanns inte en jävel i hela stockholm, bittert. Hem kom vi till slut, båda två väldigt nöjda med helgens bravader.

Det är tryggt att resa med Jonas, killen har sjukt bra lokalsinne o verkar ju hitta både bort o hem oavsett vilket sett vi tar oss fram på. Jag har jagat JLsymboler och mestadels varit lyrisk över att ha den bästa pojkvännen på den här planten.


JL i skenet av de tusen lamporna medan Foo spelar

Bildtajm

Jag har varit hemma i norrland i två veckor. Livet i en bild.





Johan Edin o hans polare i skiddräkt och skidor på brännbollsyran, Amanda är bäst i världen och tar studenten, min godistårtebit och baby som spelar golf.

Hitta balansen

Varför har inte min hjärna någon mellanväxel? Antingen så går allt i en rasande fart, allt är under kontroll, allt som måste göras blir gjort, allt som är planerat genomförs och inget glöms bort. Eller så kryper jag in i min bubbla, glömmer hela omvärlden, slutar tänka och bara känner. Båda världarna är fantastiska även om jag vet att den första låter hyper, men det är min ordinarie värld och jag gillar den. Jag behöver lära mig att kombinera dem. Att vara hemma med Jonas har varit förknippat med bubblan och inget annat, det har varit våra helger men jag kan inte leva i bubblan hela sommaren. Jag måste lära mig att tänka lite, känna lite, planera lagom o göra därefter. Hur? Jag har varit utan min kalender i nästan en veckan, jag har lyckats dubbelboka mig imorgon o har ingen koll på vad mer för saker jag glömt. Jag tror att jag har sommarlov från UNF, men det har jag inte. UNF finns hela sommaren oxå, jag gillar det men det är nog framförallt där jag måste lära mig att gå på halvfart och inte vara av eller på.

Jag gillar våran bubbla men måste inse att bubblan är vardag. Jag ska vara hemma i minst tre månader och då måste jag lära mig att leva i båda världarna. Sen vet jag att jag kan återgå till bubblan ibland, som tex på fredag då vi ska till sthlm för att gå på foo fighters. YEY! Men den övriga tiden måste jag smälta mina världar samman.

Jag vill ha en sommar av massor med vänner (snälla ni, ni vågar ringa även om jag är i stan hos Jonas, :p), grillningar, utgångar, ridning, sol i tvb, jordgubbar, picknick och kärlek. I helgen har jag varit på ridtävling hela lördagen, fantastiska djur det där. Söndagen spenderade jag på min första golftävling. Det är spännande att vara flickvän, jag gör saker jag aldrig någonsin trodde att jag skulle göra. Jag slutade som caddy, hur sjukt är inte det? Sen var vi på middag hos Jonas föräldrar och så såg vi klart p.s I love you.
Åh jag lever i den bästa världen.

Dubbelt så bra

Jag har varit hemma i Tvb o hängt med min familj, ridit ett pass på Aggis och fått veta att mina muskler lever. Tillbaka i stan fick jag godistårta av sötaste som mer än ofta råkar veta precis vad jag vill ha. På söndag ska jag vara på golftävling, hade en mycket nödvändig genomgång om hur man beter sig när man är golfpublik med Jonas igår. Förvirrad tjej.

Jag börjar inse att livet den här sommaren kommer handla om att tänka fyra dagar framåt o leva i nuet. Två ställen att bo på, köpa dubbla uppsättningar av tandborste, deo, linsvätska osv. och alltid se till att jag har med mig det nödvändigaste vart jag än går. Mitt liv är anpassat efter att ha tillgång till min dator 24/7 men den orkar jag inte släpa runt på jämt, så vi får se hur det här går.

Det är fredag idag o
Carro informerade mig om att det är fredag den 13:e om en vecka, då ska jag o Jonas flyga till Sthlm, tur för mig att alla dagar i mitt liv är turdagar, oavsett.

I'm going home, to the place...

Så äntligen blev det torsdag morgon och den hemliga (iaf för en person på den här jorden) men välplanerade roadtrip och hemfärd skulle gå av stapeln. 06.30 ringde klockan o två timmar senare var jag o Emma påväg hem i mina föräldras nyköpta bil. Det var 103 mils körning vi hade framför oss. Massäcken var packad, våfflor, ägg, mariekex, avocado och köttbullar och vägbeskrivningen fanns i detalj; E20, E18, 56, E4. Jag o Emma var sjukt bra på att köra bil o klarade oss hem smärtfritt, något trötta men mycket glada.

22.30 var jag framme i Umeå och träffade en något chockad men väldigt glad pojkvän. Jag är sjukt nöjd med mig själv för at jag lyckades fetlura Jonas o komma hem fem dagar tidigare än planerat. Nu väntas tre månader med ett avstånd på max 4 mil och lycka som är mer utöver det vanliga. Det är kärlek och inget annat.

I helgen har det varit brännbollsyra, jag har träffat älskade syster o ätit en fet tårta, sett på Jonas spela brännboll som varit precis så bra som han säger att han är, hängt med kompisar o bara varit ledig. Jag ska njuta av sommaren nu, vara ledig i två veckor, sen jobba fyra o sen vara ledig i sex till. Det kommer bli sååå bra det här.




1. Fullpackad bil
2. Bästa resekamraten Emma
3. Emma blev barn
4. Någon sorts näring
5. Sjuk blond och förvirrad tjej försöker förstå vilken pump som är personbilsdisel
6. Bäst bäst bäst.

...where I belong. Where your love has always been enough for me.

Maj är slut

31/5
Jag överlevde Maj. Jag visste att jag skulle göra det, jag känner mig själv o vet att jag alltid stressar i förväg för att planera och effektivisera så jag hinner med allt jag vill. Jag la 80 timmar på UNF och fick tillbaka all pepp jag behövde. Jag hann med skolan o har lämnat in alla uppgifter. Jag hann sola och är brun. Jag hann gå på stan o träffa Elin, jag hann hänga lite med kollektivet och spendera fyra underbara dagar med Jonas. Jag hann hänga med klassen o verkligen njuta av Göteborg när det är som bäst. Jag slapp stressa ihjäl mig o maxade maj, precis som jag visste att det skulle bli men ändå så mycket bättre.

Älskade Tuve

29/5
Det är över. Kollektivtiden är slut och det var med sorg i hjärtat som jag o Emma lämnade det fantastiska huset i Tuve. Fan va jag är glad att brudarna övertalade mig att flytta dit med dom, att jag ens tvekade. Det har varit så sjuk roligt och jag har verkligen älskat det.

Det kändes som vi städade 24/7 o att det enda jag hade i huvet vad som var kvar att göra för att det skulle bli skinande blankt, det var kaos i mitt rum o Emma fick hjälpa mig att packa.

Jag skulle vilja sammanfatta de här fem månaderna men det är svårt att göra det bra. Det får nog räcka med ett: Tack brudar för att ni finns. Ni har varit sjukt grymma o jag är så glad att vi haft den här tiden tillsammans. All kärlek till er.

UIS

27/5
Ett år med en fantastisk klass o det var mycket värre att lämna än jag räknat med. Underbara människor som har inspirerat mig, peppat mig, stöttat mig, hjälpt mig, utmanat mig och förändrat mig. Usch, det är bara att inse, livet på äldre dar innebär massor med nya människor som man blir tighta med ett tag o sen går alla vidare åt sitt håll, några håller man kontakten med, andra inte. Jag är evigt tacksam för att jag hamnade med just er. Tack för de här två terminerna. Vi kommer förändra världen.


Cecilia, Johanna, Linda, Ulrica och Malin.