Popobawa

En ande som våldtar män i deras sängar. En djävul som härjar kring Dar-es-Salaam och öarna Pemba och Zanzibar. 1995 bröt panik ut och många här är livrädda. Han kommer om nätterna, tar sig in i alla hus och det enda sättet att skydda sig är att sova utomhus, vilket folk gör av rädsla. Popobawa betyder fladdermus på swahili. Den sägs vara enögd, enfotad och ha stora vingar med långa klor. Offren tvingas berätta för sin familj och grannar om vad som hänt, annars lovar Popobawan att återkomma. Det finns både böcker och ett antal länkar där man kan läsa om detta fenomen.

 

Rastakillarna berättade att de var skyddade eftersom Popobawan är rädd för dem, han ser deras rastaflätor som ormar. De berättade också att man kan ?köpa? denna Popobawa av en doktor och sedan styra vilka Popobawan ska våldta. De riktigt uppskrämda köper i panik skydd av någon slug man som lovar skydd mot Popobawan om man ger honom pengar.

 

Det är sägner och ingen vet sanningen men det är uppenbart att folk här i Dar-es-Salaam faktiskt är rädda. Läs mer på

http://en.wikipedia.org/wiki/Popo_Bawa

image141
En avbild av Popobawan



MIN FAMILJ KOMMER 21 TIMMAR!!


Kommentarer
Postat av: helena

Hälsa allihopa!
kram på dig linda

2007-04-03 @ 18:10:55
Postat av: Erik

Åhh..

Jag har då aldrig hört något liknande. Gud vad spännande det verkar vara där i Afrika. Men är det inte väldigt farligt?? Jag menar med sjukdomar och annat..?

2007-04-07 @ 14:02:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback