6 av 9 nätköp med alkohol till minderåriga

Fyra av UNF:s grymma medlemmar har testat att köpa alkohol över nätet via så kallade vinklubbar. 6 av 9 köp har fullföljts trots att de bara är 16-18 år gamla. Ingen personnummerkontroll och ingen mottagarkontroll. Inte en enda har behövt visa leg och på två ställen har yngre syskon som är 14 år tagit emot spriten.
Ännu en gång bevisar UNF att det bara är systembolaget som klarar att hålla åldersgränserna. Accent har skrivit en fantastiskt innehållsrik artikel där alla köp redovisas. Den kan nu läsa här.
Det här är ett stickprov som visar tydligt att de som vill tjäna pengar inte ska ha med alkohol att göra. Ingenstans klarar de ålderskontrollerna. UNF har testat livsmedelsbutiker och krogar i 30 år.
Jag blir inte förvånad men ändå besviken. Vi har en ny alkohollag som gäller från 1 januari. Där slår man ännu en gång fast att alkoholförsäljning ska inte ske till personer under 20 år (undantaget folköl) och trots det så får oseriösa aktörer finnas på marknaden. Systembolaget är de enda som klarar både våra och sina egna ålderskontroller.
Ut med vinklubbarna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback