Från Farm till Konferens

Miljöombyte är ordet. Igår var det invigning. Grundanledningen till att vi är här är för att delta på en konferens. Det är massa olika organisationer i framförallt Asien som samlats för en årlig konferens om hur vi ska förebygga användandet av alkohol och andra drogor. Parallellt med detta finns the youth workshop som vi ungdomar deltar i. De första tre dagarna var vi som sagt på en farm och de resterande tre dagar är vi delvis med på konferensen men framför allt har vi organisations och projektutbyte med varandra. Igår var det invigningscermoni, typ den största och maffigaste jag varit på. Åtta rätters middag, kulturella danser och tal. Galet.

Jag är väldigt imponerad av många av de asiatiska ungdomarna och jobbet de gör i sina organisationer. 4U i Sri Lanka är tex 20 000 medlemmar och de har bara funnits som organisation i några år. Det är väldigt intressant att se att anledningen till att ungdomar dricker är desamma överallt i hela världen. Det är familjeproblem, vänners påverkan, en vilja att testa nya saker som är en del av ungdomskulturen, viljan att vara vuxen osv. Ungdomarna är väldigt bra kunskap om alkohol och andra droger och det är skönt att veta att kunskapen finns överallt i världen iaf hos några ungdomar.
Men det man måste fråga sig är ju i hur många av de asiatiska organisationerna kan vara så bra. Om UNF skulle ha följt några av de andra organisationernas utveckling skulle vi vara hur stora som helst. Vi är ändå 38 år gamla och har massor med miljoner att använda, betydligt mer än vad de andra organisationerna har. Vad ska vi skylla på?


Asiatiska ungdomar äter middag, kulturell dans och en av organisationernas presentation



Kommentarer
Postat av: Elin

Tack för julklappen... så sött så sött! Du får din när vi ses. Kramar

2008-12-11 @ 18:03:41
Postat av: Kamilla

Kan inte en del av skillnaden ändå vara att de är 20 miljoner invånare medan vi bara är knappt 9 mille?

2008-12-13 @ 18:45:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback